Top 5 beste vijverpompen

1. Pontec PondoMax Eco 11500 C

Dit is een energiezuinige pomp. Deze vijverpomp heeft een capaciteit van 10300 liter per uur maar is verstelbaar waarbij hij vuil op kan zuigen van tot wel 8mm diameter. Dat betekent dat u bij deze pomp het vermogen zelf naar wens kunt verstellen. Dus is regelbaar per seizoen en zo kunt u hem in de winter lager zetten. Dit is duurzaam en energiezuinig. Het vermogen van de pomp is makkelijk te verstellen met een externe controller. Op de display van de controller kunt u tevens het verbruikte wattage aflezen, eveneens de prestatie van de pomp. Deze pomp is geschikt voor in de vijver en buiten de vijver. En heeft daarbij een droogloop- en blokkeringsbeveiliging om terug loop van vuil in de vijver en schade te voorkomen. Ook is deze pomp zeer geschikt voor een beekloop. Dit omdat de pomp zijn vermogen gemakkelijk regelbaar is waardoor u zelf de stroming door de beekloop kan bepalen. De vijverpomp heeft een opvoerhoogte van 4,6 meter waardoor het met gemak water kan pompen naar de filter al zit hier hoogteverschil in.

+ Lage prijs, goede prijs-kwaliteit!

+ Energiezuinig door handmatige verstelbaarheid vermogen

+ Kan vuil aanzuigen tot wel 8mm diameter

+ Heeft een gemakkelijke externe controller

+ Kunt het verbruik en prestatie van de display aflezen

+ Heeft een droogloop en blokkeringsbeveiliging

+ Geschikt voor beekloop

+ Opvoerhoogte van 4,6 meter

Geen automatische functie voor regelbaar vermogen systeem

2. Aquamax Eco Premium 16000

Dit is een zeer hoge kwalitatieve vijverpomp met vele opties voorzien. Geschikt voor vijvers tot maximaal 32.000 liter. Een pomp die ook nog eens ontzettend energiezuinig is. Bij deze pomp is de gewenste doorstroming geheel regelbaar. Daarbij heeft deze pomp nog een tweede inlaat waarmee je de vijverpomp zowel in of buiten de vijver kunt gebruiken. En met een opvoerhoogte van tot wel 5,2 meter kan deze gemakkelijk staan waar u maar wilt ten opzichte van de filter. Ook kunt u op de tweede inlaat eventueel een extra satellietfilter of skimmer aansluiten, waarmee je gemakkelijk vuil op moeilijk bereikbare plekken weg kunt zuigen. Deze pomp is vorstbestendig tot -20. Daarnaast heeft ook deze pomp een droogloop- en blokkeringsbeveiliging, hierdoor heeft de pomp een langere levensduur. Naast duurzaam is hij ook energiezuinig want het heeft een Seasonal Flow Control systeem waarmee de pomp zich kan aanpassen aan de ecologie van de vijver. Ofwel het past zich aan bij elk seizoen en speelt in op de temperatuur en biotoop van de vijver.  Het is dus een geavanceerde pomp met vele opties.

+ Vermogen gemakkelijk verstelbaar

+ Met een tweede inlaat voor eventueel satellietfilter of skimmer

+ Kan vuildeeltjes opzuigen tot wel 11 mm

+ De meest energiezuinige pomp van zijn capaciteit

+ Vorstbestendig

+ Heeft een droogloop en blokkeringsbeveiliging

+ Met Seasonal Flow Control System wat energie bespaart

+ Hogere kwaliteitsklasse

Hogere prijsklasse

Geen passende fonteinkoppen verkrijgbaar

3. Pontec PondoMax Eco 8500 C

Dit is een vijverpomp die met een capaciteit van 8000 liter per uur, zeer geschikt is voor grotere vijvers. Deze pomp kan vuildeeltjes tot 8 mm opzuigen en met een opvoerhoogte van 2,6 meter kan het flink wat vuil oppompen naar de filter. Ook is deze pomp geschikt voor een beekloop of waterval. Deze vijverpomp wordt als Eco genoemd omdat de opbrengst heel hoog is in vergelijking met het lage verbruik. Ook is deze pomp zeer veilig door zijn thermische beveiliging.

+ Geschikt voor grote vijvers

+ Energiezuinig

+ Thermische beveiliging

+ 3 jaar garantie

Geen regelbare vijverpomp

Alleen geschikt voor in de vijver

Kan geen toerenregelaar op

 

 

4. AquaMax Eco Classic 18000 C

Deze vijverpomp is zeer krachtig maar toch energiezuinig. Met een capaciteit van 17400 liter per uur en een opvoerhoogte van 4 meter is deze vijverpomp zeer geschikt voor grote vijvers. Het fijne van deze vijverpomp is dat hij naast via de controller ook via smartphone of tablet kan worden bediend met een aparte app. Door de mogelijkheid om het vermogen gemakkelijk zelf in te stellen en door de energie efficiënte motor is deze pomp Eco en dus energiezuinig. Ook is het mogelijk om er een waterval of beekloop op te zetten. En ook deze is gemakkelijk te bedienen met de App. De pomp kan zowel in als buiten de vijver worden opgesteld. In droge opstelling dus buiten de vijver is deze pomp ook geschikt voor zwemvijvers. Door de Environmental Function Control is deze vijverpomp extra veilig. Hiermee stopt de vijverpomp automatisch als hij droogloopt of geblokkeerd wordt.

+ Krachtig maar energiezuinig

+ Gemakkelijk te bedienen met een App via Smartphone of Tablet

+ Veilige vijverpomp, ook geschikt voor zwemvijvers

+ Extra veilig door Enviromental Function Control

+ Geschikt voor in of buiten de vijver
 

 

 

 

5. AquaMax Eco Titanium 31000

Deze vijverpomp is zéér energiezuinig. Door zijn solide pomphuis gegoten in rvs heeft deze pomp een duurzame en energiezuinige werking. Dit geld ook voor de speciale afvoerrotor die door zijn solide bouw ook een zéér lange levensduur heeft. Met een vermogen van 170 watt is dit een krachtige, solide maar navenant toch energiezuinig pomp. Daarom is deze vijverpomp uitermate geschikt voor grote vijvers. En kan deze vijverpomp ook in een pompkamer geplaatst worden net na de trommelfilter. Door de pomp aan te sluiten op een EGC-besturingsapparaat kan het vermogen van deze vijverpomp gemakkelijk naar wens versteld worden tussen de 35 en 170 watt. Dit zit alleen niet standaard bij deze pomp en moet apart extra aangeschaft worden. Ook deze pomp is zowel geschikt voor in en buiten de vijver. En ook deze pomp heeft een Enviromental Flow Control, wat inhoudt dat de pomp automatisch stopt bij droogloop of een blokkade. Ten slot kan de vijverpomp vuildeeltjes transporteren van 6mm.

+ Betrouwbare solide vijverpomp van goede kwaliteit

+ Met 5 jaar garantie

+ Krachtig maar toch efficiënt en daardoor energiezuinig

+ Voor in of buiten de vijver

+ SFC-functie zorgt voor een milieubewuste regeling van de waterhoeveelheid en de transporthoogte

+ Heeft zeer kwalitatief hoogwaardige afvoerrotors en lagers van SIC-keramiek die zorgen voor betrouwbaarheid en een lange levensduur

Wordt niet geleverd met een EGC-besturingsapparaat deze moet apart extra aangeschaft worden indien wenselijk