Drijfplanten voor de vijver kopen

Er is niet zoveel bekend over drijfplanten. Deze planten worden in de vijver Hockey wat ondergewaardeerd. Toch vervullen ze zeker een mooie aanvulling op uw waterplanten collectie. Daarnaast hebben drijf planten in de vijver ook nog eens een zeer nuttige functies.

drijfplanten in de vijver

De functies van drijfplanten

Zoals hiervoor aangegeven hebben de planten wel degelijk een functie in de vijver.

  • Wortels halen voedingsstoffen uit het water
  • Vissen wordt een schuilmogelijkheid geboden
  • Zorgen voor schaduw in het water

Bovendien dient dit soort vijverplanten als zuurstofplanten. Een drijf plant haalt zijn zuurstof uit de lucht en dus niet uit het vijverwater. Het voordeel is dat dit extra zuurstof voor uw overige vijverplanten oplevert.

Wanneer drijfplanten aanschaffen ?

De beste tijd om ze aan te schaffen is als de temperatuur niet meer onder 14 graden komt. Bij deze temperatuur en daarboven zullen de drijf planten gaan groeien en worden de goede functies van de plant optimaal benut.

De meeste soorten zijn niet winterhard en zullen dus, als u geen maatregelen neemt afsterven door vorst.

Als u planten uit een ander vijver haalt en deze in uw eigen vijver wil cheap jerseys plaatsen adviseren wij altijd om deze planten dan eerst goed te ontsmetten. Dit kunt u doen door de planten te dompelen in een lauwwarm bad met een zoutoplossing daarin. Na het dompelbad de planten weer wel goed afspoelen. Daarna kunnen ze in uw vijver SA3D geplaatst worden.

Soorten drijfplanten

We kennen vele soorten. De meeste zijn dus niet winterhard en dienen in de winter op een vorstvrije plaats (liefst met temperaturen van rond de acht graden) opgeslagen te worden. In een vijver ziet u vaak de volgende soorten :

  • Krabbescheer
  • Kikkerbeet
  • Kroosvaren

Van de bovengenoemde soorten is de krabbescheer wel winterhard en kan dus gewoon in de vijver blijven in dewinter. De meeste soorten drijf planten moeten dus in de winter verwijderd worden uit uw vijver en op een warme plaats laten overwinteren.

Bewaren