Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Onze zwembad projecten2024-03-07T14:33:24+01:00

Onze zwembad projecten

Neem een kijkje in ons zwembad portfolio

Bij Vijvercentrum De Scheper leggen wij naast siervijvers, koi-vijvers en zwemvijvers steeds vaker ook zwembaden aan. Hoewel we oorspronkelijk gespecialiseerd zijn in het aanleggen van vijvers en hebben we al meer dan 25 jaar ervaring met het aanleggen van verschillende soorten vijvers, leggen wij tegenwoordig ook wel eens zwembaden aan. Waarom? Nou de aanleg van een zwembad verschilt eigenlijk niet veel van de aanleg van een zwemvijver. Het grootste verschil zit hem in de natuurlijkheid van het ecosysteem en daarmee het wel of niet gebruik van elektrolyten of chemicaliën zoals chloor, en de mogelijkheid daarbij om wel of geen vijvervissen en vijverplanten te hebben in het water. Als u graag een strak modern bad wil dat het gehele jaar door verwarmd is om in te zwemmen en hecht u geen waarde aan een natuurlijk uitziend bad met vijverplanten of vijvervissen, dan is het logischer om een zwembad in uw tuin aan te leggen in plaats van een zwemvijver. Een zwembad biedt namelijk meer controle over de waterstabiliteit en temperatuur. Bovendien is het eenvoudiger om een zwembad te voorzien van verwarmingssystemen dan bij een zwemvijver omdat dit invloed heeft op het ecosysteem. Het is niet dat u een zwemvijver niet kunt verwarmen, want er zijn degelijk wel verwarmingssystemen voor zwemvijvers en eventuele hybride zwemvijvers of bio-pools. Deze twee varianten vallen door hun kenmerken tussen de zwemvijver en een zwembad in. Ook deze varianten kunnen wij realiseren. Maar ook deze varianten hebben een eigen ecosysteem en worden dan ook anders verwarmd dan een zwembad verwarmd kan worden. Wij zijn experts in de aanleg van prachtige unieke waterpartijen van alle soorten, vormen en maten, dus hierbij ook zwembaden. Hieronder kunt u een aantal van onze zwembad projecten bekijken. 

Bekijk hier onze zwembad projecten

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Kosten aanleg zwembad

Heeft u vragen met betrekking op de kosten en het proces van het aanleggen van een zwembad? De kosten voor het aanleggen van een zwembad in uw tuin kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, het type zwembad en de benodigde voorzieningen. Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen en rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals verwarmingssystemen, filters en onderhoudsapparatuur. Bij De Scheper kunnen wij u helpen bij het bepalen van de kosten en het maken van een gedetailleerde offerte voor uw zwembadproject. Onze ervaren professionals staan u graag te woord en zorgen ervoor dat uw zwembad wensen perfect worden geïntegreerd in uw tuinontwerp. Of u nu kiest voor een traditioneel buitenzwembad, een zwemvijver, een hybride zwemvijver  of bio-pool wij kunnen u adviseren en begeleiden bij elke stap van het proces.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

Ga naar de bovenkant