Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Voorbeelden van zwemvijvers2024-03-28T09:12:16+01:00

Onze zwemvijver projecten

Voorbeelden natuurlijk zwembad ofwel zwemvijver in tuin

Als we vrij zijn en thuiskomen van werk is het meest ideale als je dan in je eigen tuin direct kan genieten van je vrijetijd. Voetjes omhoog in de loungebank met een lekker verkoelend drankje en dan een heerlijk verfrissend plonsje wagen.

Een zwemvijver heeft het beste van beide, beter voor de natuur en tevens een plek om optimaal te genieten wanneer het u uitkomt. Een zwemvijver is een vijver die zo gemaakt wordt dat u er ook in kunt zwemmen. Op deze manier creëert u bijvoorbeeld een Koi vijver met een zwembad. Natuurlijk kunt u ook andere vijvervissen in de zwemvijver houden of nou juist kiezen voor een zwemvijver zonder vissen maar wilt u gewoon graag een ecologisch bad om in te zwemmen in plaats van een chemisch ondersteund bad. Misschien wilt u een zwemvijver dat in natuurlijke vorm afloopt en oogt als een bosmeer in uw tuin. Of wilt u nou juist een rechthoekig, rond of ovaal bad. Of misschien wel een zwemvijver met een prachtige waterval of een zwemvijver die om uw terras loopt als een gracht. Er zijn vele mogelijkheden voor een prachtige zwemvijver! Iedere zwemvijver is uniek en af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Maar toch zijn er een aantal belangrijke factoren die een zwemvijver nodig heeft en die het onderscheiden van een gewone vijver. Voor deze expertise bent u bij ons aan het juiste adres en gaan wij dan ook graag de samenwerking met u aan!

Bekijk hier onze zwemvijver projecten

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Waarom een zwemvijver in plaats van een zwembad?

Een zwemvijver aanleggen zorgt voor plezier en geeft tegelijkertijd natuurlijk leven in uw tuin. Zwemvijvers bevatten geen chemicaliën. Ook chloor wordt niet gebruikt. Puur natuur is het idee! Maar ik hoor u denken, waarom zou ik een zwemvijver nemen in plaats van een zwembad? Wat zijn de voordelen van een zwemvijver? Wat zijn de grootste verschillen tussen een zwembad en een zwemvijver?

Nou ten eerste, het verschil is heel groot, maar de essentie is hetzelfde; Het grootste verschil is dat een zwemvijver ecologisch is en veel beter is voor het milieu. Het is een natuurlijk bad met een eigen ecologische biotoop. Een zwembad daarentegen heeft geen natuurlijke eigen biotoop en moet daardoor chemisch onderhouden worden. Dat is het allergrootste verschil en de grootste afweging die u moet maken. Geen chemicaliën, betekend geen chloor, geen irritatie aan de huid of irritatie aan de ogen door chemicaliën. Geen chemicaliën betekend dus dat u te maken heeft met een organisch natuurlijke biotoop. En dat het dus mogelijk is voor levende organismen om in te leven, zoals eventueel vissen. Ofwel een zwemvijver is een levend iets wat een is met de natuur en wat ook te maken heeft met invloed van de natuur.

Als u dus kiest voor een natuurlijk bad, kiest u ook voor natuur en leven rondom en in de vijver. Ja een natuurbad heeft vaak een plantenfilter vol prachtige planten en eventueel bloemen en ja groen en natuur trekt ook ander leven aan zoals vlinders, kikkertjes, salamandertjes, maar ook algen. Dit hoort bij de natuurlijke biotoop. Dat is de afweging die u maakt om te kiezen voor een natuurlijk bad. Maar dit wil niet zeggen dat een zwemvijver verder niet heerlijk helder water kan hebben om in te zwemmen. Integendeel zelfs, een natuurlijke zwemvijver heeft vaak nog gezonder en helderder water dan een zwembad! Het wil wel zeggen dat u bewust kiest voor een bad waar natuur aanwezig mag zijn en waar het niet feilloze strakke felblauwe wanden hoeft te hebben maar het nou juist organische mag zijn en leven mag hebben.

Maar in het algemeen blijft de essentie hetzelfde. Het is beide een toevoeging aan uw tuin waar u van kan genieten, uw vrijetijd kan spenderen, in kan zwemmen, rust kan vinden en een leuke tijd kan hebben met familie en vrienden. Alleen een zwemvijver blijft het gehele jaar naast een genot voor “the mind, the body and the soul” ook nog een lust voor het oog!

Een zwemvijver is naast een plek van verkoeling in de zomer ook een prachtplaatje om naar te kijken de rest van het jaar. U kunt ervoor kiezen om vissen in uw zwemvijver te doen of om een prachtige plantenfilter eromheen aan te leggen. Een zwemvijver heeft veel meer mogelijkheden om passend verwerkt te worden in de natuurlijke vormen en omgeving van uw tuin dan een zwembad.

