Waterlelies; niet alleen een kunstwerk op uw vijver maar ook nog eens goed voor de vijver!

Waterlelies zijn niet alleen een kunstplaatje voor het oog mooi maar zijn daarbij ook nog ontzettend goed voor de biotoop van uw vijver. Door de grote bladeren van de waterlelies komt er meer schaduw in uw vijver. Algen hebben zonlicht nodig om te gedijen dus hoe meer schaduw des te beter het is voor de helderheid van uw vijverwater. Daarbij zijn de bladeren van de waterlellies een goede schuilplaats voor vissen bij dreigend gevaar van bijvoorbeeld reigers en katten.

Waterlelies geven de voorkeur aan rustig, stilstaand water. Overdag in de zon is de waterlelie een genot om naar te kijken, maar bij somber weer en gedurende de nacht sluiten de bloemen zich weer. Bij de verschillende soorten staat aangegeven op welke diepte je de plant plaatst. Dit varieert van 40 tot 120 cm onder de waterspiegel. Er is voor iedere soort vijver dus wel een geschikte soort verkrijgbaar. Waterlelies worden meestal in vijvermanden geplant en zo op de bodem van de vijver, bak, trog of kuip geplaatst.

Benodigdheden voor de waterlelies

Bij ons vijvercentrum zijn vanaf maart t/m einde vijverseizoen de kleinere waterlelies en de moeder waterlelies verkrijgbaar. Ook voor de leliemand en de lelie grond (lelite) kunt u bij ons terecht. Mocht u thuis een lelie willen overpotten, dan kunt u onze lelie manden en lelie grond ook online bestellen.