Een fata-morgana aan waterlelies

Waterlelies zijn niet alleen een kunstwerk op uw vijver maar ook nog eens goed voor de vijver!

Want waterlelies zijn niet alleen een lust voor het oog mooi maar waterlelies zijn daarbij ook nog eens ontzettend goed voor de biotoop van uw vijver. Door de grote bladeren van de waterlelies komt er meer schaduw in uw vijver. Algen hebben zonlicht nodig om te gedijen dus hoe meer schaduw des te beter het is voor de helderheid van uw vijverwater. Daarbij zijn de bladeren van de waterlellies een goede schuilplaats voor vijvervissen bij dreigend gevaar van bijvoorbeeld reigers en katten.

Waterlelies geven de voorkeur aan rustig, stilstaand water. Waterlelies kunnen dus goed in vijver staan mits ze niet vlak bij een waterpartij staan zoals een fontein of een waterval.

Overdag in de zon is de waterlelie een genot om naar te kijken, bij somber weer en gedurende de nacht sluiten de bloemen van de waterlelie zich weer. Bij de verschillende soorten waterlellies staat aangegeven op welke diepte je de waterlelieplant moet plaatsen. Dit varieert van 40 tot 120 cm onder de waterspiegel. Er is voor iedere soort vijver dus wel een geschikte soort waterlelie verkrijgbaar.

Waterlelies worden meestal in vijvermanden geplant en vervolgens op de bodem van de vijver, bak, trog of kuip geplaatst. Waterlelies zijn dus een prachtige toevoeging voor uw vijver maar kunnen dus ook heel leuk zijn in een kleinere waterpartij zoals een trog, waterbak of kleine waterkuip op uw terras of veranda. Waterlelies houden van stilstaand water dus in een kleine waterpartij met een fontein of waterval is niet aan te raden. Maar voor een stilstaande waterbak verkopen wij ook de kleinere variant waterlelie.

Waterlelies staan vaak symbool voor schoonheid, liefde en zuiverheid. Maar ook voor volharding en kracht omdat ze altijd weer herrijzen uit de modder. Hun wortels zijn ontzettend sterk en ook al zouden de bladeren en takken overspoeld worden of door de winter verwelken. De waterlelie herrijst weer uit de modder en straalt weer in volle pracht met zijn geweldige leliebloemen wanneer de zon weer schijnt.

Je hebt waterlellies in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo zijn er roze waterlellies, witte waterlellies, gele waterlelies en zelfs meerkleurige waterlellies. Waterlellies met puntige bloembladen en waterlelies met ronde bloembladen. Alle waterlellies worden benoemd met Latijnse benamingen. Wij verkopen diverse soorten en kleuren. Van moederlelies; waterlelies die meerjarig zijn en daarom dus ook al verder volgroeid zijn, groter zijn en sterker zijn. En ook de normale enkele lelies en kleine lelies. Om de waterlelie te kiezen die bij uw vijver of waterpartij past kunt u het beste bij onze showroom langs komen. Daar kunnen wij u adviseren over de keuze in verschillende waterlellies en hoe u de waterlellies het beste kunt planten.

Naast diverse soorten waterlelies verkopen wij ook de benodigdheden voor waterlelies. Zoals de waterleliemanden, de grond voor waterlelies ofwel Lelite en grind voor waterlelies.

Bij ons vijvercentrum zijn vanaf maart t/m einde vijverseizoen (ligt aan het weer meestal rond begin oktober) de kleinere waterlelies, de normale waterlelies en de moeder waterlelies verkrijgbaar. Ook voor de leliemanden en de lelie grond (Lelite) kunt u het gehele jaar door bij ons terecht. Mocht u thuis een lelie willen overpotten, dan kunt u onze lelie manden en lelie grond ook online bestellen.