Vijververwarming

Voor vragen en advies staat ons team voor u klaar!

Een vijververwarming gebruiken betekent dat we meestal ook direct een andere periode van het jaar ingaan. Een vijver verwarmen doet u meestal in de koudste periode van het jaar, meestal in de winterperiode dus.

Vijver verwarming houdt in dat u de vijver open wilt houden en dat er dus geen ijsvorming op de vijver kan komen, doordat het vijverwater wordt verwarmd door een verwarming. Maar waarom passen we eigenlijk vijververwarming toe? Wat is het nut? Lees hieronder verder.

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Waarom vijververwarming?

De vijver verwarmen heeft meestal tot doel om de vissen in de vijver niet bloot te stellen aan hele lage temperaturen. Met name als u wat duurdere vissen heeft aangeschaft kunnen grote temperatuurverschillen van het vijverwater tot grote problemen of zelfs verliezen leiden. Een goede verwarming van het vijverwater kan uitkomst bieden. Wist u dat u ook online uw vijververwarming kunt bestellen? Neem een kijkje op onze webshop.

– Koivijver verwarmen– Vijververwarming voor zwemvijver– Grote temperatuurverschillen uitschakelen– De capaciteit van de vijververwarming

Koivijver verwarmen

Meestal wordt vijververwarming toegepast bij koi vijvers. Koi kunnen in principe wel tegen koud water, maar koi kunnen niet tegen grote temperatuur verschillen van het vijverwater. En dat is de echte reden om vijverwarming toe te passen als u bijvoorbeeld een mooie (of dure) selectie koi in uw vijver hebt rond zwemmen.

Met een vijver verwarming kunt u dit probleem perfect oplossen. Door de thermostaat van de vijver verwarming zo in te stellen dat deze bij een minimum temperatuur aanslaat, zal de temperatuur van het vijverwater in principe nooit onder deze ingestelde temperatuur komen.

Als u bijvoorbeeld niet wilt dat het vijverwater zal bevriezen, zal de thermostaat van de vijver verwarming ingesteld worden op bijvoorbeeld 1 of 2 graden. Automatisch wordt daarna de verwarming ingeschakeld als het vijverwater deze temperatuur heeft bereikt en daardoor zal het water nimmer kouder worden dan de ingestelde temperatuur.

Vijververwarming voor zwemvijver

Nederland heeft niet altijd de warmste zomers. Als u een zwemvijver in de tuin heeft liggen en toch regelmatig gebruik wilt maken van de mogelijkheden, is vijver verwarming wellicht een mogelijkheid.

Zo kunt u bijvoorbeeld het zwemwater op een minimum temperatuur houden, waardoor u zelfs het hele jaar door kunt genieten van de zwemvijver.

Grote temperatuurverschillen uitschakelen

Een vijver verwarming zal bovendien zorg kunnen dragen voor het stabiliseren van de vijverwater temperatuur. Ook dit is voor koi uitermate belangrijk. Te grote schommelingen kunnen grote stress bij de vissen veroorzaken en dat zorgt op haar beurt weer vaak voor problemen met de gezondheid van de vissen. Bij stress zijn de vijvervissen vaak enorm vatbaar voor ziekten.

Door de vijver te verwarmen, zodra een bepaalde minimum temperatuur wordt bereikt, kunnen dus temperatuurschommelingen worden beperkt.

De capaciteit van de vijververwarming

De capaciteit van de installatie is een belangrijke variabele. Met name de inhoud van de vijver is van invloed op de capaciteit van de vijververwarming installatie. Een grotere vijver heeft over het algemeen een grotere capaciteit nodig. De meeste verwarmingselementen die we kunnen gebruiken voor het verwarmen van het vijverwater hebben capaciteitswaarden die uitgedrukt worden in KW (kilowatt).

Zo leveren wij de volgende type vijververwarming:

 • Vijververwarming 1 KW
 • Vijververwarming 2 KW
 • Vijververwarming 3 KW

Een grotere capaciteit betekent ook direct een hoger energieverbruik.

Echte koi liefhebbers maken gebruik van een vijver verwarming. Zij willen het risico niet nemen op eerder genoemde mogelijke problemen en besluiten tot de aanschaf van een vijver verwarming. Meestal dus om extreme temperatuurverschillen uit te sluiten en daardoor grotere problemen met de koi te voorkomen.

Kijk op onze webshop voor ons leveringsprogramma voor bijverwarming systemen.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen, trends en ontwikkelingen op vijvergebied? Schrijf u HIER in