Vijver aanleggen met een prachtig resultaat

Vijvercentrum De Scheper experts in de aanleg van vijvers

Wilt u een vijver aanleggen in de tuin? De meeste mensen graven een gat, gebruiken wat vijverfolie en Klaar is Kees. Dit is natuurlijk een manier hoe je vijveraanleg zou kunnen aanpakken. Maar is dit ook de beste manier om een vijver aan te leggen?

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Een vijver aanleggen zonder veel zorgen achteraf

Als je kiest voor een meer professionele manier, dan gaat u wat anders te werk. U kijkt wat rond in tuincentra of in een echt gespecialiseerd vijvercentrum. Ook internet biedt natuurlijk tegenwoordig veel mogelijkheden. Via Vijverwinkel.com kunt u online alles bestellen voor de aanleg van uw vijver.

Maar om echt de sfeer van een vijver te proeven is een bezoek aan vijvercentra – jawel ze zijn er echt – misschien wel de beste manier van voorbereiding.

– Wat voor vijver?– Welk materiaal ga je gebruiken bij vijveraanleg?– Andere mogelijkheden bij vijver aanleggen– Helemaal zelf een vijver aanleggen of uitbesteden aan professionals?

Wat voor vijver?

Voordat u met vijver aanleggen gaat beginnen, is de eerste vraag die u zich moet stellen: “welke soort vijver wil ik eigenlijk?”. Er zijn namelijk diverse soorten vijvers:

Als u eenmaal zeker bent van het soort vijver dat u wilt gaan aanleggen, komt de tweede stap in vijver aanleggen project: welke materialen gaat u gebruiken? Heeft u toch liever een koivijver dan is het misschien ook een idee om een Japanse tuin aan te leggen.

Welk materiaal ga je gebruiken bij vijveraanleg?

Ook hier hebt u verschillende mogelijkheden. Uiteraard zijn alle verschillende soorten materialen die voor vijveraanleg gebruikt worden bij ons verkrijgbaar.

Een vijver aanleggen kunt u doen met behulp van:

De materiaalkeuze is uitermate belangrijk. Het vergt ook kennis van het materiaal dat u gaat gebruik bij de aanleg van een vijver.

Bovendien zijn er nogal wat verschillen in bijvoorbeeld vijverfolie. Het meest duurzaam is bijvoorbeeld rubber vijverfolie.

Maar ook ten aanzien van voorgevormde vijvers hebt u meerdere mogelijkheden. Zo zijn er vijvers gemaakt van polyester en kunststof. Ook hier geldt dat polyester voorgevormde vijvers vaak duurzamer zijn dan plastic voorgevormde vijvers.

Andere mogelijkheden bij vijver aanleggen

U hebt uw keuze van de soort vijver gemaakt. Daarnaast weet u van welk materiaal de vijver aangelegd gaat worden. De belangrijkste keuzes zijn gemaakt!

Om later te kunnen genieten van een gezonde, heldere vijver is het echter ook noodzakelijk om na te denken over andere zaken als:

Voor vragen en advies staat ons team voor u klaar.

Helemaal zelf een vijver aanleggen of uitbesteden aan professionals?

Mooie vijvers ontstaan door een gedegen voorbereiding. Helemaal zelf de vijveraanleg van een tuinvijver ter hand nemen betekent nogal wat voorbereiding en kennis van diverse zaken.

Wij hebben een uitgebreid assortiment vijverbenodigdheden om de perfecte vijver zelf aan te leggen. Vijverbouw wordt dus een stuk gemakkelijker. Kom daarom gerust eens langs. Wij adviseren u graag bij u plannen.

Uiteraard kunt u ons assortiment ook online bekijken. U kunt daarvoor vrijblijvend een afspraak met ons maken. Wij leggen elke soort vijver – ongeacht de grootte – aan. Maak hiervoor gebruik van onderstaand formulier. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvraag offerte of vrijblijvend gesprek bij Vijvercentrum de Scheper in Oirschot

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op bovenstaande aanvraag. (bekijk hier onze privacyverklaring)

Aanleg grondwerk zwemvijver

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.