Vijver aanleggen

Experts in de aanleg van prachtige unieke vijvers!

Als u op zoek bent naar een ervaren en professionele partij voor het aanleggen van een vijver, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Met meer dan 25 jaar expertise en ervaring in de vijver branche hebben wij kennis van alle soorten vijvers, van siervijvers, zwemvijvers, hybridevijvers, natuurlijke vijvers tot koi-vijvers.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen van vijvers en kunnen ons geheel focussen op de nieuwste trends en technieken omtrent duurzame vijvers. Of u nu een rechthoekige vijver, ronde vijver of organisch gevormde vijver wilt, wij kunnen het aanleggen. En of u nu kiest voor een vijver met folie of een voorgevormde strakke vijver met polyester, wij hebben alles in huis om uw droomvijver te realiseren.

Wij werken alleen met kwalitatief hoogwaardige producten en zorgen voor een duurzaam resultaat. Als professionele vijverspecialist hebben wij alles in huis, van vijverproducten zoals vijvertechniek, vijverfilters, vijverpompen, vijverfolie, PVC-materiaal tot vijvervissen, Koi en vijverplanten. Ook kunnen wij een waterval, beekloop of fontein in uw vijver integreren. Er zijn te veel mogelijkheden om hier op te noemen, zoveel mensen zoveel smaken en wensen!

Maar wat u wensen ook zijn. Van ontwerp tot uitvoering, wij staan voor u klaar! Wij beginnen altijd met een vrijblijvend gesprek, waarin we samen met u uw wensen en ideeën bespreken. Vervolgens gaan wij aan de slag met het ontwerpen, de verschillende opties en ideeën uitzetten, overleggen, de mogelijke opties op locatie bekijken en tot slot als we totaal tot uw wensen kunnen voldoen gaan we over tot de uitvoering, het aanleggen van uw unieke pracht vijver.

Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare partij voor het aanleggen van een tuinvijver, zwemvijver, siervijver, koi-vijver, hybride vijver, natuurlijke vijver, grote vijver of kleine vijver? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kijk hieronder voor meer info en inspiratie van de verschillende soorten vijvers. En neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Aanleg vijver

Is het vonkje overgesprongen? Heeft u het idee of de wens gekregen om een vijver aan te leggen in uw tuin? Maar ziet u door de bomen het bos niet meer wat voor vijver u wilt en wat er allemaal voor nodig is en wat de mogelijkheden zijn? Wij kunnen u helpen! Hieronder gaan we globaal al iets dieper in op de eerste keuzes bij het kiezen van een bepaalde vijver. U kunt dieper op materie in gaan door op de bijhorende buttons te klikken en ook kunt u hierboven bij de verschillende soorten vijvers naar voorbeeld projecten kijken die wij al hebben gerealiseerd. Tevens kunt u hieronder een aantal brochures downloaden om nog wat meer te oriënteren. Daarnaast bent u altijd welkom bij ons Vijvercentrum en bent u ook meer dan welkom om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag verder! Hieronder kunt u nog meer lezen over;

– Vijver aanleggen met expertise en duurzaamheid– Voordelen van een vijver in uw tuin– Organisch gevormde vijver aanleggen met folie of een strakke rechthoekige vijver met een prefab bak?– Met filtratietechniek of een natuurlijke vijver met bijvoorbeeld plantenfilter?– Zwembad of zwemvijver– Met of zonder vijvervissen?

Vijver aanleggen met expertise en duurzaamheid

Expertise en duurzaamheid zijn belangrijke aspecten bij het aanleggen van een vijver. Bij het ontwerpen en aanleggen van een vijver is het van groot belang om aandacht te hebben voor het ecologisch evenwicht. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame materialen en het plaatsen van een plantenfilter.

Een ervaren bedrijf met kennis van vijvertechniek, leidingwerk, grond- en graafwerk, waterkwaliteit, waterplanten en vijvervissen is hierbij van onschatbare waarde. Wij hebben oog voor de juiste techniek, de juiste watercirculatie, de externe omstandigheden in uw tuin, de benodigde materialen en het benodigde zuurstofgehalte in de vijver, wat allemaal essentieel is voor het behoud van een gezond en heldere vijver en een gezonde prettige leefomgeving voor de vissen, planten en voor u zelf.

