Vijver aanleggen met een prachtig resultaat

Wilt u een vijver aanleggen in de tuin? De meeste mensen graven een gat, gebruiken wat vijverfolie en Klaar is Kees. Dit is natuurlijk een manier hoe je vijveraanleg zou kunnen aanpakken. Maar is dit ook de beste manier om een vijver aan te leggen?

Vijver aanleggen

Een vijver aanleggen zonder veel zorgen achteraf

Als je kiest voor een meer professionele manier, dan gaat u wat anders te werk. U kijkt wat rond in tuincentra of in een echt gespecialiseerd vijvercentrum. Ook internet biedt natuurlijk tegenwoordig veel mogelijkheden. Via Vijverwinkel.com kunt u online alles bestellen voor de aanleg van uw vijver.

Maar om echt de sfeer van een vijver te proeven is een bezoek aan vijvercentra – jawel ze zijn er echt – misschien wel de beste manier van voorbereiding.

Wat voor vijver?

Voordat u met vijver aanleggen gaat beginnen is de eerste vraag die u zich moet stellen: welke soort vijver wil ik eigenlijk? Er zijn namelijk diverse soorten vijvers:

Als u eenmaal zeker bent van het soort vijver dat u wilt gaan aanleggen, komt de tweede stap in vijver aanleggen project: welke materialen gaat u gebruiken? Heeft u toch liever een koivijver dan is het misschien ook een idee om een Japanse tuin aan te leggen.

Vijver aanleggen

Welk materiaal ga je gebruiken bij vijveraanleg?

Ook hier hebt u verschillende mogelijkheden. Uiteraard zijn alle verschillende soorten materialen die voor vijveraanleg gebruikt worden bij ons verkrijgbaar.

Een vijver aanleggen kunt u doen met behulp van:

De materiaalkeuze is uitermate belangrijk. Het vergt ook kennis van het materiaal dat u gaat gebruik bij de aanleg van een vijver.

Bovendien zijn er nogal wat verschillen in bijvoorbeeld vijverfolie. Het meest duurzaam is bijvoorbeeld rubber vijverfolie.

Maar ook ten aanzien van voorgevormde vijvers hebt u meerdere mogelijkheden. Zo zijn er vijvers gemaakt van polyester en kunststof. Ook hier geldt dat polyester voorgevormde vijvers vaak duurzamer zijn dan plastic voorgevormde vijvers.

Andere mogelijkheden bij vijver aanleggen

U hebt uw keuze van de soort vijver gemaakt. Daarnaast weet u van welk materiaal de vijver aangelegd gaat worden. De belangrijkste keuzes zijn gemaakt!

Om later te kunnen genieten van een gezonde, heldere vijver is het echter ook noodzakelijk om na te denken over andere zaken als:

Vijver aanleggen

Helemaal zelf doen of uitbesteden aan professionals?

Mooie vijvers ontstaan door een gedegen voorbereiding. Helemaal zelf de vijveraanleg van een tuinvijver ter hand nemen betekent nogal wat voorbereiding en kennis van diverse zaken.

Wij hebben een uitgebreid assortiment vijverbenodigdheden om de perfecte vijver zelf aan te leggen. Vijverbouw wordt dus een stuk gemakkelijker. Kom daarom gerust eens langs. Wij adviseren u graag bij u plannen.

Uiteraard kunt u ons assortiment ook online bekijken. U kunt daarvoor vrijblijvend een afspraak met ons maken. Wij leggen elke soort vijver – ongeacht de grootte – aan. Maak hiervoor gebruik van onderstaand formulier. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

  Aanvraag offerte of vrijblijvend gesprek bij Vijvercentrum de Scheper in Oirschot

  Naam*

  Woonplaats*

  Telefoonnummer*

  Email adres*

  Om wat voor een vijver gaat het?

  Wat zijn uw plannen? Geef hier uw specifieke plannen en wensen aan.*

  Wat is de inhoud van uw vijver?

  Wanneer wilt u uw plannen realiseren?*

  Wat is uw voorkeursdatum voor het gesprek?*

  Voorkeur tijdstip van de afspraak.*

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren