Prefab vijvers

Polyester vijvers of voorgevormde vijvers

Prefab vijverbakken zijn in één geheel of in delen in vóren gebouwde vijverbakken van een houten frame bekleed met meerdere lagen uitgeharde polyester. Prefab vijverbakken kunnen direct in uw tuin geplaatst worden of in elkaar gemonteerd worden als ze af zijn. Verder kunt u nog alle kanten op qua het visuele aanzicht van de prefab vijverbak. Misschien wilt u een prefab vijver die in natuurlijke vorm afloopt en oogt als een meer. Of wilt u nou juist een strakke vierkante, rechthoekige, ronde of ovale prefab vijver. Misschien wilt u de vijver aankleden met prachtige grote natuurstenen of nou juist strak houden met een strakke granieten rand. Misschien wel een prefab vijver met een prachtige waterval, fontein of ander waterornament. Of een prefab vijver bak die rondom uw terras loopt als een gracht. Misschien zelfs wel een prefab vijver die u niet in de grond graaft maar boven de grond zet met een of meerderen ramen erin zodat u uw vijvervissen van alle kanten kunt bewonderen. De mogelijkheden met prefab vijverbakken zijn enorm. Het fijne aan een prefab vijver is dat deze in voren wordt gemaakt en u relatief snel resultaat ziet in uw tuin wanneer de prefab vijverbak arriveert en wordt geplaatst. Het is relatief snel en ook van zeer degelijk en duurzaam materiaal. Het is zeer stevig en minder makkelijk doordringbaar door plantenwortels en scherpe voorwerpen. Door zijn stevigheid is het dan ook uitermate geschikt voor zwemvijvers. Maar ook wordt er vaak gekozen voor prefab koivijvers of strak gevormde vierkante en rechthoekige prefab siervijvers. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab vijvers? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Waarom een prefab vijver?

Als het plantje in uw hoofd is gezaaid en u heeft het idee om een vijver aan te leggen in uw tuin dan heeft u meestal al een beetje een idee over; waar en hoe groot u ongeveer de vijver wil hebben. Maar dan moeten er keuzes gemaakt worden. Wordt het een zwemvijver of een siervijver? Wil ik de vijver organisch gevormd of een strakke vierkante of rechthoekige vijver. Zo is het ook nog belangrijk om te kiezen van welk materiaal u de vijver wilt aanleggen. Wilt u de vijver aanleggen met PVC-vijverfolie of wilt u het aanleggen met een voorgevormde prefab polyester vijverbak? Ook zijn er in kleiner formaat kant en klare organisch voorgevormde vijvers. Maar voor grotere tot middelgrote vijvers wordt er veelal gebruik gemaakt van vijverfolie of een prefab polyester vijverbak. Ook is er nog de mogelijkheid om uw vijver te metselen en vervolgens te bekleden met polyester of met vijverfolie. Ofwel er zijn vele soorten, vormen en mogelijkheden voor een prachtige koi-vijver, zwemvijver of siervijver

Iedere vijver is uniek en af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Maar toch zijn er een aantal belangrijke factoren die een bepaald soort vijver nodig heeft en die ervoor zorgen dat sommige vijverbekleding beter past dan het andere. Voor deze expertise bent u bij ons aan het juiste adres en gaan wij dan ook graag de samenwerking met u aan!

Een voorgevormde prefab vijver kopen is een snelle gemakkelijke manier om een vijver aan te leggen. Het is relatief meestal duurder in vergelijking met Pvc-folie maar daar en tegen bespaart u hiermee wel tijd en andere werkzaamheden. Maar over het algemeen zijn prefab voorgevormde vijvers wel prijziger. De keuze om dan toch voor een prefab vijver te gaan in plaats van vijverfolie is dan meestal ook om andere redenen. Zo is een prefab vijverbak uitermate geschikt als zwemvijver. Dit omdat met zwemmen met regelmaat de bodem en wanden worden geraakt en een prefab vijver stevigere wanden heeft dan PVC-vijverfolie. PVC-vijverfolie is uitermate geschikt voor siervijvers waar u niet in zwemt en u waterplanten en siervissen in wilt houden. Maar een prefab vijver kan beter tegen een stootje als u er echt in wilt zwemmen. Ook is een prefab vijverbak zeer duurzaam en gaat langere tijd mee. Daarbij kun je met prefab vijvers zeer strakke vormen maken, zowel strakke rechthoekige vormen als ronde vormen. 

Zoals hierboven al vermeld zijn ze ook uitermate geschikt voor bovengrondse vijvers. De vijverbak komt op de grond te staan waardoor u geen blijvend bouwwerk hoeft te maken. U kunt het alsnog aankleden naar wens. Met vijver raam, met steenstrip bekleding, granieten vijverrand, wederom de mogelijkheden zijn enorm.

– Prefab vijver bak bouwen

Prefab vijver bak bouwen

Onze prefab vijvers worden gemaakt in de fabriek. Zodra wij met u uw wensen hebben besproken gaan wij een ontwerp maken en een offerte van uw droomvijver. Na meerdere gesprekken en waarschijnlijk wat aanpassingen in de tekeningen en offerte wordt er een besluit gemaakt en na akkoord op de gewenste vijvervorm wordt deze tekening naar de fabriek gestuurd. Hier wordt uw vijver voorgebouwd in een grote loods. Afhankelijk van de grote wordt deze vervolgens per aanhanger of vrachtwagen naar uw tuin vervoerd. Hier is in voren door ons al het voorwerk en de graafwerkzaamheden gedaan zodat de bak geplaats kan worden. Na plaatsing wordt de bak aangesloten op de techniek en wordt verder bekleed en aangelegd zodat deze opgaat in zijn omgeving. Hoelang dit duurt kan bij iedereen verschillen want elke klant heeft andere wensen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een prefab vijver bij u in de tuin? Neem dan gerust vrijblijvend contact op! U bent altijd welkom om eens op gesprek te komen en vrijblijvend uw wensen met ons te bespreken.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.