Beeklopen

Beekloop vijver

Een beekloop bij uw vijver kan een prachtige toevoeging zijn aan uw tuin. Niet alleen zorgt het voor een natuurlijke uitstraling, maar het heeft ook vele functionele voordelen. Een beekloop zorgt namelijk voor watercirculatie, wat essentieel is voor de gezondheid van uw vijver. Daarnaast biedt het een waterplaats voor allerlei diertjes, zoals vogels en insecten, die hier kunnen drinken en zich kunnen wassen. Maar niet alleen de dieren worden aangetrokken tot de beekloop, ook visueel heeft het een grote aantrekkingskracht voor de mens. Het kabbelende geluid van het stromende water zorgt namelijk voor een gevoel van rust en balans. 

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van een beekloop bij uw vijver? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen diverse soorten beeklopen, zowel kant en klare voorgevormde beeklopen als materialen om zelf een beekloop aan te leggen met bijvoorbeeld natuurstenen en vijverfolie. Lees hieronder meer over soorten beeklopen in uw tuin en beeklopen bij uw vijver of kom eens langs of neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van beeklopen bij uw vijver.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Beekloop aanleggen – Locatie bepalen en plannen maken voor beekloop

Het aanleggen van een beekloop begint met het bepalen van de locatie en het maken van gedetailleerde tekeningen. Hierbij moet rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte in de tuin en de gewenste lengte en breedte van de beekloop. Daarnaast moet er een keuze worden gemaakt tussen het kopen van een kant-en-klare voorgevormde prefab beekloop of het zelf aanleggen van een beekloop.

– Voorgevormde beekloop of beekloop aanleggen– Grond afgraven en egaliseren voor beekloop– In voren beschermingsmateriaal plaatsen bij beekloop– Plaatsen van stenen en/of keien bij beekloop– Aanleggen van waterafvoer en beekloop pompinstallatie – Advies van een expert of beekloop laten aanleggen door vijverbouwers – Voordelen beekloop bij vijver– Soorten beeklopen– Experts in de aanleg van vijvers

Voorgevormde beekloop of beekloop aanleggen

Er zijn dus een aantal voorgevormde beeklopen te koop. Deze kunt u vinden in onze webshop www.vijverwinkel.com of bij onze showroom. Maar deze zijn alleen beschikbaar in kleinere varianten. Wilt u een wat grotere of zeer grotere beekloop aanleggen, dan zal deze handmatig moeten worden aangelegd. Ook hiervoor zijn meerdere opties. Zo kunt u de beekloop aanleggen met vijverfolie aangekleed met natuurstenen en planten naar wens. Of deze kan worden aangelegd doormiddel van het storten van beton bekleed met polyester. Zoals vermeld een beekloop aanleggen vereist enige expertise vooral de grotere varianten. Laat u altijd goed in voren informeren om problemen op langer termijn te voorkomen. 

Grond afgraven en egaliseren voor beekloop

Bij het aanleggen van een beekloop is het belangrijk om eerst de grond af te graven en te egaliseren. Dit zorgt ervoor dat de beekloop straks op een stevige en vlakke ondergrond komt te liggen. Het afgraven van de grond kan handmatig gebeuren, maar het is ook mogelijk vooral bij grotere vijver beekloop projecten om hiervoor graafmachines in te schakelen.

In voren beschermingsmateriaal plaatsen bij beekloop

Wilt u een natuurlijke beekloop creëren die natuurlijk oogt, dan zult u de beekloop willen bekleden aan de zijkanten met planten en natuurstenen. Om ervoor te zorgen dat de beekloop duurzaam is en niet wordt beschadigd door bijvoorbeeld wortels, is het belangrijk om beschermingsmateriaal te plaatsen. Een veelgebruikt materiaal hiervoor is worteldoek. Dit wordt gebruikt aan de zijkanten in voren het plaatsen van de kant en klare beekloop of het PVC-vijverfolie waar de beekloop mee wordt gevormd. Het doek voorkomt dat wortels doorgroeien en zo schade aan de beekloop kunnen veroorzaken.

Plaatsen van stenen en/of keien bij beekloop

Voor een natuurlijke uitstraling van de beekloop kunnen natuurstenen en/of keien worden geplaatst zowel langs en over de zijkanten van de voorgevormde beekloop als langs en op de vijverfolie beekloop. Deze zorgen niet alleen voor een mooie vormgeving, maar dienen ook als opstapjes voor dieren en helpen bij het creëren van hoogteverschillen en bochten in de beekloop.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Aanleggen van waterafvoer en beekloop pompinstallatie

Om ervoor te zorgen dat de beekloop altijd voldoende watertoevoer heeft, is het belangrijk om een goede watercirculatie te creëren. Dit kan worden gedaan door middel van een pompinstallatie die het water uit bijvoorbeeld de vijver of ander waterornament naar de beekloop pompt en rond circuleert. Hierdoor blijft de beekloop constant kabbelen en circuleert het water.