Er zijn diverse soorten vijvers. Al bent u opzoek naar een soort van waterpartij voor in uw tuin dan zijn de mogelijkheden enorm. Ook is er nog de optie om een zwembad te nemen in plaats van een vijver. Een perfecte combinatie en veel duurzamere optie zou een zwemvijver zijn. Zo hebben je het goede van beide.

Een natuurlijke zwemvijver is een duurzame optie die steeds populairder wordt. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van plantenfilters en een zwemgedeelte. Een hybride zwemvijver is een variant hierop, waarbij ook nog een mechanisch filter wordt toegevoegd voor extra zuivering.

Het gebruik van duurzame producten en kwalitatief hoogwaardige materialen zorgt voor een langere levensduur van elke soort vijver en heeft ook een duurzamere impact op het milieu. Het onderhoud en de schoonmaak van de vijver zijn ook belangrijke factoren om rekening mee te houden. Wij kunnen n u hierbij adviseren en ondersteunen.

Kortom, bij het aanleggen van een vijver is expertise en duurzaamheid van groot belang. Door te kiezen voor duurzame producten en materialen en rekening te houden met de juiste aanleg, het onderhoud en de schoonmaak, kan er langdurig genoten worden van een prachtige tuinvijver.

Voordelen van een vijver in uw tuin

Er zijn vele goede redenen om een vijver toe te voegen aan uw tuin! Naast dat het een prachtig aanzicht is heeft het nog vele andere voordelen voor u en voor de natuur om u heen. Hieronder een aantal belangrijke voordelen wat een vijver aanleggen in uw tuin geeft.

Natuurlijk element aan uw tuin toevoegen
Een vijver is een natuurlijk element dat een extra dimensie geeft aan uw buitenruimte en zorgt voor een rustgevende sfeer. Door de aanwezigheid van water worden er ook meer vogels en vlinders aangetrokken, wat uw tuin nog mooier, rustgevender en levendiger maakt.

Verbetering van de luchtkwaliteit
Een vijver in uw tuin kan ook bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Water zorgt namelijk voor een hogere luchtvochtigheid, wat positief is voor uw gezondheid en voor de gezondheid van de planten in uw tuin. Daarnaast kan een vijver zorgen voor de opvang van fijnstof en andere verontreinigende stoffen uit de lucht.

Water tekort
De hoeveelheid natuurlijke waterbronnen zoals meertjes, riviertjes, plassen en beken krimpt enorm. Deze waterbronnen zijn essentieel voor vogels, insecten, reptielen en andere dieren. Het toevoegen van water aan u tuin is dan ook zeer goed voor uw ecologische omgeving. Het geeft het leven in uw omgeving een extra kans om te overleven met heet weer.

Maar ook voor u is een vijver met heet weer zeer bevorderlijk. De zomers worden steeds heter en droger. Water verkoeld. Niet alleen om in te zwemmen maar het verkoeld ook zijn omgeving. Om water heen is het altijd een paar graden koeler. Door het hebben van een vijver in uw tuin creëert u verkoeling in uw tuin voor de steeds hetere zomers. Kortom beter voor mens en natuur.

Verhoging van de waarde van uw woning
Een vijver kan ook de waarde van uw woning verhogen. Het is namelijk een mooie en unieke toevoeging aan uw tuin die niet iedereen heeft. Potentiële kopers zullen dit waarderen en het kan zelfs een doorslaggevende factor zijn bij eventueel toekomstige verkoop van uw huis.

Mogelijkheid om vissen te houden
Als u van vissen houdt, is een vijver in uw tuin natuurlijk helemaal perfect. U kunt verschillende soorten vijvervissen houden in uw vijver en zo uw eigen mini-ecosysteem creëren. Bovendien is het ook leuk om naar te kijken en kan het zorgen voor extra ontspanning en rust in uw tuin.

Conclusie
Een vijver aanleggen in uw tuin biedt dus veel voordelen. Het zorgt voor een natuurlijke toevoeging aan uw buitenruimte, verbetert de luchtkwaliteit, verhoogt de waarde van uw woning en biedt de mogelijkheid om vissen te houden. Er zijn verschillende manieren om een vijver aan te leggen, van een kleine tuinvijver tot een grote zwemvijver. Kies de optie die het beste bij uw wensen en budget past en geniet van uw eigen stukje natuur in uw tuin.

Organisch gevormde vijver aanleggen met folie of een strakke rechthoekige vijver met een prefab bak?

