Energiezuinige vijverpompen

U kunt gebruik maken van een energiezuinige vijverpomp

Onze energierekeningen worden hoger. Alles aanzetten en alles onnodig aan laten staan is niet meer van deze tijd. Maar we houden het wel graag in balans. We willen duurzamer zijn we willen energie besparen en op onze kosten letten maar zijn ons tevens ook bewust van onze kostbare vrijetijd en willen dan ook graag genieten van de tijd in onze eigen tuin. Want wat is er meer koste-besparend dan vrijetijd spenderen in eigen tuin? Een prachtige vijver maakt de tuin af en zorgt voor een eigen paradijsje op aarde waar je kunt genieten van de natuur en quality time kunt spenderen met familie en vrienden.

Maar willen we dit paradijsje en daarmee de vijver zo duurzaam mogelijk maken en zo energiezuinig mogelijk? Dan kan er onder andere gebruik gemaakt worden van een energiezuinige vijverpomp. Lees hieronder verder.

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Wat zijn energiezuinige vijverpompen?

Energiezuinige pompen zijn onder andere pompen die met veel capaciteit toch relatief weinig verbruiken. Maar ook regelbare pompen zijn energiezuinig. Omdat deze pompen alleen verbruiken wanneer het nodig is.

Er zijn een aantal pompen die en weinig KW verbruiken en regelbaar zijn. Of deze geschikt is voor uw vijver ligt geheel aan uw unieke situatie. Want deze pompen zijn niet geschikt voor alle soorten vijvers. Wilt u weten welke pomp het meest bij uw vijver past en het energiezuinigst is voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

– Regelbare vijverpompen– Heb geen regelbare vijverpomp maar wil toch energie besparen

Regelbare vijverpompen

U kunt bijvoorbeeld met een regelbare vijverpomp de capaciteit aanpassen aan het seizoen en de situatie. Hiermee bespaar je vooral in de koude wintermaanden als het vijverleven een stapje terug doet en zo ook de vijverpomp een standje lager mag enorm veel energiekosten. Er zijn zelfs pompen die automatisch de weerstand aanpassen aan de situatie om zo energiezuinig mogelijk te zijn. Hoe geavanceerder de regelbare pomp hoe nauwer je het verbruik kan monitoren en hierop kan anticiperen dus tevens ook hoe duurzamer en energiezuiniger.

Heb geen regelbare vijverpomp maar wil toch energie besparen

Heeft u al een pomp en is deze niet regelbaar, laat u dan even door ons persoonlijk adviseren hoe u daar het beste in uw situatie mee om kan gaan. Want het ligt aan de situatie, heeft u een siervijver of zwemvijver, heeft u veel of weinig vissen, veel of weinig vijverplanten, grote vijver of kleine vijver?  Hierop kunnen wij advies geven of u uw pomp in de vijver tijdelijk uit kan zetten in de winter of niet. Dit is namelijk niet altijd mogelijk. Is het wel mogelijk dan bespaart dit natuurlijk energiekosten. Ook is het misschien mogelijk om in uw situatie een FM-Master te gebruiken en/of een controller waarmee u de huidige pompen en filters kunt regulieren.

Tevens zijn er andere aandachtspuntjes om uw vijver zo energiezuinig mogelijk te maken. Zo kunt u de weerstand in de water toe- en afvoer zo laag mogelijk maken. Dit houdt in zo min mogelijk hoogteverschillen, knikken en bochten in het leidingwerk. Minder weerstand zorgt ervoor dat de pomp minder hard hoeft te werken en dus minder energie verbruikt.

Ook het goed onderhouden van de vijverpomp werkt energiebesparend. Al reinigt u hem met regelmaat dan zal deze langer meegaan, dit is duurzamer. Ook zal door regelmatige schoonmaak minder krachtverlies plaatsvinden, al het vuil wat ophoopt zorgt voor weerstand waardoor de pomp meer kracht moet leveren om hetzelfde werk te blijven doen wat dan dus meer energie kost. Zo kunt u het beste in het voorjaar als u de vijver weer op gaat starten voor het zomerseizoen de pomp behandelen met een vijverpompreiniger. Wordt uw pomp zeer intensief gebruikt voor een grote capaciteit of heeft u veel last van draadalg gehad dan is het aan te raden dit vaker te herhalen per jaar. Minder weerstand door ophopende algen en andere aanslag zorgt voor minder energie verbruik.

Elke vijver is uniek en elke vijver heeft andere aandachtspuntjes om het energiezuiniger te maken. Wilt u persoonlijk advies om uw energie verbruik van uw vijver om laag te krijgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs bij ons vijvercentrum.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen, trends en ontwikkelingen op vijvergebied? Schrijf u HIER in