Er zijn vele soorten visvoer. Het is zelfs zo dat er speciale soorten visvoer bestaan voor bepaalde soorten vissen. Naast de bekende merken voeren wij ook ons eigen visvoer.

Eigen huislijn visvoer

Vijvercentrum De Scheper voert sinds 2010 een eigen huislijn visvoer voor bijna alle soorten vijvervissen. Onze huislijn visvoer is samengesteld uit diverse soorten kwaliteitvoer en biedt een goed alternatief voor de in het algemeen ‘dure’ soorten koi- en steurvoer die in Nederland verkrijgbaar zijn. Met zorg hebben wij de volgende soorten visvoer in ons assortiment opgenomen die in diverse verpakkingen verkrijgbaar zijn.

Steunvoer dient apart gegeven te worden. We hebben er een artikel over geschreven.

We hebben de volgende soorten huislijn visvoer :

  • Staple
  • HQ Multimix visvoer
  • Wintermix
  • Starter Steur
  • Finisher Steur

Onze huislijn visvoer is uiteraard op onze webshop te bestellen en in diverse verpakkingen verkrijgbaar.

Staple visvoer

Goed visvoer voor koi

Staple basis koivoer is verrijkt met chlorofyl houdende planten. Naast meer ruwe celstoffen (vezels) bevat Staple een hoog gehalte aan natuurlijke vitaminen.

Koikarpers houden van groenvoer (u heeft vast weleens een koi aan uw planten zien eten). Staple zal bijdragen aan een snelle en stabiele spijsvertering. Vooral in de herfts en vroege lente, bij kouder vijverwater, is het metabolisme en de spijsvertering vertraagd. Staple draagt bij om de spijsvertering op gang te houden, waardoor het risico op darmonstekingen en darmobstructies aanmerkelijk verlaagd wordt.

Staple visvoer kan vanaf 8 C worden gevoerd.

HQ Multimix

Goedkoop visvoer voor koi

HQ Multimix is een visvoer waar groei, kleur gezondheid zijn samengebracht onder een noemer. Het is een onderdeel van Staple.

Dit voer is een universeel voer voor karperachtigen (Koi, karper, goudwinde en goudvis). Het bevat een hoog gehalte plantaardige eiwitten en heeft een hoge verteerbaarheid. Bovendien blijven deze korrels drijven op het wateroppervlak en op deze manier kunt u uw vissen perfect bekijken. Een controle van uw vissen is dus zo gebeurd.

HQ Multimix zorgt er bovendien voor dat uw koi perfect op kleur komen en blijven. Het uitgebalanceerde gehalte van astaxanthine en canthaxanthine garandeert een intense kleuring van uw koikarpers, zonder dat de witte schubben verkleuren. Daardoor blijft contrast op uw koi bijzonder goed gehandhaafd. Astaxanthine is een natuurlijke kleurstof die onder andere koi, zalm, garnalen en flamingo’s bijzonder doet kleuren. Astaxanthine is verwant aan B-caroteen (wortelen) en vitamine A en behoort tot de groep van

Daarnaast vinden we in de HQ Multimix een universeel visvoeder voor karperachtigen ( karper , koi , goudwinde en goudvis) met een hoog gehalte aan plantaardige eiwitten en met een hoge verteerbaarheid.

Bovendien zorgt de uitstekende drijfcapaciteit van deze korrels ervoor dat de vissen maximaal aan de oppervlakte komen tijdens een voederbeurt waardoor u een betere controle krijgt over de vissen. Op die manier kan vervuiling door eventuele overvoeding tot een minimum beperkt worden.

Last but not least hebben we in de HQ Multimix hebben we een voeder verwerkt dat geconcipieerd word om Koi’s snel en veilig op kleur te brengen. Het uitgebalanceerde gehalte van astaxanthine en canthaxanthine garandeert een intense kleuring van uw koi zonder dat de witte schubben verkleuren, wat een contrastrijke tekening oplevert.

