Vijveronderhoud in juli

Wat voor onderhoud heeft de vijver nodig in juli?

Iedere maand is anders, dit heeft ook gevolgen op uw vijver. Daarom geeft Vijvercentrum De Scheper u graag advies over het onderhoud van uw vijver in de betreffende maand. In juli is het hartje zomer, wat zorgt voor hogere temperaturen. Dit heeft veel invloed op de waterpartij. Lees in het onderstaande gedeelte welk onderhoud er in juli moet plaatsvinden. Zo kunt u optimaal genieten van uw vijver.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Groei vijverplanten

De waterplanten en lelies staan volop in bloei in deze periode. Om bij waterlelies de optimale groei te bevorderen is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen weg te halen. Ook de drijfplanten zullen regelmatig gesnoeid moeten worden, zodat er open water blijft.

Tip!
Leg de planten die uit de vijver komen eerst een tijdje op de vijverrand, zo kunnen verschillende vijverbewoners weer terug kruipen in de vijver.

Toch zijn er ook insecten die de groei van uw vijverplanten belemmert. Zo tasten de larven van de leliekever de bladeren van binnenuit aan. Hierdoor sterven de bladeren af. Om dit te voorkomen raadt Vijvercentrum De Scheper u aan om regelmatig de aangetaste bladeren te verwijderen. Dit kunt u bijvoorbeeld makkelijk doen met de Duo Pond Tool van Velda.

– Zuurstofgehalte– Reiger– Vissen voeren– De maand juli
Vijver met draadalgen

Zuurstofgehalte

Wanneer het warmer weer wordt is er vaak een zuurstof tekort in vijvers. Hoe warmer het vijverwater wordt hoe minder zuurstof het vijverwater bevat. Ook kan de groei van zuurstofplanten zorgen voor een zuurstof tekort. De vijverplanten produceren ’s nachts geen zuurstof maar nemen wel zuurstof op. Het advies van ons is dan ook om altijd gebruik te maken van een luchtpomp. Ook door extra waterbewegingen kan een zuurstoftekort worden voorkomen.

Dit is niet het enige probleem met warm weer, ook algen groeien sneller bij warme temperaturen. Maak daarom regelmatig u pomp schoon en verwijder algen met een schepnet of draadalgenborstel.

Naast het zuurstofgehalte van uw vijverwater is het op peil houden van de waterwaarden met warm weer van groot belang. Bij warme temperaturen verdampt er veel vijverwater, hierdoor zal u het water regelmatig moeten bijvullen met grond- of kraanwater. Dit kan zorgen voor grote schommelingen in het vijverwater. Om de schommelingen te beperken kunt u beter vaker kleine hoeveelheden bijvullen dan af en toe grote hoeveelheden. Daarom is het van groot belang dat u regelmatig het vijverwater test om u waterwaarden op peil te houden.

U kunt voor een gratis watertest langskomen in ons vijvercentrum of uw waterwaarden doorgeven via het waterwaarden formulier.

Reiger

De reiger is weer volop aan het jagen in deze maand. Vooral ondiepe en vijvers met weinig schuilplaatsen worden getroffen door deze jager. Voorkom daarom een bezoekje van de reiger. In ons vijvercentrum vindt u een ruim aanbod producten om een reiger te verjagen. Laat u gratis adviseren over de mogelijkheden bij uw vijver.

Vissen voeren

Wanneer het water opwarmt hebben ook de vissen behoefte aan meer voedsel. Probeer ze dus iedere dag te voeren. Belangrijk is dat het voer binnen enkele minuten moet worden opgegeten. Is dit niet het geval, schep dan met het schepnet het overige voer uit de vijver. Wilt u meer lezen over het voeren van vissen? Lees hier de 5 tips bij het voeren van vijvervissen.

Tip!
De hoge temperaturen maken dit jaargetijde uitstekend geschikt voor het verwennen van uw vissen met natuurvoer. In ons assortiment hebben wij zijderupsen, meelwormen en garnalen. Afhankelijk van de vissoorten die u heeft kunt u de grote en soort natuurvoer aanpassen.

De maand juli

Hieronder hebben wij een samenvatting opgesomd over wat voor onderhoud er in de maand juli moet gebeuren aan de vijver:

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.