Om al vroeg kleine storingen in het biologische systeem van uw vijver op te sporen en direct in te kunnen grijpen, moet u altijd zicht houden op de inwendige waarden van het water. De waterkwaliteit is voortdurend aan verandering onderhevig: de jaargetijden, zon, regen, wind, de planten, de vissen en de milieu-invloeden spelen een grote rol. Als u steeds wilt weten, wat er in en met uw vijverwater aan de hand is, moet u het regelmatig testen.

U kunt zelf eenvoudig en snel de diagnose stellen van de toestand waarin het water verkeert. Hiervoor zijn praktische en betrouwbare testsets en quicksticks verkrijgbaar. Met de AquaActiv QuickSticks 6in1 van Oase kunt u gemakkelijk en snel uw GH waarde meten.

Bij het bepalen van de totale hardheid worden de in het water opgeloste calcium- en magnesiumzouten gemeten. De meeste vijvervissen voelen zich in middelhard water (10 – 15 °dGH) behaaglijk.

Vergelijk de 4 testvelden voor de totale hardheid (GH) op de teststrook met de scala op het etiket van het blik.

Het aantal paarse testvelden geeft de totale hardheid aan. Als een testveld slechts ten dele paars is, geeft dit een tussenwaarde aan.

Om de hardheid te verlagen, raden wij aan om AquaActiv AquaHumin te gebruiken. Om de hardheid te verhogen kunt u de vijver optimaliseerder AquaActiv OptiPond inzetten.Bewaren