Bij het aanleggen van een vijver zijn er verschillende manieren om dit te doen. Het kan afhankelijk zijn van persoonlijke smaak en budget. Zo kun je kiezen voor een strakke rechthoekige vijver met vijverfolie of waar dan ook vaak voor gekozen wordt met deze vormen, voor een prefab vijverbak. Of voor een organisch gevormde vijver die vaak aangelegd wordt met vijverfolie.

Het verschil tussen de twee opties zit vooral in de vormgeving en de prijs. Prefab polyester vijvers zijn over het algemeen wat prijziger, maar wel makkelijker om in voren doorvoeren in te maken voor filtratie en dergelijke.

Vijverfolie is daarentegen gemakkelijker om organisch te vormen en is lager in prijs.

Bij ons bedrijf is het mogelijk om beide opties te kiezen. En daarbij is zelfs nog een derde optie mogelijk en dat is het metselen van een vijver die we vervolgens op locatie bekleden met polyester. In alle drie de gevallen geld bij ons hetzelfde; wij werken alleen maar met de beste en duurzaamste vijverfolie en polyester producten.

Ook met prefab polyesterbakken is het mogelijk om te kiezen voor ronde en organische vormen, al wordt hier vaker gekozen voor rechthoekige vormen.

Of je nu kiest voor een rechthoekige vijver met een prefab bak of voor een organische vijver met vijverfolie, alle opties zijn mogelijk bij ons bedrijf. Het is belangrijk om te kijken naar persoonlijke smaak en budget bij het maken van deze keuze. Onze experts kunnen u hierbij helpen en adviseren over de beste optie voor uw tuin en uw situatie.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Met filtratietechniek of een natuurlijke vijver met bijvoorbeeld plantenfilter?

Bij het aanleggen van een vijver zijn er verschillende opties om het water schoon en helder te houden en te voorzien van het juiste zuurstofgehalte. Zo kan er gekozen worden voor filtratietechniek of een natuurlijke vijver met bijvoorbeeld een plantenfilter. Maar wat zijn de voordelen van deze methodes en wat zijn de kosten?

Voordelen van filtratietechniek
Filtratietechniek is een veelgebruikte methode om het water in een vijver schoon te houden. Het voordeel van deze methode is dat het water snel en efficiënt gefilterd wordt, waardoor de vijver helder blijft. Ook is het mogelijk om met filtratietechniek de temperatuur en zuurgraad van het water te regelen en goede bacteriën toe te voegen en slechte bacteriën af te breken. Er zijn diverse soorten filtratietechnieken geheel afhankelijk van de inhoud, het doel en de invulling van de vijver.

Voordelen van een plantenfilter
Een plantenfilter is een natuurlijke manier om het water in een vijver schoon te houden. Het voordeel van deze methode is dat het water op een natuurlijke manier gefilterd wordt, wat bijdraagt aan een gezonde en natuurlijke omgeving voor planten en dieren. Daarnaast zorgt een plantenfilter voor zuurstofrijk water en is het ook nog eens een mooie natuurlijke toevoeging aan de vijver en zijn omgeving.

Kosten van filtratietechniek versus plantenfilter
Het aanleggen van een filtratiesysteem kan duur zijn vanwege de aanschaf van apparatuur en de installatiekosten. Een plantenfilter kan goedkoper zijn qua aanschaf en onderhoudskosten. Dit is ook geheel afhankelijk van de grote en de invulling van de plantenfilter. Echter, is het belangrijk om te bedenken dat een plantenfilter niet altijd voldoende is om het water in een grote vijver schoon te houden. Wat de mogelijkheden zijn voor uw vijver kunt u het beste bespreken met een van onze vijverexperts.

Combinatie van filtratietechniek en plantenfilter
Bij zwemvijvers wordt vaak gekozen voor een combinatie van filtratietechniek en een plantenfilter. Hierdoor wordt de filtratietechniek ontlast en ontstaat er een mooie en natuurlijke omgeving rondom de vijver.

Een plantenfilter draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt ervoor dat de vijver opgaat in zijn omgeving. Of je nu kiest voor filtratietechniek of een plantenfilter, beide methodes hebben hun voordelen en als de een zonder de ander wordt toegevoegd hebben ze ook beide hun nadelen. Een combinatie is het aller beste maar dit moet passen in de wensen en in de omgeving.

