Luchtpompen

Luchtpomp nodig voor uw vijver?

Er zijn verschillende redenen om een luchtpomp voor uw vijver te gebruiken. Een vijver luchtpomp kan onder andere dienen om tijdens de winterperiode uw vijver open te houden. Door de vijverbeluchting kan voorkomen dat de vijver helemaal dicht zal vriezen.

Daardoor voorkomt u dat er schadelijke gassen om het ijsoppervlak een gevaar voor uw vijver vissen zullen zijn. De schadelijke gassen verdwijnen natuurlijk door de opening die de vijver luchtpomp veroorzaakt, doordat er continue luchtbellen naar het wateroppervlak worden gestuurd. Hierdoor wordt het dichtvriezen van de vijver bijna onmogelijk doordat het vijveroppervlak continue in beweging blijft.

Vaak wordt een vijver luchtpomp natuurlijk gebruikt om zuurstof aan het vijverwater toe te voegen. Vooral bij extreem warm weer, waarbij de watertemperaturen boven de twintig graden zijn, is een vijver luchtpomp geen overbodige luxe. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

De juiste luchtpomp voor de vijver

Een luchtpomp voor de vijver kan dus dienen voor verschillende doeleinden. Beide mogelijkheden kunnen u veel problemen besparen. Zowel in de winter als in de zomer is het dus raadzaam om een zuurstofpomp voor uw vijver te gebruiken. Vooral bij warm weer waarbij tevens de kans op onweer groot is, is het gebruik van een zuurstofpomp voor de vijver aan te raden.

Op deze manier wordt de zuurstof toevoer continue op peil gehouden. Met name bij het houden van steuren is het belangrijk dat dit goed op geregeld is.

Bij een bliksem inslag kan het voorkomen dat plotseling alle zuurstof uit het vijverwater wordt onttrokken, waardoor deze vissen vaak direct sterven. Een goede vijver luchtpomp kan er dus voor zorgen dat dit voorkomen wordt.

– Diverse merken luchtpompen voor de vijver

Diverse merken luchtpompen voor de vijver

In onze winkel in Oirschot, maar ook via onze webshop Vijverwinkel.com bieden wij diverse soorten en merken luchtpompen voor de vijver aan.

Nitto luchtpomp

Nitto is al jaren het kwaliteitsmerk voor wat betreft luchtpompen. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar.

Een Nitto luchtpomp staat dus voor kwaliteit. Ze zijn weliswaar wel wat duurder in aanschaf, echter de levensduur van deze luchtpompen is van dien aard dat u nauwelijks problemen zult ervaren tijdens het gebruik.

Oase luchtpomp

Oase is natuurlijk het merk als het gaat om vijverproducten. Ook Oase heeft veel soorten luchtpompen in haar assortiment die wij zowel via onze winkel alsook de webshop verkopen.

Een Oase luchtpomp kunt u bovendien ook weer aanschaffen met beluchting systemen. Uiteraard kunt u er ook gewoon een luchtsteen op aansluiten.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.