Japan Reis 2018

Het team van Vijvercentrum de Scheper zal dit jaar van 20 februari tot 5 maart vertegenwoordigt zijn in Japan. Gedurende de reis door Japan zullen zij zowel de kwekers in het zuiden als het noorden bezoeken. Lees hieronder onze reisblogs!

Dag 1 – Momotaro is nog steeds top in de Go-Sanke

Het team van Vijvercentrum de Scheper is gearriveerd in Japan! En wat doen wij op de eerste dag van de Koi hunting? Natuurlijk een bezoek brengen aan de kweker Momotaro. Voor ons nog steeds de nummer 1 in de Go-Sanke. Een heel mooi weer zien was dat. Het vorige bezoek was namelijk alweer een tijdje gleden. Wij hebben een leuke en inspirerende dag gehad. De kwaliteit is nog steeds verbluffend hieronder een kleine impressie.

Yamabuki

Hieronder ziet u een prachtige Yamabuki. De echte kenners hadden deze natuurlijk al herkend. Maar vergis je niet! Het zou de Momotaro farm niet zijn, als deze Yamabuki geen bijzondere eigenschappen had. De Yamabuki is namelijk pas 6 jaar oud en heeft nu al een lengte van ruim 104 centimeter. Daarnaast is deze koi nog volop in de groei. Wat een stoomboot hé? Deze Yamabuki heeft echt een bijzondere groei potentie! Wij hebben nu nog geen Yamabuki geselecteerd maar gaan dit zeker overwegen!

Nieuwe vangst

Natuurlijk hebben wij Mometaro niet bezocht om alleen maar een kijkje te nemen. Al is alleen een bezoek al de moeite waard. Wij hebben hier een prachtige selectie Jumbo Tosai geselecteerd, die binnenkort te bewonderen is in ons vijvercentrum. Bekijk hier alvast een impressie van deze mooie Jumbo Tosai.

Bolides van Maeda San

Wij waren vrij laat op de Momotaro farm en hebben nog veel te doen in Japan de komende tijd. Dat neemt niet weg dat ik Daisuke nog graag een presentje wou geven. Ook hebben wij natuurlijk nog even een blik geworpen op de prachtige bolides van Maeda San.
’s Avonds had Daisuke ons uitgenodigd om lekker bij hem te komen eten. Dit was een hele bijzondere ervaring! Wij kregen speciale beef en andere soorten vlees met groenten. Er werd gekookt voor ons aan tafel met lekkere sauzen en andere lekkernijen.

Dag 2 – De paradepaarden van Takigawa San

Het is vandaag alweer dag 2 in Japan. Graag willen wij eerst even met u terugblikken naar de eerder geselecteerde koi bij Momotaro. In de onderstaande afbeeldingen vindt u de geselecteerde Jumbo Tosai van Momotaro terug. Deze zullen vanaf halverwege maart te bezichtigen zijn in ons vijvercentrum. De Jumbo’s zijn tussen de 32 en 39 centimeter groot.


Yamabuki Jumbo’s

Vandaag zijn wij een zoektocht gestart naar de nieuwe super grote Yamabuki Jumbo’s. Na dag 1, denk jij natuurlijk direct aan Momotaro. Echter blijkt dat Takigawa San begonnen is met het kweken van de grote Yamabuki. Maar ook qua grootte niets onder doet aan Momotaro. Dus zijn wij maar eens een kijkje gaan nemen bij Takigawa San.
Het bezoek was verbluffend. Er zwom een Yamabuki van 2 jaar oud met nu al een lengte van 60 cm of zelfs groter. Wetende dat deze Yamabuki al vanaf oktober in heel koud water ligt en niet meer gevoerd is. Echt ongelofelijk!
Bij Takigawa San hebben wij een prachtige selectie gemaakt van deze Jumbo Muchasi Ogen en Yamabuki. In het volgende reisverslag zullen wij een aantal foto’s laten zien van deze geselecteerde koi. Ook zullen deze 4 geweldige Jumbo’s vanaf half maart te bewonderen zijn in ons vijvercentrum.

De Paradepaarden van Takigawa San

Ook mochten wij een kijkje nemen bij de paradepaarden van Takigawa San. Een prachtig paradijs dat hij zelf heeft aangelegd. Nu is het op dit moment ook winter in Japan, maar toch is het een prachtige omgeving. Hier zwommen al zijn toppers rond, die wij hebben mogen bezichtigen.Oishi koi-farm

Na het bezoek aan Takigawa San zijn wij verder gereden naar de Oishi koi-farm. Hier worden relatief kleinere koi gekweekt, maar wel met een sublieme kwaliteit. Je kunt bij Oishi koi-farm perfect slagen als je op zoek bent naar een relatief minder grote koi. Vandaag hebben wij hier Nissai, Yamabuki en Plantina geselecteerd. Hieronder vindt u de foto’s van de geselecteerde koi.
Tijdens het bezoek viel ons oog op een bassin waar door Oishi geselecteerde Nissai lagen. Hierin zwommen voornamelijk Go-Sanke, maar ook zwommen er vijf hele mooie Orenji rond. Na lang observeren heb ik hier de twee beste uit geselecteerd! Deze koi zijn super mooi gekleurd en hebben een geweldige symmetrisch.
Morgen heeft het Team van Vijvercentrum de Scheper een vrije dag. Maar dag 4 zullen zij een bezoek brengen aan Niigata. Tot snel!

