Top 5 beste vijverpompen

Groot assortiment aan vijverpompen

Voor iedereen is het verschillend welke vijverpomp het beste bij de vijver past. Denk hierbij aan hoeveel kuub per uur de pomp moet verplaatsen en de waar de vijverpomp voor gebruikt gaat worden. Wij hebben onze keuze van de beste top 5 hier op een rijtje gezet. Desalniettemin moet het passen bij uw vijver. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Dit is een energiezuinige pomp. Deze vijverpomp heeft een capaciteit van 10300 liter per uur maar is verstelbaar waarbij hij vuil op kan zuigen van tot wel 8mm diameter. Dat betekent dat u bij deze pomp het vermogen zelf naar wens kunt verstellen. Dus is regelbaar per seizoen en zo kunt u hem in de winter lager zetten. Dit is duurzaam en energiezuinig. Het vermogen van de pomp is makkelijk te verstellen met een externe controller. Op de display van de controller kunt u tevens het verbruikte wattage aflezen, eveneens de prestatie van de pomp. Deze pomp is geschikt voor in de vijver en buiten de vijver. En heeft daarbij een droogloop- en blokkeringsbeveiliging om terug loop van vuil in de vijver en schade te voorkomen. Ook is deze pomp zeer geschikt voor een beekloop. Dit omdat de pomp zijn vermogen gemakkelijk regelbaar is waardoor u zelf de stroming door de beekloop kan bepalen. De vijverpomp heeft een opvoerhoogte van 4,6 meter waardoor het met gemak water kan pompen naar de filter al zit hier hoogteverschil in.

+ Lage prijs, goede prijs-kwaliteit!

+ Energiezuinig door handmatige verstelbaarheid vermogen

+ Kan vuil aanzuigen tot wel 8mm diameter

+ Heeft een gemakkelijke externe controller

+ Kunt het verbruik en prestatie van de display aflezen

+ Heeft een droogloop en blokkeringsbeveiliging

+ Geschikt voor beekloop

+ Opvoerhoogte van 4,6 meter

Geen automatische functie voor regelbaar vermogen systeem

– 2. Aquamax Eco Premium 16000– 3. Pontec PondoMax Eco 8500 C– 4. AquaMax Eco Classic 18000 C– 5. AquaMax Eco Titanium 31000

Dit is een zeer hoge kwalitatieve vijverpomp met vele opties voorzien. Geschikt voor vijvers tot maximaal 32.000 liter. Een pomp die ook nog eens ontzettend energiezuinig is. Bij deze pomp is de gewenste doorstroming geheel regelbaar. Daarbij heeft deze pomp nog een tweede inlaat waarmee je de vijverpomp zowel in of buiten de vijver kunt gebruiken. En met een opvoerhoogte van tot wel 5,2 meter kan deze gemakkelijk staan waar u maar wilt ten opzichte van de filter. Ook kunt u op de tweede inlaat eventueel een extra satellietfilter of skimmer aansluiten, waarmee je gemakkelijk vuil op moeilijk bereikbare plekken weg kunt zuigen. Deze pomp is vorstbestendig tot -20. Daarnaast heeft ook deze pomp een droogloop- en blokkeringsbeveiliging, hierdoor heeft de pomp een langere levensduur. Naast duurzaam is hij ook energiezuinig want het heeft een Seasonal Flow Control systeem waarmee de pomp zich kan aanpassen aan de ecologie van de vijver. Ofwel het past zich aan bij elk seizoen en speelt in op de temperatuur en biotoop van de vijver.  Het is dus een geavanceerde pomp met vele opties.