Aanleg grondwerk zwemvijver

Advies van een expert of beekloop laten aanleggen door vijverbouwers

Het aanleggen van een beekloop is een complexe klus waarbij veel expertise komt kijken. Om de perfecte duurzame beekloop aan te leggen waar u lang plezier van heeft, is het verstandig om advies in te winnen van een expert. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de beekloop door onze vijverbouwers aan te laten leggen. Zij hebben de kennis en ervaring om een beekloop op professionele wijze aan te leggen.

Voordelen beekloop bij vijver

Een beekloop bij een vijver biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt de beekloop voor een verbeterde watercirculatie in de vijver. Door het stromende water wordt het water continu verplaatst, waardoor eventueel vuil en afval beter worden verspreid en afgevoerd. Daarnaast leidt de beekloop tot verhoogde zuurstofniveaus in het water. Het bewegende water zorgt voor een betere zuurstofopname, wat essentieel is voor de gezondheid van vissen en planten in de vijver. Een ander voordeel is de natuurlijke filtratie van het water. Het water dat door de beekloop stroomt, wordt gezuiverd doordat bacteriën en andere micro-organismen het vuil en afval afbreken. Dit zorgt voor helderder en gezonder water in de vijver. Bovendien voegt de beekloop visuele aantrekkingskracht toe aan de vijver. Het kabbelende water en de natuurlijke uitstraling van de beekloop creëren een rustgevende en esthetische sfeer. Het geluid van stromend water draagt ook bij aan de ontspanning en kan een kalmerend effect hebben.

Tot slot trekt de beekloop vogels en andere dieren aan. Het bewegende water en de aanwezigheid van planten langs de beekloop bieden een bron van voedsel en beschutting voor verschillende diersoorten. Kortom, het aanleggen van een beekloop bij een vijver heeft vele voordelen op het gebied van watercirculatie, zuurstofniveaus, filtratie, visuele aantrekkingskracht en het aantrekken van dieren.

Soorten beeklopen

Zoals al gezegd verkopen wij een aantal kleinere tot middelmatige kant en klare voorgevormde beeklopen. Deze beeklopen hebben vaak al een natuurlijke vormgeving. Zo hebben wij een aantal Ubbink beeklopen in ons assortiment en een aantal Oase beeklopen die u zo kunt plaatsen en aan kunt kleden naar wens met stenen en planten. U kunt hiervoor langs komen bij ons vijvercentrum of kijken op onze webshop Vijverwinkel.com. 

Maar heeft u een wat grotere tuin en/of vijver en wilt u een flinke beekloop aanleggen dan zal deze handmatig moeten worden aangelegd. De verschillende manieren van aanleggen van een beekloop zijn hierboven al besproken. Maar dan zijn daar ook nog verschillende soorten beeklopen in; 

 • Een van de soorten beeklopen is de stromende beekloop, waarbij het water in een rechte lijn naar beneden stroomt. Dit zorgt voor een rustgevend geluid en een gestage waterstroom. 
 • Een andere optie is de meanderende beekloop, waarbij het water als een natuurlijke beekloop kronkelend door de tuin stroomt. Dit creëert een natuurlijk effect en biedt meer variatie in het landschap.
 • Daarnaast is er de vlechtende beekloop, waarbij het water zich in verschillende stromen splitst en weer samenkomt bij de waterbron. Dit zorgt voor een speels en levendig beeld in de tuin.
 • Voor een strakkere uitstraling kunt u kiezen voor een rechte beekloop, waarbij het water in een rechte lijn naar beneden stroomt zonder bochten of kronkels. Dit past goed bij een moderne strakke tuin.
 • Tot slot is er nog de optie om een cascade beekloop aan te leggen, waarbij het water trapsgewijs naar beneden stroomt. Dit zorgt voor een spectaculair en dynamisch effect in uw tuin. En geeft tevens ook een heerlijk kabbelend geluid.

Of u nu op zoek bent naar een kleine kant-en-klare voorgevormde beekloop of een grotere handmatig aangelegde beekloop, bij ons zijn alle verschillende opties mogelijk en beschikbaar. De keuze hangt af van de grootte van uw tuin en vijver, evenals uw persoonlijke voorkeur voor de uitstraling van de beekloop. Voor meer info neem gerust vrijblijvend contact op!

Experts in de aanleg van vijvers

Wij zijn experts in de aanleg van vijvers en alles wat daarbij komt kijken, zoals ook beeklopen, watervallen en fonteinen. Met onze ervaring van maar liefst 25 jaar vijveraanleg hebben wij door heel Nederland en België de meest unieke vijverprojecten gerealiseerd. 

Ons vijvercentrum kunt u vinden in Oirschot in Noord-Brabant. Maar wilt u nu een beekloop aanleggen in Eindhoven, een beekloop aanleggen in Bergeijk of een beekloop aanleggen in België of in het noorden van het land. Wij kunnen het voor uw regelen! 

Wij kunnen alle soorten beeklopen voor u aanleggen. Of u nu op zoek bent naar een kleine beekloop, een natuurlijke beekloop of een meanderende beekloop door u gehele tuin, bij ons bent u aan het juiste adres. Want beeklopen en watervallen maken een vijver nog unieker, met hun prachtige geluid en uitstraling. Kom met uw wensen naar ons toe en wij maken uw droom werkelijkheid. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over het kopen, aanleggen of maken van een beekloop voor uw vijver.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.