Het is daarom belangrijk om met een expert te bespreken wat de beste opties zijn afhankelijk van de grootte van de vijver, de invulling van de vijver (wel of geen vijvervissen) en het beoogde doel van de vijver (zwemvijver of siervijver). Wij kunnen u hierbij helpen om samen te kijken hoe we voor u de mooiste, gezondste en helderste vijver voor u kunnen creëren.

Zwembad of zwemvijver

Wij verkiezen natuurlijke manieren zonder chemicaliën. Dit is beter voor de natuur beter voor uw huid en daarbij ook nog beter voor de portemonnee. Daar waar een zwembad vaak hele zware pompen en filters nodig heeft en vaak ook een energievretende verwarmingsinstallatie heeft. Heeft een zwemvijver of plunge-vijverbad minder zware pompen en filters nodig en kan daarnaast vaak ook gebruik gemaakt worden van een plantenfilter. Een plantenfilter bied een goede ondersteuning naast het filtersysteem om op natuurlijke wijze het water door de planten en het substraat te filteren.

Met of zonder vijvervissen?

Voor velen is een vijver pas compleet als er ook vijvervissen in zitten. Ze geven dan ook een prachtige kleur en levendigheid aan de vijver. Maar wat zijn de voor en nadelen van vijvervissen in de vijver?

Voordelen van vijvervissen:
Het houden van vijvervissen kan vele voordelen hebben. Ten eerste creëert het dus een prachtig aanzicht, een levendige en natuurlijke sfeer in de tuin en zorgt het tevens voor ontspanning en rust. Maar daarnaast helpen vijvervissen ook nog om de waterkwaliteit op peil te houden. En een goede waterkwaliteit is zeer belangrijk. Dit doen ze door het eten en zo op die manier opruimen van algen en andere organische materialen die uw vijver vervuilen.

Nadelen van vijvervissen:
Er zijn ook nadelen verbonden aan het houden van vijvervissen. Zo hebben sommige soorten vijvervissen veel ruimte nodig en kunnen ze agressief zijn tegenover andere vissen. Daarom moet er altijd met een expert gekeken worden welke vijvervissen bij elkaar gezet kunnen worden. Daarnaast kan het houden van vijvervissen zorgen voor extra onderhoud, zoals het schoonmaken van de vijver en het regelen van het zuurstofgehalte en de waterkwaliteit.

Met sommige vijvervissen in sommige vijver situaties heeft u geen filtratietechniek nodig en kunt u het bij een natuurlijke vijver houden. Maar in de meeste gevallen is al snel iets van een vijverpomp en filtratietechniek nodig wilt u de vijver helder en schoon houden.

Geschikte soorten vijvervissen:
Er zijn vele soorten vijvervissen die geschikt zijn om te houden in een vijver. Denk hierbij aan goudvissen, shubunkins, sarasa’s en windes. Deze soorten zijn relatief gemakkelijk te houden en hebben niet veel speciale verzorging nodig.

Aandachtspunten bij het houden van vijvervissen:
Als u besluit om vijvervissen te houden, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar u op moet letten. Zo is het belangrijk om de juiste voeding te geven en de waterkwaliteit op peil te houden. Ook moet u ervoor zorgen dat de vissen voldoende ruimte hebben om te zwemmen en dat er voldoende schuilplaatsen zijn.

Invloed van vijvervissen op het ecosysteem:
Het houden van vijvervissen kan invloed hebben op het ecosysteem van de vijver. Zo kunnen vijvervissen bijvoorbeeld planten beschadigen of opeten, wat kan leiden tot een verstoord evenwicht. Daarnaast kan overbevolking van vissen zorgen voor een te hoge belasting van het water, wat kan leiden tot algenbloei en andere problemen. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden tussen vijvervissen en andere elementen in de vijver.

Met Koi is het een ander verhaal:
Als u besluit om Koi te houden, moet u rekening houden met extra aandachtspunten. Zo hebben Koi veel ruimte nodig en moeten ze worden gehouden in een vijver met een goed filtersysteem. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat er voldoende zuurstof in het water is en dat de waterkwaliteit op peil blijft. Koi kunnen namelijk veel ontlasting produceren, wat het water snel vervuilt. Ook beschadigen Koi vijverplanten door ze op te eten en door ze kapot te wroeten, waardoor vijverplanten niet geschikt zijn om samen met Koi te houden.

Toon van Alphen Vijvercentrum de Scheper

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.