Vijverstofzuigers

Perfect de vijver schoonmaken

Met een vijverstofzuiger kunt u uw vijverbodem gemakkelijk schoonhouden. Dit is ook precies de bedoeling van vijverstofzuigers. Een vijverstofzuiger kopen kan gemakkelijk zijn als uw vijver zich in een directe omgeving van bomen staat. Doordat regelmatig blad van de bomen valt, zal dit blad ook op het wateroppervlak van de vijver terecht komen. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Hoe werkt een vijverstofzuiger?

Bladafval zal enige tijd blijven drijven. Een alternatief is natuurlijk een vijvernet gebruiken, maar veel mensen vinden dit niet mooi. Na enige tijd zal het blad gaan zinken naar de vijverbodem. Nu is een paar blaadjes bladafval op zich geen ramp. Als u 1x per jaar dit verwijderd zullen er nog geen problemen ontstaan.

Maar als er regelmatig bladafval in de vijver komt en naar de vijverbodem zakt, kunt u wel problemen verwachten. Het bladafval zal uiteindelijk gaan rotten en dat proces kan ziektekiemen in uw vijver veroorzaken.

In dat geval is een vijverstofzuiger kopen en regelmatig gebruiken dus geen overbodige luxe. Het draagt direct bij aan de gezondheid van vissen en de toestand van uw vijver in zijn algemeenheid.

Naast bladafval zal ook ander klein afval zal perfect worden opgezogen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld:

 • Kleine takjes
 • Overtollig visvoer
 • Achterblijvende ontlasting van vijvervissen

Door het gebruik van vijver stofzuigers kunt u dit soort afval perfect verwijderen. Het grote voordeel is daarbij dat het afval in de vijver stofzuiger achterblijft, terwijl het gereinigd vijverwater weer terug kan stromen in de vijver. Uiteraard is dit niet noodzakelijk.

U kunt er ook voor kiezen om het opgezogen vuil en vijverwater bijvoorbeeld in een perk of border in uw tuin te laten uitstromen. Later vult u uw vijver bij met nieuw, schoon kraanwater. Op deze manier ververst u ook direct het vijverwater.

– Oase vijverstofzuiger– Vijverstofzuiger kopen?

Oase vijverstofzuiger

Vijvercentrum De Scheper is officieel dealer van Oase. Dit Duits merk heeft vele vijverproducten in haar assortiment en marktleider op het gebied van vijverbenodigdheden.

Naast vijverstofzuigers is dit merk bekend van vijverpompen en vijverfilters. U kunt verzekerd van zijn dat Oase veel aandacht heeft besteed aan al haar producten om haar naam en kwaliteit te waarborgen. Op de meeste producten wordt 3 jaar garantie gegeven.

Een Oase vijverstofzuiger staat bekend om hun gebruikersgemak en kwaliteit. Ze zijn eenvoudig te bedienen en prima geschikt om vijverbodems schoon te maken.

Vijverstofzuiger kopen?

Een vijverstofzuiger aanschaffen is verstandig als u regelmatig uw vijverbodem moet of wil gaan reinigen. Zoals gezegd is daarbij misschien van belang of er relatief veel bladafval of andersoortig klein afval regelmatig in de vijver terecht komt.

Het kopen van een vijverstofzuiger is dan zeker geen overbodige luxe en de gezondheid van uw vijver en vijvervissen ten goede komen.

Als u plannen heeft om een vijverstofzuiger aan te schaffen kunt u natuurlijk in ons vijvercentrum in Oirschot de meeste modellen zien. Ons assortiment kenmerkt zich door kwaliteitsproducten en dat geldt dus ook voor vijverstofzuigers die wij in onze winkel in Oirschot kunnen tonen.

Online is dat overigens zo geregeld.. Binnen enkele dagen wordt de vijver stofzuiger dan bij u thuis – zonder verzendkosten – afgeleverd. Uiteraard met dezelfde garanties en tegen een zeer concurrerende prijs.

In principe kunt u vijverstofzuigers gebruiken voor alle soorten vijvers:

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.