Vijverwater; gezond voor body en mind!

Zwemvijvers zijn tegenwoordig ontzettend populair en niet voor niks!

We willen allemaal wat bewuster leven. Duurzamer omgaan met energie. Milieubewuster met de natuur. Gezonder omgaan met onze “body and mind”. En we zijn ons ook bewust van onze schaarse vrijetijd en willen deze zo efficiënt mogelijk invullen. We willen kwaliteit van het leven! We willen genieten van onze persoonlijke privé tijd, onze rustmomentjes pakken en we willen ook genieten van de quality time samen met familie en vrienden. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Wellness creëren in uw eigen tuin

Een zwemvijver combineert deze levenswaarden. Het is duurzamer, milieubewuster en geeft ons een plek om te genieten van onze persoonlijke rust, maar ook van onze tijd samen met familie en vrienden.

Een zwemvijver is in de zomer een genot om verkoeling in op te zoeken, bij te zitten, in te zwemmen en gewoon al om naar te kijken. Maar ook in de winter blijft een zwemvijver een toegevoegde waarde voor uw tuin. Naast dat het, in tegenstelling tot een zwembad (wat in de winter of dicht moet of leeg moet om warmte te behouden of om energie te besparen), een zwemvijver het gehele jaar door zijn visuele waarde blijft behouden, is het bij een zwemvijver ook nog steeds mogelijk om er in de winter in te zwemmen! Ja dat is koud! Maar dat is nou juist de bedoeling. Het is al een hele lange tijd gebleken ontzettend gezond te zijn voor ‘body and mind” om kou-training toe te passen. U heeft vast wel ooit gehoord van de Wim Hof Methode?

– Wim Hof methode– Zwemmen tussen koi-karpers– Tonsauna– Plunge-baden
Natuurlijke jacuzzi

Wim Hof methode

De Wim Hof Methode houdt in dat je doormiddel van bepaalde oefeningen in ijskoud water, gefocust op ademhaling en op je mindset, je mentaal en fysiek sterker wordt en meer in balans komt. De methode is, de naam zegt het al door Wim Hof ook wel genoemd “The Iceman” ontwikkeld. Kent u deze Wim Hof methode al? Dan zal u begrijpen dat het heldere koude natuurlijke vijverwater hier zeer geschikt voor is.

Het is bewezen dat de kou meerdere gezondheidsvoordelen heeft. Het heeft onder andere een positieve werking op de spieren, het hart en vaatstelsel en het versterkt het immuunsysteem en de slaapkwaliteit. Het is met deze methode en training belangrijk om te letten op de ademhaling. Door bepaalde ademhalingstechnieken wordt er meer energie gecreëerd wat stress vermindert en ook bijdraagt aan een beter immuunrespons. Daarnaast is focus ook nog een belangrijke factor bij deze methode/training. Met focus op de training, de kou en de ademhaling wordt lichaam en geest optimaal in balans gebracht. Kent u de Wim Hof Methode nog niet kijk dan even op de website www.wimhofmethod.com.

Zwemmen tussen koi-karpers

Naast dat de zwemvijver van zichzelf door het koude vijverwater zeer geschikt is om deze kou-training ofwel Wim Hof Methode in de herfst en winter toe te passen, is de zwemvijver in zijn geheel de uitgelezen plek om te wijden aan uw gezondheid zowel lichamelijk als mentaal. De Japanners zijn altijd al heer en meester geweest in het creëren van rust, reinheid en balans in hun tuinen. Vijvers zijn daar altijd al een belangrijk onderdeel van geweest. Helder natuurlijk water straalt van zichzelf sereniteit uit. Ernaar kijken en je gedachten laten passeren heeft dan ook een mindfulness effect. U zou er ook nog voor kunnen kiezen om er een waterval of beekloop aan toe te voegen. Het geluid van kabbelend water heeft een rustgevend effect.

Japanners staan hiernaast nog bekend om hun prachtige koi karpers. Met hun elegantie, sierlijkheid en pure krachtige kleuren, stralen ook zij rust en balans uit. Het is mogelijk om koi-karpers in uw zwemvijver te hebben. Ze geven kleur aan de vijver en rust aan uw gedachten. Daarnaast is het natuurlijk een unieke ervaring om tussen deze prachtige magnifieke wezens te kunnen zwemmen.

