Een zwemvijver aanleggen – U bent op het juiste adres!

Een zwemvijver aanleggen in de eigen tuin is de laatste jaren steeds populairder geworden. Mede dankzij de verschillende wensen van klanten heeft Vijvercentrum De Scheper zich in de afgelopen 15 jaar kunnen ontwikkelen naar een bedrijf die professionele zwemvijvers aanlegt. In een zwemvijver is het idee als volgt:

U gaat een vijver bouwen waarin u ook gewoon kunt zwemmen. Op deze manier creëert u bijvoorbeeld een koi vijver met een zwembad. Natuurlijk kunt u ook andere vijvervissen in de zwemvijver houden. Iedere zwem vijver is weer uniek en af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Wij gaan dan ook graag de samenwerking met u aan!

Een zwemvijver aanleggen zorgt voor plezier en geeft tegelijkertijd leven in uw tuin. Zwemvijvers bevatten geen chemicaliën. Ook chloor wordt niet gebruikt. Puur natuur is het idee. De zwemvijver wordt gereinigd door bijvoorbeeld een combinatie van een vijverfilter en een plantenfilter.

Deze vorm van een vijver aanleggen vergt dus iets meer kennis en vaardigheden.

Een zwemvijver aanleggen in uw tuin betekent dat u optimaal kunt genieten

U wilt een zwemvijver aanleggen in uw tuin? Vijvercentrum De Scheper kan u perfect assisteren bij de uitvoering van uw plan. Wij zijn al meer dan 25 jaar specialisten in vijveraanleg. Na overleg met de klant maken we vrijblijvend een offerte voor u die we daarna zorgvuldig met u doornemen. Ook zullen we samen uitgevoerde projecten gaan bekijken, zodat u een indruk krijgt van de mogelijkheden.

Vijvercentrum De Scheper is specialist in de uitvoering van het aanleggen van zwemvijvers. Een zwem vijver aan laten leggen door ons bedrijf betekent optimaal plezier van uw droom die werkelijkheid is geworden!

In ons vijvercentrum kunnen wij u vele voorbeelden laten zien van projecten die wij de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. Ook kunnen wij u uitgebreid voorlichten ten aanzien van materiaalgebruik. Zo kunt u bv: een zwemvijver aanleggen in

Als u plannen heeft om zelf de zwemvijver aan te gaan leggen kunt u natuurlijk alle benodigde materialen hiervoor in ons vijvercentrum in Oirschot bekijken en aanschaffen. Liever online shoppen? Ook dat kan natuurlijk via onze webshop. 24 uur per dag / 7 dagen in de week kunt u hier terecht voor al uw materialen voor zwemvijvers, zoals bijvoorbeeld voor vijververwarming.

Een frisse duik in een natuurlijke zwemvijver

Stelt u zich eens voor om in een warme zomer een frisse duik in uw natuurlijke zwemvijver te nemen! Samen genieten met vrienden en familie van uw aangelegde zwemvijver, of juist de rust opzoeken bij uw zwemvijver en met een goed boek de avond weglezen.

Een zwemvijver aanleggen in uw tuin betekent dat u op vele manieren kunt genieten. U bepaalt helemaal zelf hoe uw zwemvijver eruit kan komen te zien. Vijvercentrum De Scheper in Oirschot helpt u graag bij het realiseren van uw plannen.

De mogelijkheden enorm, u kunt zelf in een vrijblijvend gesprek aangeven hoe uw droomplaatje er uit zou moeten zien. Wij beschikken over alle expertise voor wat betreft het ontwerpen, adviseren en kunnen natuurlijk de zwemvijver aanleggen. Zo wordt het maken van een zwemvijver wel erg gemakkelijk.

Onderhoud van een zwemvijver

Om de zwemvijver na het aanleggen helder en schoon te houden kunt u een filtersysteem met bijbehorende vijverpomp en een zogenaamde UVC unit gebruiken. Het onderhoud van een zwemvijver kan enorm meevallen als u bij de voorbereiding en planning rekening houdt met een aantal factoren.

Naast een goed vijverfiltersysteem kunnen oppervlakte skimmers ervoor zorgen dat op de zwemvijver vallend bladafval niet naar de bodem zakt, maar keurig wordt afgevangen door de aangebrachte skimmer.

Vijverstofzuiger om het helemaal schoon te houden

Bij een zwemvijver kunt u overwegen om ook een vijverstofzuiger te kopen. Met een vijverstofzuiger, die u overigens ook bij ons kunt huren, kunt u de bodem van de zwemvijver perfect reinigen. Ingewaaid zand en bladafval, alsook kleine takjes worden op deze manier uit de zwemvijver verwijderd.

Bij het aanleggen van een zwemvijver dient u natuurlijk ook rekening te houden met het onderhouden van de zwemvijver. Wij kunnen op maat adviseren bij de aanleg van uw zwemvijver plannen.

De voordelen van een zwemvijver

Als u altijd al een zwemvijver in uw tuin had willen aanleggen hebben maar bijvoorbeeld tegelijkertijd twijfelt over een zwembad, dan is een zwemvijver dus de ideale oplossing. Een zwembad en vijver in één! Er zitten nogal wat voordelen aan zwemvijvers:

  • Combinatie mogelijk van zwembad en vijver
  • Natuurlijk te verwarmen
  • Geen gebruik van chemicaliën
  • Pret voor u en uw kinderen
  • Mogelijkheid tot het houden van bijvoorbeeld koi

Zwemvijver: een lust voor het oog

Een strak gevormde zwemvijver aanleggen kan een pronkstuk in uw tuin worden. Natuurlijk kan de zwem vijver ook in deze strakke vorm worden aangelegd. Zeker als u de vijver in combinatie met een mooie bloeiende plantenvijver gaat gebruiken kunnen deze vijvers het hele jaar door een lust voor het oog zijn.

De diepte van de vijver zal doorgaans tussen de 150 en 200 centimeter diep zijn. Op deze manier worden grote temperatuur schommelingen voorkomen. Deze diepte heeft u ook nodige om rustig uw ‘baantjes’ te zwemmen in uw vijver.

Desgewenst kunnen in een zwemvijver ook vissen worden gehouden. Als u besluit om bijvoorbeeld koi in uw vijver te gaan houden dient u wederom rekening te houden met een optimale vijverwater kwaliteit. Daarbij is het biologisch filtreren van uw vijver eigenlijk noodzakelijk. Het plantengedeelte van de vijver zorgt naast zuivering voor een fraai geheel.

De zwemvijver verwarmen bij koelere zomers

Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om bij kouder weer de zwemvijver perfect te verwarmen. Een zwemvijver verwarmen kan het gebruik zeker prettiger maken. U kunt dit bij uw voorbereiding van uw plannen meenemen.

Een zwemvijver verwarming kan dus erg gemakkelijk. De meeste vijververwarming installaties zijn voorzien van een thermostaat, waardoor u makkelijk de temperatuur van het zwemwater kunt instellen.

Prijs of kosten van een zwemvijver

De kosten van een zwemvijver zijn natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Over het algemeen verschilt de prijs van zwemvijvers  behoorlijk veel van de kosten voor de aanleg van een normale tuinvijver. De kosten van een zwemvijver zullen duurder uitvallen in verband met de filterinstallatie.

Toch kunnen ‘standaard’ materialen zoals bijvoorbeeld Oase vijverpompen ingezet worden bij de aan van een zwemvijver.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren