Meerkamerfilter voor een koivijver

Een meerkamerfilter voor een koivijver. Oase biedt u dit gebied vele mogelijkheden.

De naam zegt het eigenlijk al. Het vijverwater wordt door middel van een vijverpomp naar de vijverfilter gebracht. De vijverfilter bestaat uit meerdere compartimenten. Vandaar de naam meerkamerfilter. De meerkamerfilter is een ideale filter voor de vijver. Elk compartiment in de vijverfilter heeft een bepaalde werking in het zuiveringsproces van het vijverwater. Er bestaan diverse soorten meerkamerfilters. Sommige meerkamerfilters kunnen ook gebruik maken van een zogenaamd Vortex systeem. We leggen de werking van de vortex en de meerkamerfilter hieronder uit.

Hoe werkt een meerkamerfilter?

De meerkamerfilter bestaat uit meerdere compartimenten. Er bestaan drie, vier of zelfs vijf kamerfilters. In elke kamer of compartiment bevindt zich in principe ander filtermateriaal. Het filtermateriaal in de meerkamerfilter zorgt ervoor dat zich bacteriën erin kunnen vestigen (en voortplanten). De bacteriën in de vijverfilter zorgen ervoor dat schadelijke en afvalstoffen uit het vijverwater gehaald worden. Daarnaast zorgen de bacteriën voor voedzame stoffen voor bijvoorbeeld waterplanten in de vijver. Het vijverwater stroomt langzaam door de diverse compartimenten en wordt door de bacteriën in het filtermateriaal gereinigd. Na dit natuurlijke reinigingsproces stroomt het water wederom terug in de vijver.

In elk compartiment bevindt zich filtermateriaal. Dit filtermateriaal gaat van grof naar zeer fijn. De eerste kamer bevat het meest grove filtermateriaal en het laatste compartiment bevat het meest fijne filtermateriaal. Door de langzame stroming van het water krijgen bacteriën de kans om zich af te zetten in het filtermateriaal van de vijverfilter.

Het opstarten van een meerkamerfilter dient te geschieden door bacteriën toe te voegen nadat de vijverfilter in gebruik is genomen. Daarna dient men enige tijd geduld te hebben voordat de filter optimaal zal functioneren. De bacteriën dienen zich eerst te bevestigen op het filtermateriaal in de vijver en zich daarna, veelvuldig, te vermenigvuldigen. Heb dus even geduld als u een vijverfilter in gebruik neemt. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

De Vortex filter bij een meerkamerfilter

Een vortex filter is een voorfilter. Hierdoor wordt het grof vuil gescheiden van de eigenlijke vijverfilter. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan bladeren of draadalgen. Deze blijven in de vortex filter achter en vervuilen op deze manier dus niet de vijverfilter. Een vortex filter wordt met name aangeraden als zich dus zware vervuiling in uw vijver voordoet. Anders is zo’n filter eigenlijk niet nodig. Bij het gebruik van een vortex filter dient deze wel regelmatig schoongemaakt te worden, waardoor de doorstroming van vijverwater niet gehinderd wordt door het zware afval.

– Meerkamerfilter voor koivijver
Vijver meerkamerfilter
UV-C filter tegen zweefalg

Meerkamerfilter voor koivijver

Een meerkamerfilter wordt vaak gebruikt bij een koivijver. Koivijvers zijn vaak groter dan 10 m3 en door de grote doorstroomcapaciteit van een meerkamerfilter is deze manier van filtreren dan ook erg populair. Er bestaan dan ook vele soorten meerkamerfilters van diverse merken. Oase heeft diverse soorten die afgestemd zijn op de vijverinhoud. Bovendien zijn de meerkamerfilters van Oase bijna allemaal te combineren met een UV lamp unit, die er voor zorgt dat zweefalg in de vijver geen kans krijgen en het vijverwater daardoor bijzonder helder blijft.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.