Tips en tricks wellness

Tonsauna

Wilt u de zwemvijver naar een nog hoger wellness level brengen? Dan is misschien een tonsauna ofwel barrelsauna iets voor u! Want ook het gebruik van een sauna is bewezen zeer gezond te zijn voor zowel lichaam als geest. De combinatie van het sauneren, zweten en afvoeren van gifstoffen, samen met het afkoelen van het lichaam, trainen van ademhalingstechnieken en trainen van de focus in het koude water is ideaal om gezonder te leven en balans te vinden in uw vrijetijd. Bent u geïnteresseerd? Kijk dan op onze blog over onze tonsaunas.

Heeft u geen of wilt u geen zwemvijver maar wilt u wel graag een bad in de tuin waar u in kunt afkoelen in de zomer, afkoelen na het sauneren en eventueel zelfs kou-training zoals de Wim Hof Methode in kan beoefenen? Dan is een plunge-bad misschien wel iets voor u! Een plunge-bad is eigenlijk gewoon een klein zwembad of zwemvijver. Het is te klein om een zwemvijver of zwembad genoemd te worden want u kunt er geen baantjes in trekken. Maar u kunt er wel met meerdere personen in liggen, afkoelen en ligt aan de grote, maar wel ook een klein beetje in rondzwemmen.

Je hebt diverse soorten plunge-badden. Ook dit kan geheel naar wens gemaakt worden. Er zijn dus ook plunge-zwembaden maar wij verkiezen natuurlijk een plunge-zwemvijver boven een plunge-zwembad. Vooral ook bij een dergelijk klein bad. Dit omdat het bad vooral gebruikt wordt om af te koelen na het sauneren, in de hete zomers, of zelfs om extreem af te koelen met eventueel zelfs ijs erbij om de Wim Hof Methode toe te passen. Een verwarmd zwembad is dan dus ook overbodig.

Plunge-baden

Daarnaast oogt een plunge-vijverbad zowel in de zomer als in de winter als een mooie vijver. En is het natuurlijk water van een vijver-bad veel beter voor uw huid dan een chemisch ondersteund chloor zwembad. Want het verschil tussen een zwemvijver ofwel plunge-vijverbad en een zwembad ofwel een plunge-zwembad is dat een zwemvijver gebaseerd is op natuurlijke zuivering en filtering van het water. En een zwembad wordt daar en tegen schoongehouden door het toevoegen van chemicaliën zoals chloor die het vuil afbreken.

Wij verkiezen natuurlijke manieren zonder chemicaliën. Dit is beter voor de natuur beter voor uw huid en daarbij ook nog beter voor de portemonnee. Daar waar een zwembad vaak hele zware pompen en filters nodig heeft en vaak ook een energievretende verwarmingsinstallatie heeft. Heeft een zwemvijver of plunge-vijverbad minder zware pompen en filters nodig en kan daarnaast vaak ook gebruik gemaakt worden van een plantenfilter. Een plantenfilter bied een goede ondersteuning naast het filtersysteem om op natuurlijke wijze het water door de planten en het substraat te filteren.

Er zijn dus enorm veel mogelijkheden om uw eigen wellness paradijs in uw eigen achtertuin te creëren. Zo kunt u kiezen voor een zwemvijver met natuurlijke vormen of in de vorm van een recht zwembad. U kunt kiezen voor een kleiner afkoel-bad in de vorm van een plunge-bad. Dit kan zelfs met een waterval erbij waaronder u uw hoofd kunt koelen. Dit kan voor 2 personen met zit of lig mogelijkheden of voor meerdere personen en dat u toch een beetje rond kan zwemmen. U kunt er ook voor kiezen een tonsauna te plaatsen langs u bad om de balans tussen kou en warmte, zweten en afkoelen te optimaliseren. En zo kunnen wij zelfs ook nog om uw wellness paradijs geheel compleet te maken een natuurlijke jacuzzi aanleggen.

De natuurlijke jacuzzi is ons nieuwste concept. Een natuurlijke jacuzzi houdt in dat ook hier geen chemicaliën worden gebruikt. Alles wordt bij ons op maat gemaakt, zo ook deze jacuzzi’s. Dus hoe de filtering van het water zal zijn is geheel afhankelijk van uw situatie. Of u al een zwemvijver heeft of niet, of u de jacuzzi verwarmd wil hebben of niet etc.

Ofwel de mogelijkheden voor uw eigen wellness paradijs zijn reuze! Bent u geïnteresseerd om uw tuin om te toveren tot een meer bruikbare tuin voor uw vrijetijdsactiviteiten en uw ontspanning? Houd u van sauneren, van wellness, van buiten lekker warm badderen in de natuur of van ijs-baden ter verkwikking of zelfs van allemaal?! Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.