Vrijblijvend gesprek met een vijverspecialist om uw droom-vijver wensen te bespreken?

Vrijblijvend gesprek met een vijverspecialist om uw droom-vijver wensen te bespreken?

Aanleg van zwemvijvers

Zwemvijvers aanleggen, wij zijn experts!

Een zwemvijver aanleggen in de tuin is de laatste jaren steeds populairder geworden. We leven bewuster, willen onze footprint verkleinen, willen nader komen tot de natuur maar willen ook optimaal genieten in de beperkte vrijetijd die we hebben. We leven sneller, hebben een druk bestaan en zijn bewuster van onze kostbare tijd. De vrijetijd voor ons zelf maar ook de tijd samen met onze familie en vrienden. Als we vrij zijn en thuis komen van werk is het meest ideale als je dan in je eigen tuin direct kan genieten van je vrijetijd. Voetjes omhoog in de loungebank met een lekker verkoelend drankje en dan een heerlijk verfrissend plonsje wagen. 

Een zwemvijver heeft het beste van beide, beter voor de natuur en tevens een plek om optimaal te genieten wanneer het u uitkomt. Een zwemvijver is eigenlijk een vijver die zo gemaakt wordt dat u er ook in kunt zwemmen. Op deze manier creëert u bijvoorbeeld een koi vijver met een zwembad. Natuurlijk kunt u ook andere vijvervissen in de zwemvijver houden dan koi of er nou juist voor kiezen om een zwemvijver te bouwen zonder vijvervissen. Misschien wilt u gewoon graag een ecologisch bad om in te zwemmen in plaats van een chemisch ondersteund bad. Misschien wilt u een zwemvijver dat in natuurlijke vorm afloopt en oogt als een bosmeer in uw tuin. Of wilt u nou juist een vierkant, rond of ovaal bad. Of misschien wel een zwemvijver met een prachtige waterval of een zwemvijver die om uw terras loopt als een gracht. Er zijn vele mogelijkheden voor een prachtige zwemvijver! Iedere zwemvijver is uniek en af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Maar toch zijn er een aantal belangrijke factoren die een zwemvijver nodig heeft en die het onderscheiden van een gewone vijver. Voor deze expertise bent u bij ons aan het juiste adres en gaan wij dan ook graag de samenwerking met u aan!

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen
sauna in de tuin

Vijver aanleg en vijver advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Advies

Waarom een zwemvijver in plaats van een zwembad?

Een zwemvijver aanleggen zorgt voor plezier en geeft tegelijkertijd natuurlijk leven in uw tuin. Zwemvijvers bevatten geen chemicaliën. Ook chloor wordt niet gebruikt. Puur natuur is het idee! Maar ik hoor u denken, waarom zou ik een zwemvijver nemen in plaats van een zwembad? Wat zijn de voordelen van een zwemvijver? Wat zijn de grootste verschillen tussen een zwembad en een zwemvijver?

Nou ten eerste, het verschil is heel groot, maar de essentie is hetzelfde; Het grootste verschil is dat een zwemvijver ecologisch is en veel beter is voor het milieu. Het is een natuurlijk bad met een eigen ecologische biotoop. Een zwembad daarentegen heeft geen natuurlijke eigen biotoop en moet daardoor chemisch onderhouden worden. Dat is het allergrootste verschil en de grootste afweging die u moet maken. Geen chemicaliën, betekend geen chloor, geen irritatie aan de huid of irritatie aan de ogen door chemicaliën. Geen chemicaliën betekend dus dat u te maken heeft met een organisch natuurlijke biotoop. En dat het dus mogelijk is voor levende organismen om in te leven, zoals eventueel vissen. Ofwel een zwemvijver is een levend iets wat een is met de natuur en wat ook te maken heeft met invloed van de natuur. 

Als u dus kiest voor een natuurlijk bad, kiest u ook voor natuur en leven rondom en in de vijver. Ja een natuurbad heeft vaak een plantenfilter vol prachtige planten en eventueel bloemen en ja groen en natuur trekt ook ander leven aan zoals vlinders, kikkertjes, salamandertjes, maar ook algen. Dit hoort bij de natuurlijke biotoop. Dat is de afweging die u maakt om te kiezen voor een natuurlijk bad. Maar dit wil niet zeggen dat een zwemvijver verder niet heerlijk helder water kan hebben om in te zwemmen. Integendeel zelfs, een natuurlijke zwemvijver heeft vaak nog gezonder en helderder water dan een zwembad! Het wil wel zeggen dat u bewust kiest voor een bad waar natuur aanwezig mag zijn en waar het niet feilloze strakke felblauwe wanden hoeft te hebben maar het nou juist organische mag zijn en leven mag hebben.

