Een goudwinde kunt u gemakkelijk houden in bijna elke vijver. Het is een zeer actieve vijvervis die vaak in combinatie met goudvissen of bijvoorbeeld blauwwindes wordt gehouden. Een bijzonder kenmerk van deze vijvervis is dat ze tegen de avond en ‘s-nachts jagen op insecten.

Goudwindes kopen bij een specialist

Bij Vijvercentrum De Scheper vindt u een ruim aanbod. De goudwindes die wij te koop aanbieden zijn natuurlijk gezond en levendig.

In onze vijverbakken vindt u bieden wij bovendien vaak diverse maten te koop aan. Goudwindes kopen bij De Scheper betekent een ruim assortiment en concurrerende prijzen. Vaak gecombineerd met acties!

Scholenvis

Goudwindes dienen te worden gehouden met meerdere vissen. Het is een echte scholenvis. Ze overleven dus het beste als ze als groep in een vijver worden geplaatst.

Ze worden vaak gehouden met soortgelijke soorten. Daar paartijd voor goudwindes is mei – juni. Bij een watertemperatuur van zo’n 23 graden Celsius zal het paren beginnen. Daarbij is het overigens niet gemakkelijk om een man van een vrouw te onderscheiden.

Ze kunnen makkelijk gehouden worden met bijvoorbeeld koi. Toch dient daarbij een kanttekening te worden geplaatst. Door het onrustige gedrag van de goudwinde zullen koi minder tam kunnen worden. Het is dus wel mogelijk om ze samen met koi in een vijver te houden, ideaal is dit echter niet. Beter is het dus om deze vissoort met goudvissen en of shubunkin te houden.

Familie van de goudwinde

De goudwinde is oranje geel van kleur. Naast de kleuren kennen we ook nog andere soorten goudwindes.

  • Blauwe winde
  • Zilverwinde

Verzorging goudwinde

Verzorging hebben deze vijvervissen niet veel nodig. Zelfs visvoer is zelfs eigenlijk niet echt noodzakelijk, maar als het gegeven wordt zullen goudwindes zeker meten met bijvoorbeeld goudvissen of shubunkin. Daarnaast kunnen rode muggenlarven en watervlooien tot het menu behoren.

Natuurlijk geldt voor goudwindes dat de waterkwaliteit optimaal dient te zijn. Met name houdt deze scholenvis van zuurstofrijk water.

Risico

Deze vissoort springt regelmatig boven het wateroppervlak uit op het moment dat ze aan het jagen zijn op insecten. Dit gebeurd dus veelal in de avond en ‘s-nachts. Dit is ook de reden dat er wat risico’s zitten aan het houden van deze vissen in uw vijver. Door het regelmatig springen boven het wateroppervlak naar muggen en insecten, kan het voorkomen dat ze uit de vijver springen en daarna een bijna zekere dood sterven.

Deze vijvervissen eten overigens ook gewoon visvoer en dus niet alleen maar insecten. Let er bij het voeren wel op dat u niet teveel voert. Het visvoer dient binnen vijf minuten helemaal opgegeten te zijn door uw vissen.

Speciaal goudwinde voer

Allereerst is het Goudwinde Visvoer speciaal ontwikkelt voor goudwindes. Het voer is samengesteld om de goudwinde optimaal te kunnen voorzien van zijn benodigde voedingsstoffen. De goudwinde is namelijk een bijzonder actieve vis in de vijver. Kortom het visvoer voor goudwindes kenmerkt zich door een hoog vitamine gehalte om deze vijvervissen gezond en actief te houden.

Wij adviseren de vissen een paar keer per dag te voeren. Belangrijk is dat de vissen de hoeveelheid tussen de 5 en 10 minuten opeten. Mocht er voer blijven liggen, adviseren wij dit uit de vijver te verwijderen.

Bestel gemakkelijk online bij onze webshop; Vijverwinkel.com of bekijk ons assortiment bij ons in de winkel.

Zie ook:

Bewaren