Steurvoer is speciaal visvoer voor steuren. Als u een of meerdere steuren in de vijver houdt, is het noodzakelijk om deze vijvervissen apart te voeren. Een steur eet zijn steur voer namelijk van de bodem van de vijver. Steur voer kenmerkt zich doordat het niet blijft drijven, maar nadat u het op het wateroppervlak van de vijver uitstrooit, direct zal zinken naar de diepte.

Het voeren van steuren in uw vijver

Hou er rekening mee dat ook uw andere vijvervissen voer van de bodem zullen eten. Een steur moet natuurlijk wel voldoende kans krijgen om voeding te pakken te krijgen. Een manier om dit te doen is om steuren op een andere plek in de vijver te voeren dan de andere vijvervissen. Op deze manier zal de steur voldoende voedsel aangeboden krijgen. Zo wennen uw vissen aan een vaste voederplek.

Wat eet een steur in de vijver?

We krijgen vaak deze vraag : “Wat eten steuren?” Een steur kopen betekent dus ook dat u ander visvoer dient te kopen. Zoals hierboven al aangegeven is het noodzakelijk om steuren van speciale voeding te voorzien. Naast het speciale steurvoer dat u aan uw steuren gaat voeren zijn ze dol op regenwormen en meelwormen. Vaak blijven deze natuurlijk op het wateroppervlak van de vijver drijven en zullen steuren niet snel de kans krijgen deze lekkernijen tot zich te nemen.

Ook zal een steur in de vijver muggenlarven eten. Ze zijn er dol op. Soms zult u zien dat steuren de kanten van de vijver opzoeken. Als dit gebeurt zijn ze vaak op zoek naar dit soort snacks. U kunt dit zelfs uit de hand aan steuren voeren. Het vergt enige verkenning van de steur en geduld van u, maar uiteindelijk is het goed mogelijk om ze met de hand te voeren.

Steuren hebben veel dierlijke eiwitten nodig. Let daarop als u steurvoer gaat aanschaffen. Daarnaast zijn natuurlijk speciale vitaminen nodig.

Tot wanneer voeren?

Niet voeren bij temperaturen lager dan 5 graden Celcius. Omdat ze actiever zijn dan uw andere vijvervissen is het nodig om ze te voeren totdat het vijverwater deze temperatuur bereikt. U moet het voeren dan wel matigen. Tussen 5 en 10 graden Celcius is 1 x per week voeren van steuren voldoende.

Verschillende korrelgrootte

Er zijn diverse soorten en korrelgrootte verkrijgbaar. Wij verkopen ons eigen huismerk steurvoer. Het voer heeft een eigen samenstelling, speciaal gemaakt voor de steur. Het voer wordt aangeboden als:

De korrelgrootte bepaalt u aan de hand van de leeftijd van de steuren. Jonge steuren kunnen geen grote korrels eten, dus dan past u het menu aan op korrels van 3 mm grootte. Volwassen steuren geeft u 4,5 of 6 mm korrels. Extreem grote steuren – er zijn er van over 1 meter lang – voert u natuurlijk de grootste korrel van 9 mm.

Samenstelling steur voer

Ons visvoer voor steuren, genaamd premium steurvoer kent een kwalitatief zeer goede samenstelling. Na jarenlange ervaring met dit soort vissen hebben wij ons eigen visvoer op de markt gebracht. De samenstelling is als volgt:

  • Ruw eiwit 42%
  • Ruw vet 17%
  • Ruwe celstof 1,8%
  • Ruwe as 6%

Daarnaast heeft ons steurvoer ook nog eens hogere vitamine A en D waarden. Ideaal voor het voeren van de steur in uw vijver.

Steurvoer kopen bij De Scheper

Ons steurvoer – maar ook andere soorten visvoer – verkopen wij regelmatig aan aanbieding in ons vijvercentrum en op onze webshop. Kijk daarom voor deze aanbiedingen en doe er uw voordeel mee.

Steurvoer kopen bij vijvercentrumdescheper.nl of via vijverwinkel.com betekent dat u altijd de beste prijs / kwaliteit zult krijgen.

Bewaren