Bij het houden van vijvervissen en/of koi bestaat er een kans dat u te maken krijgt met zieke vissen. Het gedrag van uw vissen vertelt u veel over de conditie en gezond van uw vissen. De eerste symptomen van een zieke vis is dat deze afstand neemt van de overige vijvervissen en suf boven in het water zwemt. Daarnaast heb je ook huidaandoeningen of andere beschadigingen dit is een zichtbaar teken dat de vis niet in orde is. Het controleren of u te maken heeft met een typische ziekte voor vijvervissen is iets, wat overigens regelmatig dient te gebeuren. Over het algemeen is een zieke vis namelijk goed te behandelen, al dan niet met medicijnen.

Wanneer u een zieke vis constateert adviseren wij u zo spoedig mogelijk langs te komen in ons vijvercentrum met de betreffende zieke vis. Dit is namelijk van belang om verdere uitbreiding en/of vissterfte te voorkomen. De vis zal in ons vijvercentrum onderzocht worden en eventueel medicijnen toegediend krijgen. Onze medewerker zal u advies geven en indien nodig zal de zieke vis in quarantaine geplaatst worden.

Vijvercentrum De Scheper werkt ook nauw samen met Dr. Maarten Lammens. Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met de echte Koidokter, Maarten Lammens.