vijverpomp op zonne-energieEen vijverpomp op zonne-energie wordt veel gevraagd. Toch is de techniek nog niet zodanig dat u vijverpompen op zonne-energie kunt aanschaffen voor grote vijvers. Er zijn wel kleine systemen in de handel.

Een vijverpomp op zonne energie kan dan tot circa 1.500 liter per uur verwerken. De meeste vijvers hebben echter een grotere inhoud, dus is de capaciteit simpelweg onvoldoende.

Vijverpomp op zonne-energie vaak te klein

Het is dus vrij eenvoudig. De bestaande techniek is niet toereikend om vijvers schoon te houden. De capaciteit is slechts beperkt tot de hiervoor genoemde 1.500 liter per uur. Normaliter dient het vijverwater minimaal 1 keer per uur opgepompt te worden en naar het vijverfilter getransporteerd te worden.

Als u dus een vijver heeft van bijvoorbeeld 5.000 liter inhoud, is de kans dat u met een vijverpomp op zonne-energie capaciteit te kort komt om de vijver schoon te houden. U heeft eigenlijk geen keuze dan een energiezuinige vijverpomp te gaan gebruiken.

 

Vijverpomp op zonne-energie voor fontein filters

Deze filtersystemen zijn er wel. Door middel van een solar paneel wordt de zonne-energie omgezet in elektriciteit. Fonteinfilters met een ingebouwd filter zijn er in verschillende soorten en capaciteiten.

Een vijverpomp met zonne-energie die gebruikt wordt als fonteinfilter is echter onvoldoende om een vijver van meer als 1.500 liter inhoud goed schoon te houden. Het is meer decoratief bedoeld of kan gebruikt worden bij kleine terrasvijvers.

Ook te gebruiken voor kleine watervallen

Vijverpompen op zonne energie kunt u bijvoorbeeld wel gebruiken als waterval. Ook hier geldt dat de capaciteit natuurlijk beperkt blijft. Het vermogen van de vijverpomp bepaald de kracht van de waterval of beekloop.

Door de vaak geringe capaciteit zal een waterval welke wordt gevoed door een vijverpomp op zonne-energie ook niet het gewenste effect opleveren en zal misschien tot teleurstellingen leiden.

Ook hier kunnen energiezuinige vijverpompen van bijvoorbeeld Oase uitkomst bieden.

Bewaren