Extra uitgebreide service en ondersteuning vanuit thuis.

Om ook ons steentje bij te dragen in het afremmen van de verspreiding van het Corona-­‐virus en daarmee uw en onze veiligheid te maximaliseren bieden we met onmiddellijke ingang een extra begeleiding bij het onderhoud aan uw vijver.

Het voorjaar laat zich niet afremmen en de vijver ontwaakt uit zijn winterslaap. Het is daarom nu noodzakelijk de juiste stappen te zetten om van om in de zomer maximaal te kunnen genieten van uw vijver. U bent gewend om bij ons het water te laten controleren waarbij wij u adviseerden welke producten u nodig heeft.


Troebel of groenwater:

Als je troebelwater krijgt of er is sprake van groenwater, dan is er iets met het water, naast het opstarten van de vijver in het voorjaar en het vervangen van de UV-­‐lamp is het dan zeker noodzakelijk om het vijverwater te testen op de waterwaardes o.a. GH, KH, pH en de hoeveelheid Nitriet en Nitraat. Eigenlijk zijn we dan al aan de late kant met ingrijpen, immers een groene vijver of troebelvijverwater is een gevolg van slechte waterwaarden. Dus voorkomen is beter en is meestal ook minder kostbaar. 3 á 4 keer per jaar het vijverwater (laten) testen is in de regel voldoende.

We hebben nagedacht hoe wij u in deze periode zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn en u kunnen adviseren bij het opstarten zonder dat een bezoek aan de winkel daarvoor nodig is.

Uiteraard start alles met het correct meten van uw vijverwater. Dit hebben wij in het verleden altijd voor u gedaan, en zullen dit in de toekomst ook blijven doen maar voor nu kunt u deze strips tijdelijk extra voordelig zelf aankopen.

https://www.vijverwinkel.com/watertesten1/oase-quicksticks

Via deze link kunt u zelf een verpakking met maar liefst 50 teststrips bestellen. Deze testen de voor uw vijver belangrijkste waarden, de pH, GH, KH, nitriet en nitraat waarden. Doe de strip ca. 1 seconde in

het vijverwater en na 1 minuut moet u het strookje op het flesje leggen en de juiste waarde correct aflezen. Voor de pH, KH, nitriet en nitraat waarde leest u de exacte kleur af. Indien de kleur tussen twee vakjes in valt, is ook de waarde tussenliggend. Bij de GH zijn er 4 rijen met voorbeeldblokjes. De hoeveelheid roze vakjes van de blauwe vakjes bepalen de juiste waarde. Indien een blokje niet geheel roze wordt ligt de waarde er tussen in. Bij twijfel kunt ook een foto van het strookje sturen en lezen wij de strip van u af. Let dan wel dat de tijdsduur niet erg veel langer dan 1 minuut na het dompelen is. De door u afgelezen waarde kunt u daarna invullen op onze website:

https://www.vijvercentrumdescheper.nl/waterwaarden-formulier/

Zodra wij het door u ingevulde formulier in ons bezit hebben zullen wij deze voor u in een bestand zetten. Hieruit komt direct de uitslag over de door u opgegeven waterwaarden en hetgeen voor dan voor uw vijver de beste mogelijkheden zijn om uw vijver weer optimaal te laten functioneren. Dit bestand met advies krijgt u van ons toe gemaild.

Alle benodigdheden die wij u via dit bestand doorgeven kunt u via vijverwinkel.com online bestellen, dan worden deze producten bij u thuis bezorgd. De link naar het juiste artikel hiervoor zullen we in de mail toevoegen zodat u niet hoeft te zoeken naar het juiste product. Uiteraard kunt u naast deze waterverbeteringen alles op vijvergebied via vijverwinkel.com bij ons bestellen zoals bacteriën, UV-­‐ lampen, voer, filters, pompen en filterbenodigdheden enzovoort.

Met vriendelijke groet,
Team Vijvercentrum De Scheper en Vijverwinkel.com