Aanleg van een tuinvijver

De aanleg van een tuinvijver is een specialiteit van Vijvercentrum De Scheper uit Oirschot. Goed advies en vrijblijvend een offerte is vanzelfsprekend bij ons.

Er zijn vele factoren waar u moet letten bij de aanleg van een tuinvijver. Natuurlijk wilt u na de aanleg optimaal genieten van uw vijver. Een goede voorbereiding is daarom wenselijk. Op deze manier voorkomt u dat u later problemen zult ondervinden. Vijvercentrum De Scheper kan u natuurlijk perfect assisteren bij de aanleg van uw tuinvijver. Het is ons dagelijks werk!

Zoals gezegd is een goede voorbereiding essentieel voor een mooi resultaat. U dient zich vooraf een aantal vragen te stellen die het werk later bij de aanleg zullen vergemakkelijken:

Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Welke vissen?

Niet alle vissen zullen het goed doen in een tuinvijver. Als u bijvoorbeeld koi wilt gaan houden in een tuinvijver, zult u rekening moeten houden met de speciale eisen die koi stellen aan de vijver voor optimaal plezier. Hetzelfde verhaal geldt als u bijvoorbeeld steuren wilt gaan houden in de tuinvijver.

De ligging van de vijver is ook belangrijk. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de bezonning gedurende de dag. Het spreekt voor zich dat als de zon de hele dag op de vijver schijnt, de watertemperatuur erg hoog kan oplopen. Houdt dus rekening met enige schaduw in de vijver. Dit kan overigens ook opgevangen worden door het gebruik van waterplanten in de vijver. Waterlelies zorgen voor schaduw in de vijver door het grote blad wat op het wateroppervlak blijft liggen.

Bij de aanleg van een tuinvijver is het dus belangrijk na te denken over welke soorten vissen u in de vijver wilt gaan houden.

– Gebruik van een vijverfilter– Aanleg van een tuinvijver uitbesteden
Vijver filter set

Gebruik van een vijverfilter

Het gebruik van een vijverfilter is met name aan te raden als u vissen in de vijver wilt gaan houden. Op deze manier zorgt u door gebruik van een vijverfilter voor biologische reiniging. Er zijn vele soorten. De capaciteit van de vijverfilter is natuurlijk ook een belangrijke factor als het gaat om de vijver schoon te houden. Bij de aanleg van een tuinvijver kunt u leidingen van en naar de vijverfilter perfect ondergronds wegwerken. Neem ook dit mee in de voorbereidingen! Een goede vijverfilter verzekerd u van helder water.

Datzelfde geldt voor de aanleg van een terras bij de vijver en de verlichting rondom of in de vijver.

Aanleg van een tuinvijver uitbesteden

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan vijfentwintig jaar de vijverspecialist van Nederland. Wij leggen jaarlijks vele vijvers in Nederland aan. Kom gerust eens langs in Oirschot en bekijk onze voorbeeld vijvers in ons vijvercentrum. Natuurlijk maken wij graag vrijblijvend een offerte voor de aanleg van een tuinvijver.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.