Van zwembad naar zwemvijver

Wat zijn de ombouw mogelijkheden?

We zijn allemaal wat bewuster geworden van ons energie verbruik met de hoge energieprijzen van tegenwoordig. We willen nog wel blijven genieten van ons woongenot, ons eigen huis en onze eigen tuin en ook onze vrijetijd die we hierin spenderen. En daarbij is er niks duurzamer dan genieten in uw eigen achtertuin. Maar al heeft u een flink zwembad dat ook nog eens verwarmd wordt dan weet u dat dit behoorlijk aantikt op de energierekening.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Zwembad

Een zwembadpomp kunt u niet tijdelijk uitzetten mits u het zwembad leegmaakt of u heeft in no-time een groen bad. In het geval van een zwembad wat bekleed is met folie kunt u ook de zwembadverwarming niet geheel uitzetten in de winter omdat het water anders kan bevriezen en dit schade kan brengen aan de zwembad wanden. Dus of u zult het zwembad leeg moeten maken in de winter om energie kosten te besparen of u moet het zwembad afdekken en u moet alles toch op een laag pitje laten draaien in de winter. Leeg maken is natuurlijk zeer jammer voor het aanzicht van de tuin en tevens ook gevaarlijk. Minimaal stoken is natuurlijk nog steeds vrij prijzig met deze energieprijzen en dus ook zeer jammer omdat het toch niet warm genoeg is om in te zwemmen maar het u toch een heleboel geld kost.

– Zwemvijver met plantenfilter– Zwemvijver lager in energiekosten– Zwemmen tussen koi-karpers– Zwemvijver met natuurlijk water– Andere invalshoek– Interesse in een zwemvijver?

Zwemvijver met plantenfilter

Een zwembad heeft vaak zwaardere pompsystemen nodig dan een zwemvijver. En daarbij is een zwemvijver meestal niet verwarmd en hoeft in ieder geval nooit persé in de winter verwarmd te worden. Bij een zwemvijver is het mogelijk om naast het normale filtersysteem ook nog een plantenfilter toe te passen. Dit verlaagt nog meer de energiekosten en ziet er het gehele jaar door natuurlijk uit.

Zwemvijver lager in energiekosten

Een zwemvijver heeft andere normen dan een zwembad. Een zwembad is veelal van lichte ondergrond waar men geen algen op wil zien, dit ziet er namelijk ook niet uit op een licht kleurig ondergrond. Een zwembad wordt meestal chemisch ondersteund om het helder te houden en wordt meestal verwarmd. Ofwel bij een zwembad denkt u aan een brandschoon, lichtblauw, strak en verwarmd bad. Maar dit komt met een prijs. Een hoge energieprijs en het visuele plaatje van een zwembad is in de winter in Nederland minder mooi. Een zwemvijver daarentegen is het gehele jaar door een visueel genot en lager in de energiekosten.

Zwemmen tussen koi-karpers

Een zwemvijver is eigenlijk gewoon een vijver, maar zo ingericht dat u er ook in kunt zwemmen. Het oogt dus het gehele jaar door als een vijver. Met eventueel prachtige beplanting van kleurrijke waterplanten in een plantenfilter eromheen en eventueel zelfs met prachtige koi-karpers die het gehele jaar door de vijver sieren en waar u gewoon tussen kunt zwemmen. Dat is pas een unieke ervaring!

Zwemvijver met natuurlijk water

Een zwemvijver heeft net als een gewone vijver vaak een donkere ondergrond. Van zwart tot antracietgrijs tot iets lichter grijs. Wij raden wel altijd een vrij donkere kleur aan, omdat een zwemvijver wel algen mag bevatten. Niet te veel, maar genoeg om zijn waterkwaliteit in balans te houden. Dit hoort bij de natuurlijke biotoop. Zie een zwemvijver als een natuurlijk zwemmeer dat wel helder is en heerlijk gezond water heeft om in te zwemmen, maar wat wel natuurlijke sporen bevat. Bij een zwembad zouden deze natuurlijke sporen raar en meteen vuil staan maar bij een zwemvijver mag het. Daarom moet u meestal een zwembad veel vaker onderhouden dan een zwemvijver.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Andere invalshoek

Een zwemvijver hoeft niet aan dezelfde standaarden te voldoen als een zwembad, doordat een zwemvijver een hele andere invalshoek heeft als een zwembad. Daar waar een zwembad alleen voor zwemgenot is, is een zwemvijver tevens een prachtige vijver en een aanvulling voor het natuurlijk ecosysteem van uw tuin. Hiervoor heeft vaak een zwemvijver minder zware pompen dan een zwembad en veelal geen verwarming in tegenstelling tot een zwembad. Ja het gebruik is meestal ook heel anders. Als u niet van kou-training net als de Wim Hof Methode houdt dan zult u in het geval van een zwemvijver alleen in de zomer zwemmen. Bij een verwarmd zwembad kan dit al iets eerder en nog iets langer. Maar het scheelt u dan ook een hoop in energiekosten en in onderhoud. Want ook het onderhoud is bij een zwemvijver veelal lager omdat de zwem-vijver niet geheel blad-loos hoeft te zijn in de winter en de wanden niet piekfijn alg-loos hoeven te zijn.

Interesse in een zwemvijver?

Heeft u een zwembad en bent u aan het twijfelen om hem aan te houden? Misschien weet u niet zo goed wat u er mee moet doen? Wordt er minder gebruik van gemaakt de laatste tijd maar kost het u wel veel meer energie dan voorheen? Bent u de hoge energierekeningen beu maar wilt u niet zomaar geheel afscheid nemen van een bad en water in uw tuin? Dan is het ombouwen van uw zwembad tot zwemvijver misschien wel iets voor u! Een zwemvijver is duurzamer dan een zwembad. Natuurlijk blijft u stroomkosten behouden. Want ook een zwemvijver heeft een pomp nodig en een filterinstallatie. De aanschaf hiervan zal dan ook in het begin een hoge kostenpost zijn. Maar op langer termijn is een zwemvijver voordeliger. Een zwemvijver heeft minder KW nodig, minder onderhoud, kan zonder verwarming en kan veelal met een plantenfilter. Wilt u weten wat in uw situatie de mogelijkheden zijn om uw zwembad om te bouwen tot zwemvijver? Neem dan contact met ons op! Dan maken wij graag vrijblijvend een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.