Wat is het verschil tussen een natuurlijke zwemvijver en een zwembad?

Ik hoor u denken, waarom zou ik een zwemvijver nemen in plaats van een zwembad? Wat zijn de voordelen van een zwemvijver? Wat zijn de grootste verschillen tussen een zwembad en een zwemvijver?

Nou ten eerste, het verschil is heel groot! Maar de essentie is hetzelfde. Het grootste verschil is dat een zwemvijver ecologisch is en veel beter voor het milieu. Het is een natuurlijk bad met een eigen ecologische biotoop. Een zwembad daarentegen heeft geen natuurlijke eigen biotoop en moet chemisch onderhouden worden. Dat is het grootste verschil en de grootste afweging die u moet maken. Geen chemicaliën, betekend door bijvoorbeeld chloor, geen irritatie aan de huid of irritatie aan de ogen.

De essentie is hetzelfde. Het is beide een toevoeging aan uw tuin waar u van kan genieten, uw vrijetijd kan spenderen en in kan zwemmen. Alleen een zwemvijver blijft het gehele jaar naast een genot voor “the mind, the body and the soul” ook nog een lust voor het oog!

Een zwemvijver is naast een plek van verkoeling in de zomer ook een prachtplaatje om naar te kijken het gehele jaar door! U kunt ervoor kiezen om vissen in uw zwemvijver te doen of om een prachtige plantenfilter eromheen aan te leggen. Een zwemvijver heeft veel meer mogelijkheden om passend verwerkt te worden in de natuurlijke vormen en omgeving van uw tuin dan een zwembad.

Wanneer u er gebruik van maakt is het een verkoelend natuurlijk gezond bad. Wanneer u ernaar kijkt is het een natuurlijk kunstwerk, een visuele toevoeging van uw tuin die moeiteloos overloopt in zijn natuurlijke omgeving. Daar waar u in de winter een zwembad zal moeten zal moeten afdekken en vaak zelfs leeg gemaakt moet worden, blijft een zwemvijver in de winter een visuele aanwinst voor de tuin.

Een natuurlijke zwemvijver kan daarentegen niet verwarmd worden en is dus alleen te gebruiken in de zomer of u moet een fan zijn van de Wim Hof Methode. Ook hiervoor is een zwemvijver anders zeer geschikt! Het natuurlijke water is gezond voor lichaam en geest. Het nadeel dat het niet verwarmd kan worden is tevens een voordeel dit scheelt enorm in de gas- en energie kosten.

Ofwel, bent u een natuurliefhebber? Wilt u een eycather voor uw tuin, een kunstwerk in het groen, zowel in de zomer als in de winter? Wilt u genieten van gezond natuurlijk water? Dan is een zwemvijver de juiste keuze voor u!