RVS Waterval in de vijver

Naast het feit dat een RVS waterval maken in uw vijver mooi kan zijn, zal deze tegelijkertijd ook een zeer nuttige functie kunnen verzorgen.

Met een vijver waterval maken zorgt u ervoor dat u water in beweging krijgt in uw vijver. Bij een goede opstelling van de waterval in de vijver kan deze zorgdragen voor watercirculatie in uw vijver. Door een goed watercirculatie in uw vijver te hebben zal in principe al het vijverwater ook daadwerkelijk in de vijverfilter of het oppervlakte water ook daadwerkelijk uw skimmer bereiken. Hierdoor wordt vuil afgevoerd op een natuurlijke manier.

Een RVS waterval vijver maken zorgt voor bewegend water, hetgeen altijd leuk is om te bekijken. Het kabbelende watergeluid geeft rust en u de gelegenheid er volop van te genieten. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Zelf een vijver waterval maken

U kunt zelf eenvoudig een vijver waterval maken met behulp van bijvoorbeeld vijverfolie. Vijverfolie is makkelijk te verwerken zodat u op deze manier allerlei verschillende vormen aan de waterval kunt geven. Maar er zijn ook voorgevormde watervallen. Natuurlijk ben u daarmee iets minder flexibel bij de aanleg ervan, maar het systeem werkt op zich perfect.

RVS watervallen zijn er in diverse maten. Door de vorm van de RVS waterval krijgt u een mooie filmrol in de vijver. Wel is het belangrijk om te weten aan welke eisen u nog meer moet voldoen om de RVS waterval vijver optimaal te laten functioneren en hoe u een mooie filmrol krijgt.

De opvoerhoogte van de pomp en de capaciteit van de pomp, alsmede de slanglengte naar de RVS waterval vijver spelen hierbij een grote rol.

Als u een vijver waterval maakt met daarbij een reservoir, kunt u de waterval zelfs gebruiken als vijverfilter. In het reservoir plaatst u bijvoorbeeld grind of ander poreus gesteente waarvoor afval uit het vijverwater achterblijft in het reservoir.

Met behulp van een vijverpomp wordt het water naar het reservoir gepompt en als het reservoir volloopt met water wordt het overschot afgevoerd via een uitloop naar de vijver. Op deze manier heeft uw vijver waterval dus een dubbele functie en zal dit uw waterkwaliteit ten goede kunnen komen.

– RVS waterval met LED verlichting– Niagara waterval– Zuurstofrijk water
RVS waterval vijver

RVS waterval met LED verlichting

Als extra decoratie kunt u bijvoorbeeld een RVS waterval met led verlichting aanschaffen en plaatsen in uw vijver. Dit geeft ook ‘s-avonds een prachtig aanzien van uw vijver.

Ook in onze webshop vindt u RVS watervallen met ingebouwde led verlichting. Bekijk daar ons assortiment of kom een kijkje nemen in onze winkel in Oirschot.

Niagara waterval

Een veel verkocht model is de Niagara waterval. Niagara watervallen van het merk Ubbink worden in diverse maten aangeboden. Bovendien zijn sommige modellen uitgerust met ledverlichting zondat u ook ‘s-avonds van uw waterval in de vijver kunt genieten.

Alle Niagara watervallen zijn gemaakt van roestvrijstaal (RVS).

Vijver RVS waterval

Zuurstofrijk water

Door het gebruik van een vijver waterval uitgevoerd in vijverfolie of gemaakt van RVS in uw vijver zal tegelijkertijd ook het zuurstofgehalte van uw vijverwater verhoogt kunnen worden. Door kleine hoogteverschillen in de waterval toe te passen zorgt u ervoor dat zuurstof aan het water wordt toegevoegd tijdens de uitstroom naar de vijver.

Op deze manier wordt een RVS waterval voor de vijver niet alleen fraai om te zien maar ook nog eens extra functioneel.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.