Astaxanthine is een natuurlijk rode kleurstof die o.a koi, zalm, garnalen en flamingo’s bijzonder mooi kleurt. Astaxanthine is verwant aan B-caroteen (in worteltjes) en vitamine A en behoort tot de groep van de carotenoïden.

Astaxanthie is bovendien een sterk antioxidant, met functies vergelijkbaar aan vitamine E en beschermt de vissen tegen de schadelijke invloed van UV licht.

 Canthaxanthine is een natuurlijke kleurstof die in de natuur voornamelijk in de Cantharel oftewel Dooierzwam voorkomt waar het vaak commercieel uit geïsoleerd wordt.

Het is een pigment dat eveneens behoort tot de groep van de carotenoïden, en komt van nature voor in het dierenrijk. Canthaxanthide wordt vaak gebruikt als complement bij astaxanthine om een meer donkerrode kleur te verkrijgen.

Dit voer is voorts een uitgesproken eiwitrijk voeder met hoge gehaltes kwaliteitsvismeel, wat een smakelijk visvoer garandeert met een vlotte vertering. Door het hoge eiwitgehalte is dit kleurvoeder ook uitstekend dat U toelaat om jonge koi snel op kleur te krijgen om zo vroeger dan normaal een eerste selectie te kunnen doorvoeren.

visvoer voor de winter

Wintermix

Winter-Germ is een energie- en vezelrijk visvoer om de vijvervissen probleemloos door de koude winterperiode te helpen. Wintermix bevat meer celstof om de darmtransit die door de lage temperaturen kan verminderen, te versnellen of op peil te houden.

Deze korrels hebben in vergelijking met het standaard zomervoer tevens een hoger eiwit- en vetgehalte. Daar vissen in de winter minder visvoer eten (invloed van lage temperaturen) wordt er op deze manier toch voldoende energie opgenomen.

De belangrijke hoeveelheid tarwekiemen (wheat germ) bevatten extra vitamines zoals vitamine E waardoor de vetten in de korrels minder snel ranzig worden. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk de hele winter door bewaard worden zonder kans op bederf en zorgen daarnaast voor een optimale opname en voor een lichte verteerbaarheid.

visvoer voor steuren

Starter Steur

Omwille van het verschil in behoefte is er een duidelijk verschil in de samenstelling tussen steurvoeders en andere visvoer soorten. De Starter Steur bevat steurkorrels die zinken zodat steuren hun voedsel hoofdzakelijk op de bodem opnemen.

Het is daarom aan te raden bij een combinatie van steuren en andere vissen in uw vijver pas na de drijvende voeders het zinkend steurvoer te gebruiken ( en niet andersom, anders eten de andere vissen al het steurvoeder op). Jonge steuren, die meestal geboren worden tussen januari en mei, afhankelijk van de soort, krijgen best een hoogwaardig, hoogenergetisch visvoer zodat ze voldoende snel groeien en een vetreserve aanleggen om de eerste barre wintermaanden in te gaan.

In Starter Steur wordt zuivere visolie verwerkt omdat de vetbron voor de jonge steur alleen van mariene oorsprong mag zijn om verteringsproblemen te voorkomen. De hoge energetische waarde komt tot uiting in de analyse waarbij vooral het hoge vetgehalte in het oog springt. Bemerk ook de hoge gehaltes aan vitamine E om oxidatie van de mariene oliën te voorkomen.

steurvoer

Finisher Steur

De vet verteerbaarheid neemt af bij oudere steuren ( vanaf 35-40 cm) zodat leverbeschadiging kan optreden wanneer grotere steuren te lang hoog energetisch voer krijgen. Daarom verschilt de samenstelling van de Finisher steurvoer significant van de Starter-steur.

Uit proeven uitgevoerd in onze eigen vijvers alsook uit buitenlandse publicaties is gebleken dat de verhouding van circa 50 % hoogwaardige eiwitten ten opzichte van 13 % visolie ( vet ) een ideaal nutritioneel patroon vormt voor de steur in een latere groeifase.