+ Vermogen gemakkelijk verstelbaar

+ Met een tweede inlaat voor eventueel satellietfilter of skimmer

+ Kan vuildeeltjes opzuigen tot wel 11 mm

+ De meest energiezuinige pomp van zijn capaciteit

+ Vorstbestendig

+ Heeft een droogloop en blokkeringsbeveiliging

+ Met Seasonal Flow Control System wat energie bespaart

+ Hogere kwaliteitsklasse

Hogere prijsklasse

Geen passende fonteinkoppen verkrijgbaar

Dit is een vijverpomp die met een capaciteit van 8000 liter per uur, zeer geschikt is voor grotere vijvers. Deze pomp kan vuildeeltjes tot 8 mm opzuigen en met een opvoerhoogte van 2,6 meter kan het flink wat vuil oppompen naar de filter. Ook is deze pomp geschikt voor een beekloop of waterval. Deze vijverpomp wordt als Eco genoemd omdat de opbrengst heel hoog is in vergelijking met het lage verbruik. Ook is deze pomp zeer veilig door zijn thermische beveiliging.

 + Geschikt voor grote vijvers

+ Energiezuinig

+ Thermische beveiliging

+ 3 jaar garantie

Geen regelbare vijverpomp

Alleen geschikt voor in de vijver

Kan geen toerenregelaar op

Deze vijverpomp is zeer krachtig maar toch energiezuinig. Met een capaciteit van 17400 liter per uur en een opvoerhoogte van 4 meter is deze vijverpomp zeer geschikt voor grote vijvers. Het fijne van deze vijverpomp is dat hij naast via de controller ook via smartphone of tablet kan worden bediend met een aparte app. Door de mogelijkheid om het vermogen gemakkelijk zelf in te stellen en door de energie efficiënte motor is deze pomp Eco en dus energiezuinig. Ook is het mogelijk om er een waterval of beekloop op te zetten. En ook deze is gemakkelijk te bedienen met de App. De pomp kan zowel in als buiten de vijver worden opgesteld. In droge opstelling dus buiten de vijver is deze pomp ook geschikt voor zwemvijvers. Door de Environmental Function Control is deze vijverpomp extra veilig. Hiermee stopt de vijverpomp automatisch als hij droogloopt of geblokkeerd wordt.

+ Krachtig maar energiezuinig

+ Gemakkelijk te bedienen met een App via Smartphone of Tablet

+ Veilige vijverpomp, ook geschikt voor zwemvijvers

+ Extra veilig door Enviromental Function Control

+ Geschikt voor in of buiten de vijver

Deze vijverpomp is zéér energiezuinig. Door zijn solide pomphuis gegoten in rvs heeft deze pomp een duurzame en energiezuinige werking. Dit geld ook voor de speciale afvoerrotor die door zijn solide bouw ook een zéér lange levensduur heeft. Met een vermogen van 170 watt is dit een krachtige, solide maar navenant toch energiezuinig pomp. Daarom is deze vijverpomp uitermate geschikt voor grote vijvers. En kan deze vijverpomp ook in een pompkamer geplaatst worden net na de trommelfilter. Door de pomp aan te sluiten op een EGC-besturingsapparaat kan het vermogen van deze vijverpomp gemakkelijk naar wens versteld worden tussen de 35 en 170 watt. Dit zit alleen niet standaard bij deze pomp en moet apart extra aangeschaft worden. Ook deze pomp is zowel geschikt voor in en buiten de vijver. En ook deze pomp heeft een Enviromental Flow Control, wat inhoudt dat de pomp automatisch stopt bij droogloop of een blokkade. Ten slot kan de vijverpomp vuildeeltjes transporteren van 6mm.

+ Betrouwbare solide vijverpomp van goede kwaliteit

+ Met 5 jaar garantie

+ Krachtig maar toch efficiënt en daardoor energiezuinig

+ Voor in of buiten de vijver

+ SFC-functie zorgt voor een milieubewuste regeling van de waterhoeveelheid en de transporthoogte

+ Heeft zeer kwalitatief hoogwaardige afvoerrotors en lagers van SIC-keramiek die zorgen voor betrouwbaarheid en een lange levensduur

Wordt niet geleverd met een EGC-besturingsapparaat deze moet apart extra aangeschaft worden indien wenselijk

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.