Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Onze koivijver projecten2024-03-06T13:52:25+01:00

Onze koivijver projecten

Neem een kijkje in ons koivijver portfolio

Onze passie voor vijvers en waterleven is ooit ontstaan bij de pracht en praal van Koi. Koi karpers zijn unieke wezens die niet voor niks in Japan symbool staan voor moed, voor kracht, voor rijkdom en voor een voorspoedig lang leven. Sommige koi karpers kunnen langer worden dan 1 meter en worden gemiddeld tussen de 30 á 40 jaar oud, maar kunnen zelfs wel een paar honderd jaar oud worden! De oudste huis koi karper ooit is zelfs 226 jaar oud geworden!

Niet voor niks dat ze in Japan worden aanbeden als symbolen voor kracht en voorspoed. Ze hebben een uniek uiterlijk door hun krachtige opvallende kleuren. Ze worden ook wel de juwelen van de vijver genoemd. De koningen onder de vijvervissen. Een koi-vijver is dan ook naast eigen genot voor het oog ook een statussymbool. In Japan wordt heel selectief uitgekozen welke koi karpers de juiste tekeningen (ofwel kleuren en motieven) en de juiste body hebben. Er zijn verschillende soorten koi’s met verschillende soorten benamingen. De tekening en de body bepaald de benaming en de prijsklasse. Unieke tekeningen betekend ook een uniek prijskaartje. Zo worden er regelmatig wedstrijden gehouden op wereldniveau. Ook wij hebben hier met regelmaat aan meegedaan en meerdere malen prijzen in de wacht gesleept. Waarvan een keer zelfs Superior Champion geworden van de wereld met onze koi karper Ryu-X. Zij had een hele bijzondere tekening in de vorm van een X. Daarom ook de naam vertaald als “Draak X.” Wij selecteren onze koi eigenhandig in Japan en laten ze vervolgens overkomen per vliegtuig.

Wij hebben al vele verschillende koi-vijver projecten mogen realiseren. Van groot tot klein, van rond tot vierkant, van in- en ook boven de grond. Met glazen ruit om de juwelen nog beter te kunnen bekijken of in de vorm van een zwemvijver zodat er gezwommen kan worden met de koi-karpers. Heel veel is mogelijk! Alles wat binnen de randvoorwaarden van een koi-vijver valt is mogelijk. Want er zijn een aantal factoren die nodig zijn voor een koi-vijver. Zoals geen waterplanten, want deze maken de koi kapot. En een pomp en filter die voldoet aan de capaciteit vissen. Meer weten over de kenmerken en benodigdheden voor een koi-vijver, lees hieronder verder.

Bekijk hier onze koivijver projecten

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Koivijvers

Als u heeft besloten om koi te gaan houden is het belangrijk dat u de juiste vijver voor ze heeft met een passend filtersysteem. Natuurlijk heeft u zich al georiënteerd en gezien dat er vele koi soorten zijn.

Een koivijver bouwen of maken betekend dat er rekening moet worden gehouden met de speciale eisen voor koi. Het houden van koi en een koi-vijvers aanleggen vraagt ook de nodige tijd en expertise. Om uw koi optimaal te kunnen verzorgen is er bij de aanleg van een koi-vijver de nodige voorbereiding vereist. Ook zult u rekening moeten houden met het feit dat een koi-vijver aan specifieke eisen zal moeten voldoen ten aanzien van materiaalgebruik als vijverfilter en vijverpomp. Het is zelfs mogelijk om een koi-vijver te verwarmen waardoor u het hele jaar door van uw koi kunt blijven genieten. Wilt u zelf graag een koi-vijver en wilt u graag de mogelijkheden bespreken voor uw specifieke situatie dan staan wij u graag te woord voor vrijblijvend advies. Met dit advies kunt u weloverwogen keuzes maken om tot uw droomvijver te komen. Heeft u al eens gedacht aan de mogelijkheden van voorgevormde vijvers? Of misschien wel het combineren van een koi-vijver met een zwemvijver zodat u tussen u eigen “juwelen” kunt zwemmen?  Of misschien wel een verhoogde vijver in uw tuin met een glazen wand, zodat u de vissen en hun prachtige kleuren van alle kanten kunt bewonderen. Er zijn vele mogelijkheden en wij bespreken graag met u uw wensen!

Natuurlijk kunnen wij in overleg met u het gehele proces van ontwerp tot en met aanleg op ons nemen. Mocht u besluiten om zelf het traject, of delen daarvan op u te nemen? Dan adviseren wij u wel om te kiezen voor kwalitatief goede materialen passend bij uw vijverplannen. Natuurlijk kunnen wij u ook daarbij helpen. Ook voor de aanschaf van bijvoorbeeld de vijverbak, vijverfilter en/of vijverpomp bent u bij ons op het goede adres. Wij hebben een showroom in Oirschot met vele diverse kwaliteitsproducten op voorraad en kunnen daarnaast veel op maat leveren.

– Koivijver aanleggen: maak een goed plan!

Koivijver aanleggen: maak een goed plan!

Bij het aanleggen van een koivijver dient u na te denken over het ontwerp en de materialen die u gaat gebruiken. Waar moet u rekening mee houden bij een koivijver aanleggen?

 • Diepte van de koi-vijver. Een koi vijver moet relatief diep zijn ten op zichtte van een siervijver. Minimaal 150 centimeter met een voorkeur voor 200 centimeter diepte is het advies. Koi zijn uitermate gevoelig voor grote temperatuurverschillen. Zo kunt u bijvoorbeeld vijververwarming gaan toepassen om dit tegen te gaan tijdens de winterperiode. Door de vijver voldoende diepte te geven voorkomt u tegelijkertijd grote temperatuurschommelingen.
 • Ligging van de koi vijver (schaduw/zonlicht)
 • Leidingwerk ten behoeve van filtersysteem (een goed aangelegde vijver zowel visueel als technisch is op langer termijn minder werk en vele malen duurzamer)
 • Goede filtratie. Koi karpers zijn een zware belasting voor het water. Een goed filtersysteem voor uw koivijver, bestaande uit een vijverfilter en vijverpomp, eventueel uitgebreid met een UV-C filter, zijn daarom essentieel om de waterkwaliteit optimaal te krijgen en te behouden. Ofwel een gezonde vijver voor de vissen en een kristalheldere vijver voor beter zicht op de vissen.
 • Verder kunt u in een koi-vijver nagenoeg geen waterplanten toevoegen. Koi zijn alleseters en dat betekent dat ook waterplanten verloren gaan door het eetgedrag van de koi.
 • Een natuurlijke filtratie van de koivijver kan wel in de vorm van een plantenfilter. De planten zijn hierbij gescheiden van de koi zodat ze er niet bij kunnen. Een plantenfilter staat direct in verbinding met de koi-vijver en zuivert het water door de werking van de planten en de substraten waar het water doorheen wordt gezogen door de pomp. Toch adviseren wij altijd bij een koi vijver er toch ook een filtersysteem bij te plaatsen. Dubbele zekerheid omdat uw relatief dure koi op deze manier gewaarborgd worden van zuiver en helder vijverwater. Het is dus mogelijk zelf een koi-vijver aan te leggen met een aantal tips en tricks en de juiste adviezen. Echter een goede checklist vooraf en goede kwalitatief materiaalgebruik is een ‘must’ en u moet wel enige ervaring hebben.

Ziet u er als een berg tegen op en besteedt u het liever uit aan de experts dan staan we graag voor u klaar! Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

Ga naar de bovenkant