Oase ProfiClear Premium vijverfilter

Het beste van Oase

Oase heeft de Oase ProfiClear Premium vijverfilter op de markt gebracht. Dit filtersysteem is gezamenlijk met hobbyisten ontwikkeld en bestaat uit verschillende modules. De werking van een vijverfilter dient met name om helder water in uw vijver te houden.

Oase geeft hierop een keiharde garantie. Het Oase ProfiClear Premium vijverfilter systeem is ook bij Vijvercentrum De Scheper in Oirschot te bekijken in de showroom.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Werking van een vijverfilter

Een vijverfilter dient natuurlijk om vuilresten uit de vijver te filteren. Onder vuilresten verstaan we onder andere:

 • takjes
 • bladeren
 • afvalstoffen

Het spreekt voor zich om deze vuilresten uit het vijverwater te verwijderen voordat het problemen kan veroorzaken. Het niet verwijderen van deze reststoffen uit de vijver kan leiden tot infecties bij uw vijvervissen. Een teveel aan afvalstoffen, bijvoorbeeld de ontlasting van vissen, kan leiden tot te hoge concentraties nitriet en nitraat. Een goede werking van uw vijverfilter zorgt er dus voor dat deze opeenhoping van reststoffen niet kan plaatsvinden. Naast helder water zorgt een goede vijverfilter dus ook voor gezond vijverwater.

– Modules Oase ProfiClear Premium vijverfilter– Onderhoud van een zwemvijver
Vijver filter
PhosLess tegen algen

Modules Oase ProfiClear Premium vijverfilter

Dit nieuwe vijverfilter systeem bestaat uit drie modules:

 • Trommelfilter module
 • Moving bed module
 • Individual module

Het trommelfilter module zorgt ervoor dat de meest grove deeltjes die in het Oase ProfiClear Premium vijverfilter komen worden verwijderd. U moet daarbij denken aan bladeren en takjes die in de vijver gevallen zijn en bijvoorbeeld via de skimmer of bodemdrain in deze module terechtkomen. Ook kleinere deeltjes tot maar liefst 60 um worden automatisch uit het water gefilterd.

In de moving bed module bevinden zich een filtermedium genaamd ‘Hel X’. Op dit filtermedium kunnen bacteriën zich goed bevestigen en zorgen daarna onder andere voor de afbraak van ammonium en andere afvalstoffen. De bacteriën doen uiterst effectief hun werk. Op bijna 50 m2 aan meegeleverd filtermateriaal kunnen bacteriën hun nuttig werk doen en afvalstoffen afbreken.

De individual module reguleert de correcte uitstroom naar de vijver en is voorzien van RVS houders waarin optioneel extra filtermateriaal toegevoegd kan worden zoals de Oase Phosless.

Demonstratie

Wilt u nog meer weten over dit unieke Oase Proficlear Premium vijverfilter systeem dan kunt u natuurlijk ook even in ons vijvercentrum in Oirschot binnen lopen. We geven u graag aanvullende adviezen hoe u de Oase Proficlear Premium het best kunt gebruiken voor uw eigen situatie.

Hier vindt u de video van Oase over dit product.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.