Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends!

Goudwinde

Goudwindes kopen bij een specialist

Een goudwinde kunt u gemakkelijk houden in bijna elke vijver. Het is een zeer actieve vijvervis die vaak in combinatie met goudvissen of bijvoorbeeld blauwwindes wordt gehouden. Een bijzonder kenmerk van deze vijvervis is dat ze tegen de avond en ‘s-nachts jagen op insecten.

Bij Vijvercentrum De Scheper vindt u een ruim aanbod. De goudwindes die wij te koop aanbieden zijn natuurlijk gezond en levendig.

In onze vijverbakken bieden wij bovendien vaak diverse maten te koop aan. Goudwindes kopen bij De Scheper betekent een ruim assortiment en concurrerende prijzen. Op zoek naar een bepaalde maat? Vraag ons naar het actuele aanbod.

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Scholenvis

Goudwindes dienen te worden gehouden met meerdere vissen. Het is een echte scholenvis. Ze overleven dus het beste als ze als groep in een vijver worden geplaatst.

Ze worden vaak gehouden met soortgelijke soorten. De paartijd voor goudwindes is mei – juni. Bij een watertemperatuur van zo’n 23 graden Celsius zal het paren beginnen. Daarbij is het overigens niet gemakkelijk om een man van een vrouw te onderscheiden.

Ze kunnen makkelijk gehouden worden met bijvoorbeeld koi. Toch dient daarbij een kanttekening te worden geplaatst. Door het onrustige gedrag van de goudwinde zullen koi minder tam kunnen worden. Het is dus wel mogelijk om ze samen met koi in een vijver te houden, ideaal is dit echter niet. Beter is het dus om deze vissoort met goudvissen en of shubunkin te houden.

– Familie van de goudwinde– Verzorging goudwinde– Risico goudwinde– Speciaal goudwinde voer

Familie van de goudwinde

De goudwinde is oranje geel van kleur. Naast de kleuren kennen we ook nog andere soorten goudwindes.

 • Blauwe winde
 • Zilverwinde

Verzorging goudwinde

Verzorging hebben deze vijvervissen niet veel nodig. Zelfs visvoer is zelfs eigenlijk niet echt noodzakelijk, maar als het gegeven wordt zullen goudwindes zeker meten met bijvoorbeeld goudvissen of shubunkin. Daarnaast kunnen rode muggenlarven en watervlooien tot het menu behoren.

Natuurlijk geldt voor goudwindes dat de waterkwaliteit optimaal dient te zijn. Met name houdt deze scholenvis van zuurstofrijk water.

Risico goudwinde

Deze vissoort springt regelmatig boven het wateroppervlak uit op het moment dat ze aan het jagen zijn op insecten. Dit gebeurd dus veelal in de avond en ‘s-nachts. Dit is ook de reden dat er wat risico’s zitten aan het houden van deze vissen in uw vijver. Door het regelmatig springen boven het wateroppervlak naar muggen en insecten, kan het voorkomen dat ze uit de vijver springen en daarna een bijna zekere dood sterven.

Deze vijvervissen eten overigens ook gewoon visvoer en dus niet alleen maar insecten. Let er bij het voeren wel op dat u niet teveel voert. Het visvoer dient binnen vijf minuten helemaal opgegeten te zijn door uw vissen.

Speciaal goudwinde voer

Allereerst is het Goudwinde Visvoer speciaal ontwikkelt voor goudwindes. Het voer is samengesteld om de goudwinde optimaal te kunnen voorzien van zijn benodigde voedingsstoffen. De goudwinde is namelijk een bijzonder actieve vis in de vijver. Kortom het visvoer voor goudwindes kenmerkt zich door een hoog vitamine gehalte om deze vijvervissen gezond en actief te houden.

Wij adviseren de vissen een paar keer per dag te voeren. Belangrijk is dat de vissen de hoeveelheid tussen de 5 en 10 minuten opeten. Mocht er voer blijven liggen, adviseren wij dit uit de vijver te verwijderen.

Bestel gemakkelijk online bij onze webshop; Vijverwinkel.com of bekijk ons assortiment bij ons in de winkel.

Zie ook:

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen, trends en ontwikkelingen op vijvergebied? Schrijf u HIER in

2024-02-26T14:56:35+01:00
Ga naar de bovenkant