Een koivijver is een parel in uw tuin. Als u met deze hobby begint, het houden van koi, bent u eigenlijk ook verplicht om de juiste huisvesting voor deze vissen te hebben. Koi zijn zeer gevoelige vissen en met name de waterkwaliteit is daarom erg belangrijk. Een koivijver is daarom dus ook geen overbodige luxe.

Vijvercentrum De Scheper koivijver projecten

Juwelen in uw koivijver

Als u besluit om koikarpers te gaan houden moet u rekening mee houden dat u ook een koivijver zult moeten hebben. Koi zijn vaak duurdere vissen en een goede verzorging door middel van een goede vijver is daarom ook een vereiste.

Een koivijver bouwen betekent dat u rekening houdt met de speciale eisen om koi optimaal te kunnen houden. Het houden van koikarpers en een koivijver aanleggen vraagt ook de nodige tijd. Om uw koi optimaal te kunnen verzorgen is er bij de aanleg van een koivijver de nodige voorbereiding vereist. Ook zult u rekening moeten houden met het feit dat een koi vijver aan specifieke eisen zal moeten voldoen ten aanzien van materiaalgebruik als vijverfilter en vijverpomp.

Koivijver Zwemvijver Vijvercentrum De Scheper

Is de aanleg van een koivijver duur ?

Over het algemeen kan gesteld worden dat de aanleg van een koivijver wat duurder is. Dit heeft met name te maken met de materialen die u eigenlijk verplicht bent te gaan gebruiken bij de aanleg. Vijvercentrum De Scheper kan voor de aanleg van een koivijver natuurlijk perfect verzorgen.

Als u besluit om het zelf te doen adviseren wij u wel eerst te vergewissen van het juiste materiaalgebruik. Natuurlijk kunnen wij u ook daarbij helpen. Ook voor de aanschaf van bijvoorbeeld de vijverfilter en/of vijverpomp bent u bij ons op het goede adres. Wij hebben diverse kwaliteitsproducten voor het maken van koivijvers op voorraad. Er zijn in Nederland vele producten voor het aanleggen van een koivijver voorhanden. Let er bij de aanschaf ook op dat u degelijke vijverproducten koopt. Slecht functionerende vijverfilters en vijverpompen kunnen serieuze problemen veroorzaken voor uw koi.

Belangrijke keuzes bij een koivijver aanleggen

Een koi vijver kan eigenlijk niet zonder filtratie. Een goede vijverfilter en vijverpomp zijn essentieel om de waterkwaliteit optimaal te krijgen en te houden voor uw koi. Verder zult u in een koivijver nagenoeg geen waterplanten aantreffen. Koi zijn alleseters en dat betekent dat ook waterplanten verloren gaan door het eetgedrag van de koi.

Een koi vijver moet ook relatief diep zijn. Minimaal 80 centimeter met een voorkeur voor 150 centimeter diepte is het advies. Koi zijn uitermate gevoelig voor grote temperatuurverschillen. Door de vijver voldoende diepte te geven voorkomt u tegelijkertijd grote temperatuurschommelingen.

De koivijver heeft bovendien geen waterplanten. Koi zijn alleseters en dus zullen uw waterplanten als voedsel worden gezien. Binnen afzienbare tijd zullen uw vijverplanten door de koi worden kaalgevreten.

Een natuurlijke filtratie van de koivijver kan natuurlijk ook. Een plantenvijver staat daarbij direct in verbinding met de koi vijver. De plantenvijver dient daarbij als filtermedium. Toch adviseren wij er altijd een biologisch filtersysteem bij te plaatsen. Dubbele zekerheid omdat uw relatief dure koi op deze manier gewaarborgd worden van zuiver en helder vijverwater.

Vijvercentrum De Scheper koivijver projecten