Dag 3 – Op naar Niigata

Vandaag was een rustdag voor ons team. Tijd om de selectie te showen die gisteren geselecteerd zijn bij Takigawa San en Oishi koi-farm.

Yamabuki en Platina

De selectie die wij gemaakt hebben bij Takigawa San bestaat uit vier prachtige exemplaren. Twee Yamabuki’s en twee Muchasi Ogen’s. Deze koi hebben allemaal een lengte van circa 60 centimeter. Ook zijn zowel de Yamabuki als de Muchasi Ogen, allemaal 2 jaar oud. En zullen vanaf half maart te bewonderen zijn in ons vijvercentrum. Bekijk hieronder de selectie:

Orenji

Bij Oishi koi-farm hebben wij een mix selecteert van Yamabuki en Plantina. Zij hebben een lengte van 35 tot 40 centimeter. Daarnaast zijn er hier ook twee Orenji geselecteerd met een prachtige kleur. De ene Orenji heeft een lengte van 46 centimeter. En de Orenji met wit in zijn staart heeft een lengte van 58 centimeter.  Ook deze Orenji’s zullen te zien zijn vanaf half maart. Alle geselecteerde koi bij Oishi koi-farm zijn twee jaar oud. Hieronder vindt u alvast een eerste impressie:

Het Kokur’en park in Okayama

Tijdens onze ‘day off’ hebben wij een bezoek gebracht aan het Kokur’en park in Okayama. Hier hebben we heerlijk rond gewandeld en genoten van de prachtige natuur. Daarna waren wij klaar voor een lange treinreis naar Niigata. Waar wij morgen onze KOI-HUNTING zullen vervolgen.


Dag 4 – Sneeuwpret in Niigata

In Nederland is het momenteel koud, maar wij vertroeven momenteel in een echt sneeuwparadijs. Vandaag hebben wij genoten van het prachtige weer en hebben wij heerlijk vertroeft in de sneeuw.


De eerste dag in Niigata

Normaliter gebruik wij de eerste dag in Niigata om rond te kijken op diverse koi-farms voor wij koi gaan selecteren. Maar omdat er zoveel prachtige koi rond zwom hebben wij vandaag al beslag gelegd op enkele mooie Nissai bij Oofuchi en Tanaka. Morgen gaan wij terug voor onder andere een schitterende Chagoi van bijna 80 centimeter!Koi van Oofuchi

De selectie die wij gemaakt hebben bij Oofuchi bestaat uit een aantal prachtige exemplaren. Deze koi zullen vanaf half maart te bewonderen zijn in ons vijvercentrum. Bekijk hieronder de selectie:


Koi van Tanaka

Bij Tanaka hebben wij ook een aantal mooie koi mogen selecteren. Zij zullen te zien zijn in ons vijvercentrum vanaf half maart. Hieronder vindt u alvast een eerste impressie:

Dag 5 – Laatste dag van de KOI-HUNTING

Dit is alweer de 5e dag van onze KOI-HUNTING, en tevens ook de laatste. Het was een lange dag en waren pas laat terug. Vandaar dat het nieuwe reisverslag een dagje later is. Het was gisteren een fantastische dag. Wij hebben heel veel schitterende nieuwe koi kunnen selecteren in een heel breed assortiment. Het was een lange dag, veel werk, maar zeker de moeite waard! We kamen moe maar voldaan terug in ons hotel. Wij geven jullie vandaag een leuke sfeer impressie van gisteren, showen de nieuwe geselecteerde koi.

Showa

Gisteren hebben wij een prachtige selectie gemaakt van hele mooie Showa’s. Deze koi zullen vanaf half maart te bewonderen zijn in ons vijvercentrum. Bekijk hieronder de selectie:

Chagoi

Op dag vier hebben wij jullie verteld dat wij gisteren terug zouden gaan voor een schitterende Chagoi van bijna 80 centimeter! Nadat wij er een nachtje over hadden geslapen, zijn wij gisteren teruggegaan naar NND (Nishikigoi Nagaoke Direct). Hier hebben wij gisteren dan ook deze prachtige Chagoi geselecteerd. Deze box zal met een gewicht van 50 kg vervoerd worden naar Nederland. En in deze box zit alleen de Chagoi maar dit is het gewicht met natuurlijk water en de box!


