Oase heeft recentelijk het Oase Proficlear Premium vijverfilter op de markt gebracht. Dit filtersysteem is gezamenlijk met hobbyisten ontwikkeld uit bestaat uit verschillende modules. De werking van een vijverfilter dient met name om helder water in uw vijver te houden.

Oase geeft hierop een keiharde garantie. Het Oase Proficlear Premium vijverfilter systeem is ook bij Vijvercentrum De Scheper in Oirschot te bekijken in de showroom.

oase proficlear premium vijverfilter

Werking van een vijverfilter

Een vijverfilter dient natuurlijk om vuilresten uit de vijver te filteren. Onder vuilresten verstaan we onder andere :

  • takjes
  • bladeren
  • afvalstoffen

Het spreekt voor zich om deze vuilresten uit het vijverwater te verwijderen voordat het problemen kan veroorzaken. Het niet verwijderen van deze reststoffen uit de vijver kan leiden tot infecties bij uw vijvervissen. Een teveel aan afvalstoffen, bijvoorbeeld de ontlasting van vissen, kan leiden tot te hoge concentraties nitriet en nitraat. Een goede werking van uw vijverfilter zorgt er dus voor dat deze opeenhoping van reststoffen niet kan plaatsvinden.

Modules Oase Proficlear Premium vijverfilter

Dit nieuwe vijverfilter systeem bestaat uit drie modules :

  • Trommelfilter module
  • Moving bed module
  • Individual module

Het trommelfilter module zorgt ervoor dat de meest grove deeltjes die in het Oase Proficlear Premium vijverfilter komen worden verwijderd. U moet daarbij denken aan bladeren en takjes die in de vijver gevallen zijn en bijvoorbeeld via de skimmer of bodemdrain in deze module terechtkomen.

In de moving bed module bevinden zich een filtermedium genaamd ‘Hel X’. Op dit filtermedium kunnen bacteriën zich goed bevestigen en zorgen daarna onder andere voor de afbraak van ammonium en andere afvalstoffen. De bacteriën doen uiterst effectief hun werk.

Ook in de individual module kunt filtermedium toevoegen en op deze manier de uitstroomcapaciteit naar de vijver beïnvloeden.

Meer informatie : <a title=”Website Oase NL” href=”http://www le viagra sur internet.oase-livingwater.com/nl_NL/water-tuin/start.html” target=”_blank”>Oase

Demonstratie

Wilt u nog meer weten over dit unieke Oase Proficlear Premium vijverfilter systeem dan kunt u natuurlijk ook even in ons vijvercentrum in Oirschot binnen lopen. We geven u graag aanvullende adviezen hoe u de Oase Proficlear Premium het best kunt gebruiken voor uw eigen situatie.

Hier vindt u de video van Oase over dit product.