Steurvoer dient apart gegeven te worden

Steurvoer kopen bij Vijvercentrum de Scheper

Steurvoer is speciaal visvoer voor steuren. Als u een of meerdere steuren in de vijver houdt, is het noodzakelijk om deze vijvervissen apart te voeren. Een steur eet zijn steur voer namelijk van de bodem van de vijver. Steur voer kenmerkt zich doordat het niet blijft drijven, maar nadat u het op het wateroppervlak van de vijver uitstrooit, direct zal zinken naar de diepte. Lees hieronder verder.

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Het voeren van steuren in uw vijver

Houd er rekening mee dat ook uw andere vijvervissen voer van de bodem zullen eten. Een steur moet natuurlijk wel voldoende kans krijgen om voeding te pakken te krijgen. Een manier om dit te doen is om steuren op een andere plek in de vijver te voeren dan de andere vijvervissen. Op deze manier zal de steur voldoende voedsel aangeboden krijgen. Zo wennen uw vissen aan een vaste voederplek.

– Wat eet een steur in de vijver?– Tot wanneer voeren?– Verschillende korrelgrootte– Samenstelling steurvoer– Steurvoer kopen bij Vijvercentrum De Scheper

Wat eet een steur in de vijver?

We krijgen vaak deze vraag: “Wat eten steuren?” Een steur kopen betekent dus ook dat u ander visvoer dient te kopen. Zoals hierboven al aangegeven is het noodzakelijk om steuren van speciale voeding te voorzien. Naast het speciale steurvoer dat u aan uw steuren gaat voeren zijn ze dol op regenwormen en meelwormen. Vaak blijven deze natuurlijk op het wateroppervlak van de vijver drijven en zullen steuren niet snel de kans krijgen deze lekkernijen tot zich te nemen.

Ook zal een steur in de vijver muggenlarven eten. Ze zijn er dol op. Soms zult u zien dat steuren de kanten van de vijver opzoeken. Als dit gebeurt zijn ze vaak op zoek naar dit soort snacks. U kunt dit zelfs uit de hand aan steuren voeren. Het vergt enige verkenning van de steur en geduld van u, maar uiteindelijk is het goed mogelijk om ze met de hand te voeren.

Steuren hebben veel dierlijke eiwitten nodig. Let daarop als u steurvoer gaat aanschaffen. Daarnaast zijn natuurlijk speciale vitaminen nodig.

Tot wanneer voeren?

Niet voeren bij temperaturen lager dan 5 graden Celsius. Omdat ze actiever zijn dan uw andere vijvervissen is het nodig om ze te voeren totdat het vijverwater deze temperatuur bereikt. U moet het voeren dan wel matigen. Tussen 5 en 10 graden Celsius is 1 x per week voeren van steuren voldoende.

Verschillende korrelgrootte

Er zijn diverse soorten en korrelgrootte verkrijgbaar. Wij verkopen ons eigen huismerk steurvoer. Het voer heeft een eigen samenstelling, speciaal gemaakt voor de steur. Het voer wordt aangeboden als:

De korrelgrootte bepaalt u aan de hand van de leeftijd van de steuren. Jonge steuren kunnen geen grote korrels eten, dus dan past u het menu aan op korrels van 3 mm grootte. Volwassen steuren geeft u 4,5 of 6 mm korrels. Extreem grote steuren – er zijn er van over 1 meter lang – voert u natuurlijk de grootste korrel van 9 mm.

Samenstelling steurvoer

Ons visvoer voor steuren, genaamd premium steurvoer kent een kwalitatief zeer goede samenstelling. Na jarenlange ervaring met dit soort vissen hebben wij ons eigen visvoer op de markt gebracht. De samenstelling is als volgt:

 • Ruw eiwit 42%
 • Ruw vet 17%
 • Ruwe celstof 1,8%
 • Ruwe as 6%

Daarnaast heeft ons steurvoer ook nog eens hogere vitamine A en D waarden. Ideaal voor het voeren van de steur in uw vijver.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Steurvoer kopen bij Vijvercentrum De Scheper

Ons steurvoer – maar ook andere soorten visvoer – verkopen wij regelmatig als aanbieding in ons vijvercentrum en op onze webshop.

Steurvoer kopen bij Vijverwinkel.com betekent dat u altijd de beste prijs / kwaliteit zult krijgen.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen, trends en ontwikkelingen op vijvergebied? Schrijf u HIER in