Koitransport in Japan > Video onderaan deze blog <

Vandaag de laatste dag van onze Japan Koi Hunt. We gaan nog eens terug naar Koifarm Hirasawa. Gisteren hebben we al een vlugge blik geworpen op de koi die er zwemmen. Afgelopen nacht hebben we nog eens goed na kunnen denken over de koi die we zagen. Vandaag gaan we knopen doorhakken!

Dit was mijn ontbijt vanmorgen. Safety for all! Brood voorzien van een plastic hoesje voor mijn gehaktballetjes en een verpakt broodje voor de jam.

Genoeg power om door te gaan naar de volgende kweker! Op weg naar Hirasawa ligt er nog steeds meters hoog de sneeuw langs de weg. Een mooi gezicht, maar voor de mensen die hier dagelijks leven geeft het veel belemmeringen.

Momotaro Koi Vijvercentrum Scheper

Frank en Olav vangen de vissen die ik aanwijs. Daarna kan ik ze goed beoordelen in een grote, 120 cm,  bowl. Als we niet tevreden genoeg zijn over de koi mogen ze weer direct terug in het bassin.

Na ongeveer 2,5 uur hadden we deze 7 Koi geselecteerd. 3 hele gave Asagi een schitterende Hi-susui, 2 van de beste Kuljaku’s en 2 geweldige Hi Utsuri van 70+.  Na een beetje wikken en wegen zijn Marusei San en ik het toch eens geworden over de prijs van de geselecteerde koi.

Je vindt alle koi terug op www.koinetwerk.com

Nog 2 Koi zijn er bij gekomen een hele mooie Tancho Sanke en een Chagoi met een mooie body en een gaaf schubbenpatroon.

Alles even goed noteren bij een lekker bakje koffie en dan snel Carina ophalen om te gaan lunchen, zij was bij een andere kweker gaan kijken. Lunchen deden we dit keer op z’n Japans in de kleermakers zit of op de knieën aan een heel laag tafelje, onze schoenen staan buiten dit zitgedeelte.

Na het eten gingen we weer naar beneden een kijkje nemen bij Danici Koi-farm. De wegen zijn hier geweldige om met de motor of trike doorheen te rijden.

Een van de hele mooie Koi huizen van Danici. Ik heb een mooi filmpje van een bak met Nisai van Danici, let op de Tancho Showa een pracht exemplaar, helaas konden we deze Tancho niet bemachtigen. (Filmpje IMG 653 MOV of 654)

En zo liep deze Koi-hunt weer ten einde.

Nog even een impressie van het transport van de Koi naar het vliegtuig, dit zijn wel te verstaan niet onze koi, deze komen in 3 shipments naar Nederland. De eerste komt op 2 april aan, de tweede op 16 april.
Het derde shipment is nog niet bekend.

We hopen dat jullie van de reportages hebben genoten, kijk nog eens de foto’s en films van de Koi en de reis terug op deze blog, op onze facebook en ons youtube kanaal, en dan zien we jullie graag snel weer bij Vijvercentrum De Scheper in Oirschot.

Tot ziens!!

Giel van Alphen.

Bewaren