Wildvissen

Onder wildvissen verstaan wij vissen die u zowel in uw vijver kunt houden, als zijnde siervissen, maar die tevens ook in het wild voorkomen. In dit geval hebben wij het over graskarpers; zowel gewone als albino graskarpers en over zonnebaarzen.

Over zonnebaarzen

Vijvervissen waar u rekening mee moet houden en niet gemakkelijk bij andere vijvervissen kunt zetten, zijn zonnebaarzen. Een zonnebaars is een zeer mooie vis. Maar het is een roofvis dus als de overige vijvervissen jongen hebben zal de zonnebaars deze als voedsel zien. Ook de kleinere siervissen zal de zonnebaars opeten.

Een andere eigenschap van de zonnebaars is dat deze soort vijvervis zich uitermate snel voorplant. Dus als er meer dan 1 exemplaar zonnebaarzen in de vijver zit zullen zich razend snel voortplanten en voor u het weet zijn alle andere vijvervissen opgegeten en zit uw vijver vol zonnebaarzen.

Daarom dan ook dat zonnebaarzen niet meer verkocht mogen worden. Heeft u nu al zonnebaarzen in uw vijver tevens ook om over populatie van de andere vijvervissen tegen te gaan, dan is ons advies om er zoveel mogelijk te verwijderen tot u maar 1 zonnebaars over hebt. Uitzetten in de natuur is strafbaar. Het is vervelend maar als u al ook maar één koppel zonnebaarzen in de vijver laat dan is de kans op snelle voortplanting zeer groot. Koop dus nooit een ‘koppel’ zonnebaarzen voor uw vijver. U zult er zeker spijt van krijgen. Toch is het leuk om één zonnebaars in uw vijver te houden want als de zon op de vijver staat, kunt u zien hoe prachtig de kleuren van de zonnebaars zijn. De zonnebaars helpt bovendien bij het bestrijden van parasieten in de vijver en omdat de zonnebaars dus ook jonge vijvervissen zal eten, zorgt hij ook voor evenwicht in de vijver. Overbevolking zal door de zonnebaars zelden voorkomen.

Heeft u een zonnebaarzen probleem in uw vijver neem dan even contact met ons op. Heeft u een probleem met over populatie van uw andere vijvervissen neem dan ook even contact met ons op wij kunnen u verder helpen.

Over graskarpers

Er zijn verschillende soorten graskarpers. Zo verkopen wij de normale graskarper en de albino graskarper. Graskarpers komen in Nederland ook voor in het wild. Op graskarpers wordt ook regelmatig gevist. Maar graskarpers kunt u ook houden in uw vijver als siervis. Voor een graskarper geld hetzelfde als voor een koi “karper”. Graskarpers woelen ook met hun snuit door de bodem en maken waterplanten en zuurstofplanten kapot. Daarom dan ook dat graskarpers net als koi “karpers” niet in een siervijver met planten geplaats kunnen worden. U heeft met graskarpers dus een dergelijke vijver nodig als voor een koi. Een koi-vijver zonder waterplanten of zuurstofplanten en met het juiste filtersysteem die de hoeveelheid ontlasting van de graskarper kan verwerken. Met waterplanten in de vijver en niet het juiste filtersysteem zal u met graskarpers binnen no-time een troebele vijver hebben en dat is natuurlijk niet wat een vijverliefhebber wil zien.

Wilt u graag een aantal graskarpers, albino graskarper of de normale graskarper? Dan bent u bij ons aan het juiste adres en bent u meer dan welkom om eens langs te komen bij onze showroom.