Wanneer u er gebruik van maakt is het een verkoelend natuurlijk gezond bad. Wanneer u ernaar kijkt is het een kunstwerk in het groen, een visuele toevoeging van uw tuin die moeiteloos overloopt in zijn natuurlijke omgeving. Daar waar u in de winter een zwembad zal moeten afdekken of vaak zelfs leeg gemaakt moet worden als u het niet het gehele jaar door wil verwarmen en energie wil besparen, daarentegen blijft een zwemvijver in de winter een visuele aanwinst voor de tuin.

Een natuurlijke zwemvijver wordt meestal niet verwarmd en is dus vaak alleen te gebruiken in de zomer. Of u moet een fan zijn van de Wim Hof Methode, ook hiervoor is een zwemvijver anders zeer geschikt! Het natuurlijke water is gezond voor lichaam en geest. Het nadeel van een niet verwarmd bad is tevens een voordeel, dit scheelt enorm in de gas- en energie kosten! Daarbij is een zwemvijver meestal van donkere ondergrond wat veel meer warmte aantrekt dan een licht gekleurd zwembad, dus wordt het op natuurlijke wijze in de zon verwarmd.

Ofwel, bent u een natuurliefhebber? Wilt u een eyecatcher voor uw tuin, een kunstwerk in het groen, zowel in de zomer als in de winter? Wilt u een plek van samenkomst voor uw gezin? Of nou juist een plek van rust en sereniteit voor u zelf? Wilt u genieten van gezond natuurlijk water? Dan is een zwemvijver de juiste keuze voor u!

– De aanleg van een zwemvijver

De aanleg van een zwemvijver

De zwemvijver is ecologisch, er komen geen chemicaliën aan te pas. Toch wil je graag dat een zwemvijver helder is, dat het aangenaam water heeft om in te zwemmen, dat je er makkelijk in en uit kan en dat het oppervlak uitnodigend is om op te staan. Een zwemvijver moet dus wel goed worden gereinigd, dit gaat niet vanzelf en chemicaliën kun je niet gebruiken, dus wordt dit gedaan door bijvoorbeeld een combinatie van een vijverfilter en een plantenfilter. Is maar net wat er nodig is om het vijverwater helder en gezond te houden, dit ligt geheel aan de grote, de diepte, de vorm etc. We maken ook nog onderscheid in verschillende soorten zwemvijvers. Zo maken wij ecologische zwemvijvers, natuurlijke zwemvijvers, hybride zwemvijvers en bio-pools.  Wat het beste bij uw past ligt geheel aan uw wensen. Kijk voor de verschillende definities van zwemvijvers bij “Waarom past een zwemvijver bij jou?!”. Daarnaast wilt u natuurlijk dat het visueel aantrekkelijk is. Deze vorm van vijver aanleggen vergt dus iets meer kennis en vaardigheden dan een doorsnee vijver. Wij kunnen u daarmee perfect assisteren!

Wij zijn al meer dan 25 jaar specialist in vijveraanleg. En waar het begon met vooral siervijvers en Koi vijvers zijn wij door de jaren en de trends meegegroeid en specialist geworden op het aanleggen van zwemvijvers. Ons bedrijf draait geheel om vijvers, de aanleg hiervan en alle producten en benodigdheden die hierbij komen kijken. Momenteel is het aanleggen van zwemvijvers van A tot Z onze kernactiviteit.

Klanten komen met een globaal idee bij ons op gesprek. Na overleg met de klant maken wij vrijblijvend een offerte die we daarna zorgvuldig met de klant doornemen. Natuurlijk is de eerste offerte een globale opzet en in geval van verdere interesse wordt dit in de meeste gevallen met meerdere gesprekken “gefinetuned” tot het perfecte plaatje. Tevens kunnen wij in ons vijvercentrum vele voorbeelden laten zien van projecten die wij de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. En is er mogelijkheid om samen de door ons reeds uitgevoerde projecten te gaan bezichtigen zodat u een indruk krijgt van de mogelijkheden.

Want de mogelijkheden zijn enorm en wij helpen u graag met het uitzoeken en ondervinden van uw wensen. Een zwemvijver aan laten leggen door ons bedrijf betekent optimaal plezier van uw droom die werkelijkheid is geworden! Heeft u interesse neem dan contact met ons op voor een afspraak of kom een keer vrijblijvend kijken bij ons vijvercentrum.

Wilt u toch graag zelf aan de slag en heeft u de kennis om dit zelf te doen? Dan kunnen wij u uitgebreid voorzien van alle benodigde materialen. U bent hiervoor welkom op openingsdagen in ons vijvercentrum in Oirschot.

Liever online shoppen? Ook dat kan natuurlijk via onze webshop. 24 uur per dag / 7 dagen in de week kunt u hier terecht voor al uw materialen voor zwemvijvers.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

Ga naar de bovenkant