Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Voorbeelden van siervijvers2024-03-28T10:23:10+01:00

Onze siervijver projecten

Vijver voorbeelden van diverse prachtige tuinvijvers.

Meer dan 25 jaar geleden zijn wij begonnen met het aanleggen van vijvers. Siervijvers en Koi-vijvers waren toen al onze specialiteit. Later zijn zwemvijvers zeer populair geworden en hebben wij ons ook hierin gespecialiseerd. Maar wanneer is een vijver een siervijver? Als u er niet specifiek voor kiest om uw vijver als zwembad te gebruiken en als er ook geen zware belasting in de vorm van bijv. Koi’s of schilpadden in uw vijver hoeft dan is het al snel een siervijver.

Bij een siervijver gaat het om het pracht en praal aan waterplanten diverse vissen en het gehele plaatje, een eyecatcher ofwel een kunstwerk in het groen van water en natuur. Sierlijke waterplanten, kleurrijke vissen en prachtig helder water maken een tuin interessant en compleet.

Een vijver in de tuin geeft veel plezier zowel voor de body als de mind. Het geeft rust en genot om ernaar te kijken. Maar ook de geur van fris water en het geluid van kabbelend water geeft een extra dimensie aan uw tuin.

Bekijk hier onze siervijver projecten

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Siervijvers

Je hebt siervijvers in alle vormen en maten. Het enige wat een siervijver onderscheid is dat er niet specifiek in gezwommen gaat worden en dat er geen belastende bewoners in komen zoals koi-karpers of schilpadden. Waterplanten en andere siervissen spelen de hoofdrol in een siervijver. Verder kan een siervijver geheel naar wens aangelegd worden. Zo kunt u kiezen voor een kleine voorgevormde siervijver. Dit kan een vierkante strakke en moderne bak zijn, in uw voortuin of achtertuin. Dit kan ook een organische gevormde vijverbak zijn die natuurlijk overloopt in de organische vormen van uw tuin. Of de vijver kan aangelegd worden met vijverfolie geheel naar eigen wens. En ook hier hebben we verschillende varianten in en kan werkelijk in alle vormen en maten gelegd worden.

Er kan een fontein in de vijver komen of een beekloop of waterval om het kabbelend en rustgevend watergeluid te versterken. U kunt ervoor kiezen om het te laten ogen als een natuurlijk meer. Of nou juist als een gracht om uw terras. De mogelijkheden zijn oneindig!

Het diepste punt van een siervijver moet idealiter minimaal tussen de 80 cm en 100 cm zijn maar mag ook veel dieper zijn. Het wateroppervlak van de vijver moet ongeveer voor één derde bedekt zijn met licht afschermende planten zoals waterlelies, drijfplantjes, drijvend fonteinkruid, of andere drijvende waterplanten. Dit zorgt voor balans in het water en biedt de vissen beschuting. Tevens is het een prachtig aanzicht!

Technische installaties zoals vijverpompenvijverfilters en UV-C units zijn in de meeste gevallen ook nodig bij een siervijver. De capaciteit en opstelling hiervan is geheel afhankelijk van de vorm, invulling en inhoud van de vijver. In sommige gevallen is het niet persé nodig. Maar met behulp van een filterinstallatie heeft u meer balans in de vijver en dit zorgt tevens voor gezond en kristalhelder vijverwater.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

Ga naar de bovenkant