Een koivijver is een parel in uw tuin. Koivijvers aanleggen is dan ook wat anders dan een standaard vijver aanleggen. Als u met deze hobby begint, het houden van koi, bent u eigenlijk ook verplicht om de juiste huisvesting voor deze vissen te hebben.

Belangrijk voor een koivijver is, dat deze relatief dieper moet zijn ten op zichtte van een siervijver. Minimaal 150 centimeter met een voorkeur voor 200 centimeter diepte is het advies. Koi zijn uitermate gevoelig voor grote temperatuurverschillen. Zo kunt u bijvoorbeeld vijververwarming gaan toepassen om dit tegen te gaan tijdens de winterperiode. Door de vijver voldoende diepte te geven voorkomt u tegelijkertijd grote temperatuurschommelingen.

Koi karpers zijn daarnaast ook een zware belasting voor het water. Een goed filtersysteem voor uw koivijver, bestaande uit een vijverfilter en vijverpomp, eventueel uitgebreid met een UV-C filter, zijn daarom essentieel om de waterkwaliteit optimaal te krijgen en te houden voor uw koi. Verder zult u in een koivijver nagenoeg geen waterplanten aantreffen. Koi zijn alleseters en dat betekent dat ook waterplanten verloren gaan door het eetgedrag van de Koi.

Lees hier meer informatie over het aanleggen van een koivijver of maak een afspraak in ons vijvercentrum. Het team van de Scheper geeft u graag uitgebreid advies hierover.