Koivijver

Een koivijver is een parel in uw tuin. Als u met deze hobby begint, het houden van koi, bent u eigenlijk ook verplicht om de juiste huisvesting voor deze vissen te hebben. Koi zijn zeer gevoelige vissen en met name de waterkwaliteit is daarom erg belangrijk. Een koivijver is daarom dus ook geen overbodige luxe.

koivijver-projecten

Juwelen in uw koivijver

Als u heeft besloten om koi te gaan houden is het belangrijk dat u de juiste vijver voor ze heeft met een passend filtersysteem.

Een koivijver bouwen of maken betekent dat er rekening moet worden gehouden met de speciale eisen voor koi. Het houden van koi en een koivijvers aanleggen vraagt ook de nodige tijd en expertise. Om uw koi optimaal te kunnen verzorgen is er bij de aanleg van een koivijver de nodige voorbereiding vereist. Ook zult u rekening moeten houden met het feit dat een koi vijver aan specifieke eisen zal moeten voldoen ten aanzien van materiaalgebruik als vijverfilter en vijverpomp.

koivijver

 

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Vijvercentrum De Scheper staat u graag te woord voor een vrijblijvend advies. Met dit advies kunt u weloverwogen keuzes maken om tot uw droomvijver te komen.

Natuurlijk kunnen wij in overleg met u het gehele proces van ontwerp tot en met aanleg op ons nemen. Mocht u besluiten om het zelf het traject, of delen daarvan, op u te nemen adviseren wij u wel om te kiezen voor kwalitatief goede materialen, passend bij uw vijver plannen. Natuurlijk kunnen wij u ook daarbij helpen. Ook voor de aanschaf van bijvoorbeeld de vijverfilter en/of vijverpomp bent u bij ons op het goede adres. Wij hebben diverse kwaliteitsproducten voor het maken van koivijvers op voorraad. Er zijn in Nederland vele producten voor het aanleggen van een koivijvers voorhanden. Let er bij de aanschaf ook op dat u degelijke vijverproducten koopt. Slecht functionerende vijverfilters en vijverpompen kunnen serieuze problemen veroorzaken voor uw koi.

Belangrijke keuzes bij een koivijver aanleggen

Waar moet u rekening mee houden ?

  • Diepte van de koivijver
  • Goede filtratie

Een koi vijver moet relatief diep zijn ten op zichtte van een siervijver. Minimaal 150 centimeter met een voorkeur voor 200 centimeter diepte is het advies. Koi zijn uitermate gevoelig voor grote temperatuurverschillen. Door de vijver voldoende diepte te geven voorkomt u tegelijkertijd grote temperatuurschommelingen.

Koi karpers zijn een zware belasting voor het water. Een goede vijverfilter en vijverpomp zijn daarom essentieel om de waterkwaliteit optimaal te krijgen en te houden voor uw koi. Verder zult u in een koivijver nagenoeg geen waterplanten aantreffen. Koi zijn alleseters en dat betekent dat ook waterplanten verloren gaan door het eetgedrag van de koi.

Een natuurlijke filtratie van de koivijver kan wel. De planten zijn hierbij gescheiden van de koi zodat ze er niet bij kunnen.  Een plantenfilter staat direct in verbinding met de koi vijver en zuivert het water door de werking van de planten en de substraten waar het water doorheen wordt gezogen door de pomp. Toch adviseren wij er altijd filtersysteem bij te plaatsen. Dubbele zekerheid omdat uw relatief dure koi op deze manier gewaarborgd worden van zuiver en helder vijverwater.

Alles voor uw koi vijver !

Vijvercentrum De Scheper biedt u alles compleet aan op het gebied van koivijvers. Wij kunnen voor u de complete aanleg verzorgen, maar ook kunt u bij ons terecht voor de beste materialen als u besluit om zelf een koivijver te bouwen.

Kom eens langs in Oirschot of bekijk de mogelijkheden op onze webwinkel vijverwinkel.com – Online de beste kwaliteit koi bekijken en zelfs bestellen kan ook. Bezoek ons online Koinetwerk.com voor de laatste aangekochte koi karpers. Rechtstreeks uit Japan !

Vijverwinkel.com       koinetwerk

 

Vragen of suggesties ?

Heeft u vragen of suggesties over koi vijvers of de aanleg ervan ? Loop dan gerust eens bij ons binnen. Vijvercentrum De Scheper is een specialist op het gebied van aanleg van koivijvers. Maak gebruik van onze mogelijkheden via de website. Gebruik het contact formulier of maak laat hieronder een reactie achter.

Vijvercentrum De Scheper koivijver projecten