Japan Reis 2019

Het team van Vijvercentrum de Scheper zal dit jaar van 6 maart tot 14 maart vertegenwoordigt zijn in Japan. Gedurende de reis door Japan zullen zij zowel de kwekers in het zuiden als het noorden bezoeken.  Lees hieronder onze reisblogs.

Dag 1 – Wij zijn er bijna – Tussenstop in Tokyo!

Het team van Vijvercentrum de Scheper is gearriveerd in Japan! Onze reis in Japan begon eerst in Tokyo. Om naar Nagaoke in Niigata af te reizen hebben wij een overstap in  Tokyo. Dit jaar reis ik samen met een goede vriend Carlo. Hij wilde graag een keer meereizen naar Japan. En natuurlijk ook graag de Japanse wereldstad Tokyo bekijken. Hier zullen wij ook onze reis weer eindigen voordat wij terug naar Nederland vliegen. Hieronder een kleine impressie van die dag.

Dag 2 – Een bezoek aan de kwekers Hirasawa, Tanaka en Maruhiro.

De tweede dag zijn wij gestart met een bezoek aan Hirasawa, Tanaka en Maruhiro. Bij Maruhiro ben ik na een goede inspectie gelijk begonnen met selecteren. Maruhiro had echt een uitstekende kwaliteit van zowel Nisai als Sansai en Yonsai. Dit zijn respectievelijk 2 jarige, 3 jarige en 4 jarige Koi. In al deze categorieën heb ik een hele mooie selectie kunnen handpicken. Hieronder een impressie.

Dag 3 – Terug naar Hirasawa om een selectie te maken.

Na Maruhiro zijn we teruggegaan naar Hirasawa, waar wij die ochtend al een inspectie hebben gelopen. Ook hier zijn wij alvast met succes begonnen met selecteren. Hier selecteerde wij drie jarige Chagoi’s, en zeven keer een vierjarige Chagoi. Maar ook drie Asagi,  een Susui en drie Showa. Bekijk hieronder de foto’s van ons selectieproces.

Dag 4  – Een bezoek aan Takigawa

Vandaag zijn wij weer in Takigawa. Het regende helaas de hele dag. Toch zijn wij erin geslaagd een  hele mooie selectie te maken. Wij hebben vandaag hier maar liefst 26 stuks jumbo Tosai van 25-30 cm geselecteerd. Met name Go-Sanke, Budo Koromo en Ai Koromo.

Daarnaast  hebben wij ook dit jaar weer een super mooie Mukasi Ogon weten te selecteren. Een originele en een Mukasi met een prachtig “dennenappel” patroon. De onderliggende huid is heel mooi zilver van kleur, de schubben zijn metaalgroen kleurig, waarbij elke schub heel mooi met een gouden randje is afgetekend.  Deze Mukasi Ogon zijn pas 2 jaar oud en al bijna 60 centimeter groot!! Dit belooft heel veel voor de toekomst! Zij hebben beide veel potentie om heel groot te worden en ook de schubben zullen groter worden zodat de kleur schakering nog beter te zien zal zijn.

Dag 5  – Een bezoek aan de beste Shiro Utsuri Farm

Vanmorgen zijn wij vroeg vertrokken naar Omosako. Dit is de bekendste en beste Shiro Utsuri farm van de wereld. Inmiddels is Omosako ook bekend om zijn prachtige Jumbo Kujaku.

Wij hadden het geluk dat zij al een selectie hadden gemaakt uit de Jumbo Tosai.  uit deze selectie hebben wij de 7 allerbeste uitgeselecteerd voor De Scheper.

Alle individuele foto’s van onze geselecteerde koi  zullen wij online zetten bij onze terugkomst in Nederland.

Dag 6 – Een dag op de Momotaro Koi-farm

Deze dag is geheel gewijd aan de Momotaro Koi-farm. Voor Minogue nog steeds de nummer 1 van de Go-Sanke! Wij hebben met Daisuke weer goede gesprekken gehad over alle zaken rond om de Koi. Helaas was er deze zomer een gigantische overstroming geweest, in de wijde omgeving was alles onder water komen te staan.Het was zo erg dat Momotaro miljoenen kleine koi heeft verloren, die buiten in de mudponds aan het opgroeien waren. Deze waren allemaal in de rivier terecht gekomen.

Gelukkig zijn er toch nog veel overgebleven, die elders op een hoger gelegen vijver zijn opgegroeid. Daisuke had hiervan echt hele mooie Jumbo Tosai apart laten zetten. Deze waren echter nog niet gesekst, dus male en female zwom daar door elkaar. Voor mij geen probleem, wij hebben uit deze selectie, de 20 allermooiste geselecteerd voor Vijvercentrum De Scheper!!

Binnenkort leest u hier nog meer over onze laatste dagen in Tokyo en zullen er ook individuele foto’s te zien zijn van de geselecteerde Koi.