Skimmers

Drijvende-, staande- en wandskimmers

Een skimmer wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het afvoeren van oppervlakte vuil van de vijver. Allerlei soorten vuil kunnen op het oppervlakte van de vijver komen:

 • blad
 • takjes
 • zaadjes
 • dode insecten

Nadat het materiaal op de vijver is terecht gekomen, kan het naar de bodem van de vijver zinken en daar allerlei ongewenste problemen veroorzaken. Afval op de bodem van de vijver zorgt ervoor dat vorming van ammoniak, nitriet en bijvoorbeeld nitraat ontstaat. Deze stoffen willen we niet in onze vijver hebben, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor ons visbestand.

Het komt er dus op neer dat we zoveel mogelijk drijvend vuil zo snel mogelijk willen verwijderen van het oppervlakte water. Dat kan natuurlijk ook met een schepnet, maar de ideale mogelijkheid is het aanbrengen van een of meerdere skimmers in de vijverwand. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Skimmer voor de vijver

U kunt skimmers gebruiken voor:

 1. Koivijvers
 2. Zwemvijvers
 3. Tuinvijvers

Er zijn diverse vijver skimmer modellen verkrijgbaar. U kunt deze gaan bekijken op onze webshop of in ons Vijvercentrum

Belangrijk is dat een skimmer op de juiste plaats in de vijverwand wordt geplaatst. Zorg er bovendien voor dat de opening waardoor het oppervlakte water moet gaan lopen voldoende groot. Het zou jammer zijn als later blijkt dat de capaciteit eigenlijk onvoldoende is en er dus vuil op het oppervlakte aanwezig blijft.

Denk eraan dat ook de aangesloten vijverpomp een voldoende capaciteit bezit. Op deze manier wordt de werking van een skimmer alleen maar beter. De vijverpomp zorgt dat het vijverwater dat opgevangen wordt, doorgevoerd wordt naar de vijverfilter.

– Een skimmer maken in uw zwembad of zwemvijver
Vijver skimmer

Een skimmer maken in uw zwembad of zwemvijver

Bij de aanleg van een vijver skimmer is de plaats waar de skimmer geplaatst wordt in de vijver van groot belang. Het is belangrijk dat het oppervlakte water circuleert en derhalve op een bepaald moment ook daadwerkelijk de skimmer kan bereiken. Een krachtige vijverpomp kan daarbij ook helpen. Ook als u een zwemvijver heeft kunt u een skimmer gebruiken. Op deze manier zal in het zwembad deel van de vijver afvallend blad in de skimmers terechtkomen en niet naar de bodem zinken.

Met behulp van een vijverpomp wordt als het ware water aangezogen naar de skimmer. Als de skimmer circa voor 50% onder het wateroppervlak geplaatst is, zorgt dat voor een maximale werking van de skimmer. Op deze manier voorkomt u tegelijkertijd dat de vijverpomp, die de skimmer aanzuigkracht geeft, ook nimmer zonder water (en dus droog) komt te staan. Het water wordt daarna via de vijverfilter weer retour gebracht naar de vijver.

In de skimmer zit een opvangmandje of bakje, waar u dagelijks / wekelijks het vuil uit kunt halen. Op deze manier blijft het grove vuil ook weg bij de vijverfilter.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.