Bodemdrains

Voor vragen en advies staat ons team voor u klaar

Wat vaak vergeten wordt als mensen zelf een zwemvijver aanleggen maar wat desalniettemin ontzettend belangrijk is en veel bijdraagt aan een duurzame schone zwemvijver en helder vijverwater, zijn bodemdrains, zijdrains en skimmers. Het installeren van bodemdrains, zijdrains en skimmers zorgen ervoor dat er constant vuil vijverwater wordt afgezogen wat vervolgens gefilterd wordt. Bodemdrains zuigen zinkend vuil af zodat er geen sliblaagvorming plaats vindt. Dit scheelt een hoop werk met de vijverstofzuiger. Skimmers zuigen nou juist drijvend vuil af van de vijver. Wat scheelt in het afscheppen van bladeren met een vijverschepnet. Vaak worden deze opties bij de aanleg geïnstalleerd, maar kunnen eventueel later ook nog toegevoegd worden met uitzondering op bodemdrains deze moeten wel in de bodem worden gebouwd bij installatie van de vijver.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Bodemafvoeren

Bodemdrains en skimmers verwijderen organisch afval direct uit de vijver van de bodem of van het wateroppervlak. Bladeren, dode insecten, stuifmeel en ook andere voedingsstoffen voor algen komen via het oppervlak in het vijverwater terecht. Door dit direct en constant af te zuigen met een skimmer wordt rotting en detoxificatie voorkomen en indirect wordt hiermee algengroei ontmoedigd.

Skimmers verwijderen deze vuildeeltjes krachtig en effectief van het wateroppervlak naar de opvangkorf. Zo wordt het vuil uit het ecosysteem van de vijver verwijderd voordat het vuil het systeem kan gaan belasten.

Een skimmer zuigt het blad en dergelijke van het oppervlak waardoor u zelf niet elke dag aan de slag hoeft met een schepnet om bladeren van uw vijver of zwemvijver te verwijderen.

– Drijvende skimmer voor uw vijver– Oase skimmer– Skimmer voor zwembad en zwemvijver– Een skimmer maken in uw vijver of zwemvijver– Bodemdrains
Bodemdrain vijver
Vijver skimmer

Drijvende skimmer voor uw vijver

Een drijvende skimmer, het woord zegt het al, drijft op het wateroppervlak. Het is niet verbonden met een vijverfilter. Het vuil dient om de zoveel tijd uit de drijvende skimmer verwijderd te worden.

Deze skimmers worden via elektriciteit gevoed. Een motortje zorgt voor de aanzuigende werking. Er bestaan diverse soorten. Het is een perfect alternatief voor met name de kleinere vijvers en de vijvers die geen bodemdrains en skimmers hebben ingebouwd.

Oase skimmer

Een Oase skimmer staat voor uitstekende kwaliteit. Oase is het wereldmerk als het gaat om al uw vijver artikelen. Vijvercentrum De Scheper is dealer van Oase en heeft dus uiteraard ook diverse soorten Oase skimmers in haar assortiment. Oase heeft onder andere de volgende skimmers:

Vraag er naar bij ons in de winkel of bekijk deze producten in onze webshop en bestel direct online.

Skimmer voor zwembad en zwemvijver

Ook voor uw zwembad of zwemvijver zijn skimmers perfect te gebruiken om het wateroppervlak schoon en netjes te houden. Op deze manier kunt u altijd genieten van perfect water en hoeft u zich geen zorgen te maken over afval op de vijver.

Een skimmer voor een zwemvijver wordt bij voorkeur ingebouwd in de wanden van de vijver. Op deze manier zijn ze goed weg te werken en rechtstreeks aan te sluiten op de filterinstallatie.

Nadat het materiaal op de vijver is terecht gekomen en niet snel genoeg is opgezogen door de skimmer kan het naar de bodem van de vijver zinken en daar allerlei ongewenste problemen veroorzaken. Afval op de bodem van de vijver zorgt ervoor dat er ammoniak, nitriet en bijvoorbeeld nitraat ontstaat in het water. Deze stoffen willen we niet in onze vijver hebben omdat ze schadelijk kunnen zijn voor ons visbestand en onze zuurstofplanten.

Het komt er dus op neer dat we zoveel mogelijk drijvend vuil zo snel mogelijk willen verwijderen van het oppervlaktewater. Dit gaat het beste en het meest constant met een of meerdere skimmers. Alles wat de skimmer niet heeft kunnen verwijderen en wat toch op de bodem terecht is gekomen kan worden aangezogen door eventuele bodemdrains.

Een skimmer maken in uw vijver of zwemvijver

Bij de aanleg van een vijver skimmer is de plaats waar de skimmer geplaatst wordt in de vijver van groot belang. Het is belangrijk dat het oppervlaktewater circuleert en derhalve op een bepaald moment ook daadwerkelijk de skimmer kan bereiken. Een krachtige vijverpomp kan daarbij ook helpen. Ook als u een zwemvijver heeft kunt u een skimmer gebruiken. Op deze manier zal in het zwemgedeelte van de vijver afvallend blad in de skimmers terechtkomen en niet naar de bodem zinken.

Met behulp van een vijverpomp wordt als het ware water aangezogen naar de skimmer. Als de skimmer circa voor 50% onder het wateroppervlak geplaatst is, zorgt dat voor een maximale werking van de skimmer. Op deze manier voorkomt u tegelijkertijd dat de vijverpomp, die de skimmer aanzuigkracht geeft, ook nimmer zonder water (en dus droog) komt te staan. Het water wordt daarna via de vijverfilter weer retour gebracht naar de vijver.

In de skimmer zit een opvangmandje of bakje, waar je met regelmaat het vuil uit kunt halen. Op deze manier blijft het grove vuil ook weg bij de vijverfilter.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Bodemdrains

Een bodemdrain zuigt overgebleven vuil van de bodem. De bodemdrain zit aangesloten op een pompput of voorfilter. Het vuil wordt naar de bodemdrain gezogen en naar de filter vervoerd. Hier wordt het gefilterd en verwerkt. Grote vijvers hebben vaak meerdere bodemdrains. Is er geen bodemdrain geïnstalleerd bij de opbouw van de vijver dan is het later nog mogelijk een omgekeerde bodemdrain te plaatsen. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.