Tuinvijvers

Tuinvijvers voor de echte plantenliefhebbers!

Een tuinvijver kunt u aanleggen met bijvoorbeeld vijverfolie. Het voordeel bij vijverfolie is dat het flexibel is, waardoor u iedere vorm kunt geven aan uw vijver. In combinatie met mooie waterplanten krijgt de vijver een natuurlijk geheel en daarom spreekt men soms ook over een siervijver.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Ontwerp tuinvijvers

Ook voor een tuinvijver is de ligging erg belangrijk. Houdt rekening met de stand van de zon overdag en probeer gedurende de dag wat schaduw aan de tuinvijver te geven. Sommige vijverplanten die u in de tuinvijver zult plaatsen, houden ook van wat schaduw.

Het beste is om de vijver ‘s-morgens zonlicht te geven en te proberen om schaduw in de vijver vanaf vier of vijf uur ‘s-middags op de vijver te krijgen. Dit voorkomt weer dat het vijverwater aan grote temperatuurschommelingen wordt blootgesteld.

Bij Vijvercentrum de Scheper kunt u ook voor uw siervijver terecht voor een goed ontwerp, inclusief beplantingsplan. Hiermee creëren we een mooie basis van waar uit we kunnen berekenen wat voor filtersysteem uw tuinvijver nodig heeft. Dit kan zowel een natuurlijke filtering als een filterinstallatie zijn. Met een goede filtering van uw vijver bent u verzekerd van een heldere vijver waar u jaren van kan genieten!

– Planten– Vissen in een tuinvijver– Biologisch reinigen vijverwater

Planten

Wat is een siervijver zonder planten?!
Bij een tuin vijver dient u rekening te houden met de verschillende dieptes die met name waterplanten nodig hebben. We geven een overzicht:

 • Moerasplanten : circa 20 centimeter
 • Waterplanten : circa 40 centimeter
 • Waterlelies : circa 60 – 80 centimeter (sommige waterlelies kunnen tot 120cm diep)
 • Zuurstofplanten : circa 60 – 80 centimeter

Vijvercentrum de Scheper beschikt in het vijverseizoen over meer dan 200 verschillende vijverplanten. Ons aanbod omvat alle bovengenoemde planten in vele soorten en maten. Kom gerust eens kijken op ons vijvercentrum voor de mogelijkheden!

Vissen in een tuinvijver

Het aantal en soort vissen in een tuinvijver dient u te beperken. Bepaalde soorten zoals koi en/of steuren kunt u niet in een plantenvijver houden. Koi dient een minimale diepte van 150 centimeter te hebben (en liefst geen planten) en een steur zal zich vastzwemmen tussen de planten in de vijver. Een beperkt aantal goudvissengoudwinde en/of zonnebaars kunt u wel in een siervijver houden.

Biologisch reinigen vijverwater

Een tuinvijver kan tevens dienen als vijverfiltersysteem. Stel u heeft een zwem- of koivijver. Door naast uw zwem- of koivijver een siervijver te schakelen, kunt u het water van de zwem- of koivijver 100% biologisch reinigen. Het vuile (zwem)vijverwater wordt naar de siervijver vervoerd door middel van een vijverpomp, waarna het weer terugloopt naar de zwem- of koivijver.

De doorstroming van tuinvijver naar zwemvijver is wel iets om in de gaten te houden. Dit mag zeker niet te snel gaan. Als het vijverwater van de zwem- of koivijver te vlug terugstroomt kunnen planten in de tuinvijver hun werk niet doen. Zorg dus voor een zeer langzame doorstroming terug naar de zwem- of koivijver.

Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat de vijver voldoende groot is om de zwem- of koivijver te reinigen. Dit betekent dat de verhouding tuinvijver – zwem- of koivijver circa 1:3 dient te zijn.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.