Een vijver fontein staat niet alleen erg leuk in uw vijver maar het zorgt ook nog eens voor ‘leven’ en doorbreekt doorgaans de stilte. Vijver fonteinen komen we tegen in elke soort vijver.

Een vijver fontein kan bovendien een dubbele functie hebben. Bewegend water dat weer terug in de vijver komt kan bijvoorbeeld in de vorm van een mooi beeld of ander object. Beelden als
vijverfonteinen worden overigens wel vaak gebruikt.
 

Functie vijver fontein

We onderscheiden grofweg drie verschillende functies. We kunnen vijver fonteinen gebruiken voor :

  • Esthetisch
  • Levendigheid (geluid)
  • Beluchting van vijverwater

In sommige gevallen, wanneer de vijver fonteinen zijn uitgerust met een vijverfilter, kan de fontein ook nog dienst doen om het vijverwater te reinigen.

Doordat door stuwing door middel van een vijverpomp of fonteinpomp het water door de fontein wordt gestuwd en daarna als straal of stralen terug in het water terecht komen, wordt het vijverwater ook direct belucht. Een goede beluchting van vijverwater zorgt voor voldoende zuurstof in het water.
 

Vijver fontein aansluiten

Als u eenmaal besloten heeft om een vijver fontein aan te kopen, dient u daarvoor ook de juiste vijver fonteinpomp aan te schaffen. De fonteinpomp zorgt voor de aansturing van de fontein. De fontein kop bepaald uiteindelijk de werking van het geheel.

Als u bijvoorbeeld een grote fontein wilt gaan aansluiten in uw vijver, dient u rekening mee te houden dat de fonteinpomp ook van dien aard is, dat u het gewenste effect gaat krijgen na installatie.

Het gebruik van de juiste slangen vanaf de pomp naar de fontein spelen hierbij uiteraard ook een belangrijke rol.

Uiteraard kunnen wij u bij de aanschaf en installatie van een vijver fontein perfect helpen. Wij beschikken over vele soorten vijver fonteinen en bijbehorende fonteinpompen. In ons vijvercentrum hebben wij doorgaans diverse vijver fonteinen op voorraad.
 

Vijver fontein met verlichting

Er bestaan ook vijver fonteinen met sfeer verlichting. Iedereen kent ze wel. Over het algemeen zijn vijverfonteinen met verlichting van een wat ‘zwaardere’ of ‘grotere’ kaliber. Er zijn echter ook kleinere modellen verkrijgbaar. Daarnaast kunnen ze ook nog eens dienst doen als vijverfilters – zij het in beperkte mate. Ook daarvoor kunt u uiteraard bij ons terecht.

Oase heeft diverse fontein modellen – al dan niet met verlichting – in haar assortiment. Ook deze zijn overigens via onze webshop te bekijken.

Kortom : ook voor een vijver fontein bent u bij Vijvercentrum De Scheper aan het goede adres.

Bewaren