Vissen selecteren

Een leuk weetje voor jullie is dat ons team in Japan dit jaar bestaat uit Giel van Alphen, de eigenaar van Vijvercentrum de Scheper. Maar dit jaar heeft hij ook zijn dochter Suzanne meegenomen. Volgens Giel heeft Suzanne dan ook een hele goede kijk op het selecteren van Koi. Hieronder vindt je een impressie terug van het selecteren.

Lunchpauze

Na al dat harde en intensieve werken hadden wij even een kleine pauze ingelast. Wat is er dan lekkerder dan noedels slurpen in Japan. Hier zijn ze zo snel met het brengen van je eten. Daarnaast kunnen zij iedereen zo lekker met z’n alle iedereen een goede dag wensen als de mensen gaan.Ronde 2

Nadat wij ons buikje rond hadden gegeten, zijn wij weer verder gegaan met het selecteren. Er gaat veel tijd zitten in de selectieprocedure om uiteindelijke de juiste en mooiste koi mee naar Nederland te nemen. Daarom gaan er ook altijd weer enkele terug in het bazin. Ook voor het maken van de foto’s en filmpjes is veel geduld vereist.

Wada San

Deze dag hebben wij ook een bezoek gebracht aan Wada San, dit is voor ons een nieuwe kweker. Een jonge man met veel inspiratie en talent. Bij deze kweker kom ik zeker de volgende keer weer terug! Ook kwamen wij op de terugweg nog een echte Japanse uitvaartauto tegen.

Tokio

Hieronder hebben wij nog een impressie opgesteld van de fantastische selectie koi, die wij de afgelopen 5 dagen hebben mogen selecteren. Onze KOI-HUNTING zit erop! Wij hopen jullie over enkele weken te zien in ons vijvercentrum, zodat u de nieuwe collectie met eigen ogen kunt bewonderen. Nu zijn wij onderweg naar Tokio om daar nog even een paar dagen te vertoeven. Hier zal nog een mooie impressie van volgen. Tot snel op ’t Laar 3 in Oirschot!


Dag 6 – Toerist in Tokio

Vandaag is de eerste in Tokio, ook wel de miljoenen stad genoemd. Wij hebben een kleine impressie van deze dag voor jullie samengesteld. Zo zagen wij onder andere een gebouw bekleed met prachtige natuur. Wij vroegen ons vooral af hoe het onderhoud hiervan gebeurde.

Tokyo Skytree

De Tokyo Skytree is van oudsher een televisietoren maar tevens ook het hoogste bouwwerk van Japan. Dit gebouw heeft een totale hoogte van 634 meter. Wij zijn met de lift tot een hoogte van 450 meter kunnen komen. Het was fantastisch, binnen 30 seconde had de lift een hoogte bereikt van 300 meter. En wat een adembenemend uitzicht hierboven!

Wenspoppetjes

Ook hebben wij een kijkje mogen nemen in een tempel. Hier was een doopceremonie bezig, die wij mochten bijwonen. Dit was heel bijzonder. Buiten de tempel stonden wenspoppetjes, deze zijn voor kindjes die net geboren zijn. Maar ook voor kinderen die helaas ziek of overleden zijn.


Tokyo Tower

De Toyko Tower is een exacte replica van de Eiffel toren uit Parijs maar dan iets groter. Het is de één na hoogste toren in Japan. De toren heeft twee observatieplekken, waar je over de gehele stad uitkijkt. Het was een prachtig uitzicht. Hieronder hebben wij de foto’s van het uitzicht toegevoegd. Als je goed kijkt, zie je de Fuij Mountain en een hele grote peper. De peper behoort tot de Skytree.

Super Mario

Ook zagen wij nog Super Mario met zijn kornuiten door de stad racen. Het is wel even wennen hoor al die drukte.


Dag 7 – Het einde van de reis

Het is vandaag alweer de laatste dag in Japan. Wij hebben prachtig weer gehad met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Vandaag heeft het team optimaal genoten van de Hop on Hop off bus. Dit is een dubbeldekker met open dak. Heerlijk in de open lucht, zodat je alles goed KINT zien. En ‘s avonds natuurlijk nog bezoek gebracht aan het Hardrock Café van Tokyo.Zee Aquarium in Osaka

Daarnaast zijn wij nog even op en neer geweest naar Osaka. Hier hebben wij een bezoek gebracht aan het geweldige zee aquarium. Deze is benoemd als derde grootste van de wereld!


Terugreis

Maar nu is het tijd voor onze terugreis naar Nederland. Nog even vanuit de trein een mooie foto van Fuij Mountain kunnen maken. Het is weer een geweldige trip geweest. Eind deze week verwachten wij het eerste deel van de koi in ons vijvercentrum. De andere koi komt nog voor Pasen binnen. Wij nodigen jullie uit om binnenkort onze nieuwe koi te komen bewonderen op ’t Laar 3 in Oirschot. Tot snel!