Japanse tuin aanleggen

U bent op het juiste adres!

Een Japanse tuin aanleggen kan erg mooi zijn. Als u plannen heeft om een Japanse tuin aan te leggen bent u bij Vijvercentrum De Scheper in Oirschot aan het goede adres. Wij zijn expert op het gebied van Japanse tuinen – inclusief of exclusief met een imposante koivijver. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Ontwerpen Japanse tuin

Een Japanse tuin aanleggen betekent ook dat u als eerste een goed ontwerp laat maken of heeft gemaakt. Japanse tuinen vergen over het algemeen niet veel onderhoud, maar de voorbereidingen voor de aanleg van een Japanse tuin zijn intensiever. Zo dient u bijvoorbeeld na te denken over:

 • De ligging
 • De materialen die u wilt gaan gebruiken
 • Wel of geen vijver
 • Terrassen

Het ontwerpen van een Japanse tuin is wel een specialisme. Niet iedereen is in staat om zonder de nodige kennis en ervaring dit goed te doen. Wij kunnen u uiteraard – als specialist – van dienst zijn. Een afspraak met ons maken is een kwestie van even bellen of mailen of ons aanvraag vrijblijvend gesprek formulier invullen!

– Japanse tuin aanleggen door specialisten– Zen tuin aanleggen– Beelden en objecten in een Japanse tuin– Hulp bij uw plannen
Japanse koi vijver

Japanse tuin aanleggen door specialisten

Een Japanse tuin aanleggen is ook een kwestie van de juiste afstemming van materialen. Daarnaast hebben dit soort tuinen vaak een centraal thema. In veel gevallen wordt een vijver aanleggen in de Japanse tuin een koivijver. Koi worden in Japan gezien als huisdieren. Ze vergen veel aandacht en dat betekent dat huisvesting goed geregeld moet zijn.

Aanleg van een koivijver betekent dat u rekening houdt met de kwaliteit van leven van de vissen. Daarnaast zal de vijver moeten passen in de Japanse tuin. Afmetingen en symmetrie is daarbij uitermate belangrijk.

Vijvercentrum De Scheper legt al vele jaren koivijvers aan. Daarnaast hebben wij een uitgebreid assortiment materialen die goed zijn toe te passen bij de aanleg van Japanse tuinen. Kom dus gerust eens langs in ons vijvercentrum in Oirschot en doe daarbij de nodige inspiratie op.

Zen tuin aanleggen

Een zen tuin aanleggen is een vorm van een Japanse tuin. Het ontwerp van een zen tuin betekent dat u ook rekening houdt met architectuur. Een goed ontwerp is daarbij dus belangrijk.

Een zen tuin heeft natuurlijk specifieke kenmerken. Bezinning speelt hier een grote rol. In een zen tuin probeert u de natuur en bezinning tot elkaar te brengen. Vaak met groen. De planten voor de Japanse tuin bestaan dan vaak uit bijvoorbeeld hoog groeiend bamboe. Maar ook andere typische Japanse tuin planten komen hierin terug:

 • Japanse esdoorn
 • Azalea’s
Boeddha vijver

Beelden en objecten in een Japanse tuin

Vijvercentrum de Scheper beschikt altijd over een ruime sortering beelden en objecten die in een typische Japanse tuin horen. Denk daarbij aan objecten als pagodes of beelden van Boedha. Als u een Japanse tuin gaat aanleggen mogen dit soort artistieke onderwerpen natuurlijk niet ontbreken.

Hulp bij uw plannen

Wij kunnen u uitstekend van dienst zijn. Heeft u ideeën over uw Japanse tuin aanleggen maar weet u niet precies hoe dit aan te pakken? Wij helpen u graag.

Reageer gewoon via onze website of bel gewoon voor een afspraak!

Aanleg grondwerk zwemvijver

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.