Een skimmer voor de vijver dient er met name voor om het wateroppervlak schoon te houden. Bladeren, stuifmeel en ook andere voedingsstoffen voor algen komen via het oppervlak in het vijverwater terecht.

Skimmers verwijderen deze vuildeeltjes krachtig en effectief van het wateroppervlak naar de opvangkorf. Zo wordt het vuil uit het ecosysteem van de vijver verwijderd, voordat het vuil het systeem kan belasten.

 

skimmer vijver

Een skimmer voor de vijver kan dus voor een bijzondere fraaie uitstraling van uw vijver zorgen. U hoeft zelf niet elke dag aan de slag om bladeren te verwijderen. De vijver skimmer zorgt hier voor. Ook kan de skimmer voor een zwembad of zwemvijver gebruikt worden, waardoor het wateroppervlak altijd schoon blijft.

Drijvende skimmer vijver

Een drijvende skimmer, het woord zegt het al, drijft op het wateroppervlak. Het is niet verbonden met een vijverfilter. Het vuil dient om de zoveel tijd uit de drijvende skimmer verwijderd te worden.

drijvende skimmer

Deze skimmers worden via elektriciteit gevoed. Een motortje zorgt voor de aanzuigende werking. Er bestaan diverse soorten. Het is een perfect alternatief voor met name de kleinere vijvers.

Oase skimmer

Een Oase skimmer staat voor uitstekende kwaliteit. Oase is het wereldmerk als het gaat om al uw vijver artikelen. Vijvercentrum De Scheper is dealer van Oase en heeft dus uiteraard ook diverse soorten Oase skimmers in haar assortiment. Oase heeft onder andere de volgende skimmers :

  • Wand skimmers
  • Staande skimmers
  • Drijvende skimmers

Bekijk deze producten op Vijverwinkel.com onze webshop en bestel direct online.

Skimmer bestellen

Skimmer voor zwembad en zwemvijver

skimmer zwembadOok voor uw zwembad of zwemvijver zijn skimmers perfect te gebruiken om het wateroppervlak schoon en netjes te houden. Op deze manier kunt u altijd genieten van perfect water en hoeft u zich geen zorgen te maken over afval op de vijver.

Een skimmer voor zwembad of zwemvijver worden bij voorkeur ingebouwd in de wanden van de vijver. Op deze manier zijn ze goed weg te werken en rechtstreeks aan te sluiten op de filterinstallatie.