luchtpomp vijverLuchtpomp nodig voor uw vijver ? Er zijn verschillende redenen om een luchtpomp voor uw vijver te gebruiken. Een vijver luchtpomp kan onder andere dienen om tijdens de winter periode uw vijver open te houden. Door de vijverbeluchting kan voorkomen dat de vijver helemaal dicht zal vriezen.

Daardoor voorkomt u dat er schadelijke gassen om het ijsoppervlak een gevaar voor uw vijver vissen zullen zijn. De schadelijke gassen verdwijnen natuurlijk door de opening die de vijver luchtpomp veroorzaakt, doordat er continue luchtbellen naar het wateroppervlak worden gestuurd. Hierdoor wordt het dichtvriezen van de vijver bijna onmogelijk doordat het vijveroppervlak continue in beweging blijft.

Vaak wordt een vijver luchtpomp natuurlijk gebruikt om zuurstof aan het vijverwater toe te voegen.

Vooral bij extreem warm weer, waarbij de watertemperaturen boven de twintig graden zijn, is een vijver luchtpomp geen overbodige luxe.

De juiste luchtpomp voor de vijver

Een luchtpomp voor de vijver kan dus dienen voor verschillende doeleinden. Beide mogelijkheden kunnen u veel problemen besparen. Zowel in de winter als in de zomer is het dus raadzaam om een zuurstofpomp voor uw vijver te gebruiken. Vooral bij warm weer waarbij tevens de kans op onweer groot is, is het gebruik van een zuurstofpomp voor de vijver aan te raden.

Op deze manier wordt de zuurstof toevoer continue op peil gehouden. Met name bij het houden van steuren is het belangrijk dat dit goed op geregeld is.

Bij een bliksem inslag kan het voorkomen dat plotseling alle zuurstof uit het vijverwater wordt onttrokken, waardoor deze vissen vaak direct sterven. Een goede vijver luchtpomp kan er dus voor zorgen dat dit voorkomen wordt.

Diverse merken luchtpompen voor de vijver

In onze winkel in Oirschot, maar ook via onze webshop Vijverwinkel.com bieden wij diverse soorten en merken luchtpompen voor de vijver aan.

  • Nitto luchtpompen
  • Oase luchtpompen

Nitto luchtpomp

Nitto luchtpomp

Nitto is al jaren het kwaliteitsmerk voor wat betreft luchtpompen. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar.

Een Nitto luchtpomp staat dus voor kwaliteit. Ze zijn weliswaar wel wat duurder in aanschaf, echter de levensduur van deze luchtpompen is van dien aard dat u nauwelijks problemen zult ervaren tijdens het gebruik.

Oase luchtpomp

Oase luchtpomp

Oase is natuurlijk het merk als het gaat om vijver producten. Ook Oase heeft veel soorten luchtpompen in haar assortiment die wij zowel via onze winkel alsook de webshop verkopen.

Een Oase luchtpomp kunt u bovendien ook weer aanschaffen met beluchting systemen. Uiteraard kunt u er ook gewoon een luchtsteen op aansluiten.

Bewaren