Vijverfolie

PVC of rubber folie

Vijverfolie is er in diverse soorten. Als u een vijver wilt aanleggen met vijverfolie dient u te weten dat er voor- en nadelen zijn bij het gebruik van PVC of EPDM. EPDM is een andere naam voor rubber. Bij het gebruik van folie bent u in principe zeer flexibel. In principe kunt u met vijverfolie elke soort vijver maken. Om het verschil eens te voelen kunt u eens langskomen in ons vijvercentrum. Lees hieronder verder.

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Vijver aanleggen met vijverfolie

U kunt de vijver aanleggen in de vorm zoals u het graag wilt. Vijver folie is dan ook een veel gebruikt materiaal. U kunt de vijver zo groot maken als u wilt omdat folie zich gemakkelijk laat lijmen of lassen. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid dit product geheel op maat te leveren, dit noemen we een 3D liner.

Dit betekent dus ook dat u vijverfolie voor elke soort vijver kunt gebruiken.

U hoeft daarna alleen de folie nog aan te brengen. Lijmen en/of lassen van de folie is dan al gebeurd. Het op maat maken is vooral een kwestie van goed inmeten van de vijver. Ook daarbij assisteren wij u graag.

– Lijmen of lassen van EPDM vijverfolie– Het leggen van vijver folie door Vijvercentrum De Scheper– Vijverfolie kopen– Vijverfolie op maat laten maken– Vijverfolie lassen– Repareren van vijverfolie

Lijmen of lassen van EPDM vijverfolie

Lijmen of lassen van vijverfolie houdt in dat u grote stukken aan elkaar verbindt en u daardoor dus grote stukken kunt gebruiken of makkelijker de folie in hoeken van de vijver kunt verwerken.

Soorten vijverfolie

Er zijn twee soorten:

 • Rubber of EPDM
 • Plastic of PVC

EPDM vijverfolie

Vijvercentrum De Scheper is dealer van Ecolan. Rubber vijver folie is over het algemeen een stuk duurzamer dan PVC vijverfolie. PVC vijverfolie kan op termijn aan worden getast door zonlicht en uit gaan drogen, waardoor scheuren kunnen ontstaan. Ecolan rubberfolie geeft ruime garantiemogelijkheden op haar producten.

Mochten er zich problemen voordoen tijdens of na de aanleg van de vijver, kunt u altijd op ons terugvallen. Ecolan staat voor kwaliteit. De vijver folie is gemaakt van duurzaam rubber en kan op maat worden geleverd. De verwachte levensduur van Ecolan rubber vijverfolie bedraagt 30 jaar. De levensduur van PVC vijverfolie is aanmerkelijk korter: 10 jaar.

Het verwerken is relatief een lastig werk. U wilt natuurlijk zo min mogelijk vouwen in de vijver.

Het leggen van vijver folie door Vijvercentrum De Scheper

Het leggen van vijverfolie kan een knap lastig stuk werk zijn. Zeker als u in een vijver veel hoeken gaat gebruiken is het leggen van vijver folie geen leuk werkje. Exact meten van verschillende stukken lappen is dan een onderdeel van de voorbereiding.

Als dit meten te moeilijk is dan zal men vaak met leggen dezelfde problematiek tegenkomen. Wanneer u met vijver folie wilt gaan werken kan Vijvercentrum De Scheper u assisteren bij de berekening van de hoeveelheid vijverfolie en voor u natuurlijk ook een offerte maken wanneer u voornemens bent om het geheel door vijverspecialisten uit te laten voeren.

Of u nu een koivijver, zwemvijver of tuinvijver wilt laten aanleggen met folie – De Scheper kan u adviseren en ontzorgen.

Vijverfolie kopen

Op onze webshop Vijverwinkel.com kunt u gemakkelijk en snel uw vijverfolie bestellen. Als u plannen heeft om vijverfolie te gaan kopen voor de aanleg plannen van een vijver, houdt dan rekening met diverse aspecten.

Rubber vijverfolie is duurzamer en flexibeler te verwerken. Het is echter wel wat duurder ten opzichte van PVC.

Bent u voornemens om een vijver aan te leggen en wilt vijverfolie kopen? Loop dan gerust bij ons binnen. Wij helpen u graag.

Vijverfolie op maat laten maken

Bent u op zoek naar vijverfolie op maat? Het is mogelijk om bij ons de vijverfolie geheel op maat te laten maken. U geeft ons daarvoor de afmetingen en dieptes van de vijver die u wilt gaan aanleggen.

Uiteraard ontvangt u van ons desgewenst een vrijblijvende offerte. Na opdrachtverstrekking zal de vijverfolie op maat worden gemaakt. De ‘liner’ wordt kort daarna bij ons afgeleverd en u kunt deze bij ons ophalen. Verzenden kan ook, echter houdt dan rekening met (hoge) verzendkosten.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Vijverfolie lassen

Door vijverfolie te lassen worden vouwen vermeden. Indien u exact weet hoe u uw vijver wilt gaan maken, kunnen alle stukken op maat worden gesneden en geleverd en kunnen daarna direct strak, dus zonder vouwen, worden aangebracht. De vouwen worden in feite vervangen door lasnaaden, waardoor de vijver direct al veel ‘strakker’ wordt. Afgemeten stukken folie worden aan elkaar bevestigd waardoor alleen een lasnaad zichtbaar zicht.

Repareren van vijverfolie

Stel dat u onverhoopt toch problemen krijgt met de vijverfolie kan deze relatief makkelijk gerepareerd worden. Ecolan, producent van rubber vijverfolie, heeft speciale reparatieproducten in haar assortiment (op rubberbasis) om vijverfolie reparatie mogelijk te maken. Natuurlijk kunnen grote lekkage door middel van het inpassen van nieuwe stukken, gelijmd en derhalve gerepareerd worden. De garantie wordt verstrekt als de folie is gelegd conform de instructies.

Vijverfolie repareren kunt u natuurlijk ook aan ons overlaten. Bel ons gewoon voor een afspraak bij u thuis!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen, trends en ontwikkelingen op vijvergebied? Schrijf u HIER in