Maar in het algemeen blijft de essentie hetzelfde. Het is beide een toevoeging aan uw tuin waar u van kan genieten, uw vrijetijd kan spenderen, in kan zwemmen, rust kan vinden en een leuke tijd kan hebben met familie en vrienden. Alleen een zwemvijver blijft het gehele jaar naast een genot voor “the mind, the body and the soul” ook nog een lust voor het oog!

Een zwemvijver is naast een plek van verkoeling in de zomer ook een prachtplaatje om naar te kijken de rest van het jaar! U kunt ervoor kiezen om vissen in uw zwemvijver te doen of om een prachtige plantenfilter eromheen aan te leggen. Een zwemvijver heeft veel meer mogelijkheden om passend verwerkt te worden in de natuurlijke vormen en omgeving van uw tuin dan een zwembad. 

Wanneer u er gebruik van maakt is het een verkoelend natuurlijk gezond bad. Wanneer u ernaar kijkt is het een kunstwerk in het groen, een visuele toevoeging van uw tuin die moeiteloos overloopt in zijn natuurlijke omgeving. Daar waar u in de winter een zwembad zal moeten afdekken of vaak zelfs leeg gemaakt moet worden, blijft een zwemvijver in de winter een visuele aanwinst voor de tuin. 

Een natuurlijke zwemvijver wordt daarentegen meestal niet verwarmd en is dus vaak alleen te gebruiken in de zomer. Of u moet een fan zijn van de Wim Hof Methode, ook hiervoor is een zwemvijver anders zeer geschikt! Het natuurlijke water is gezond voor lichaam en geest. Het nadeel van een niet verwarmd bad is tevens een voordeel, dit scheelt enorm in de gas- en energie kosten! Daarbij is een zwemvijver meestal van donkere ondergrond wat veel meer warmte aantrekt dan een licht gekleurd zwembad, dus wordt het op natuurlijke wijze in de zon verwarmd. 

Ofwel, bent u een natuurliefhebber? Wilt u een eyecatcher voor uw tuin, een kunstwerk in het groen, zowel in de zomer als in de winter? Wilt u een plek van samenkomst voor uw gezin? Of nou juist een plek van rust en sereniteit voor u zelf? Wilt u genieten van gezond natuurlijk water? Dan is een zwemvijver de juiste keuze voor u!

– De aanleg van een zwemvijver– Verschillende soorten zwemvijvers– De ecologische zwemvijver– De natuurlijke zwemvijver– De hybride zwemvijver– Biopool– Natuur en techniek komen samen– Uw eigen wellness paradijsje op aarde– Match made in heaven– Barrel sauna’s– Ultiem genieten
Vijverprojecten
Zwemvijver aanleg

De aanleg van een zwemvijver

De zwemvijver is ecologisch, er komen geen chemicaliën aan te pas. Toch wil je graag dat een zwemvijver helder is, dat het aangenaam water is om in te zwemmen, dat je er makkelijk in en uit kan en dat het oppervlak uitnodigend is om op te staan. Een zwemvijver moet dus wel goed worden gereinigd, dit gaat niet vanzelf en chemicaliën kun je niet gebruiken, dus wordt dit gedaan door bijvoorbeeld een combinatie van een vijverfilter en een plantenfilter. Is maar net wat er nodig is om het vijverwater helder en gezond te houden, dit ligt geheel aan de grote, de diepte, de vorm etc. Ofwel aan de wensen van de klant. Daarnaast wilt u natuurlijk dat het visueel aantrekkelijk is. Deze vorm van vijver aanleggen vergt dus iets meer kennis en vaardigheden dan een doorsnee vijver. Wij kunnen u daarmee perfect assisteren! 

Wij zijn al meer dan 25 jaar specialist in vijveraanleg. En waar het begon met vooral siervijvers en Koi vijvers zijn wij door de jaren en de trends meegegroeid en specialist geworden op het aanleggen van zwemvijvers. Ons bedrijf draait geheel om vijvers, de aanleg hiervan en alle producten en benodigdheden die hierbij komen kijken. Momenteel is het aanleggen van zwemvijvers van A tot Z onze kernactiviteit. 

Klanten komen met een globaal idee bij ons op gesprek. Na overleg met de klant maken wij vrijblijvend een offerte die we daarna zorgvuldig met de klant doornemen. Natuurlijk is de eerste offerte een globale opzet en in geval van verdere interesse wordt dit in de meeste gevallen met meerdere gesprekken “gefinetuned” tot het perfecte plaatje. Tevens kunnen wij in ons vijvercentrum vele voorbeelden laten zien van projecten die wij de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. En is er mogelijkheid om samen de door ons reeds uitgevoerde projecten te gaan bezichtigen zodat u een indruk krijgt van de mogelijkheden.

Want de mogelijkheden zijn enorm en wij helpen u graag met het uitzoeken en ondervinden van uw wensen. Een zwem vijver aan laten leggen door ons bedrijf betekent optimaal plezier van uw droom die werkelijkheid is geworden! Heeft u interesse neem dan contact met ons op voor een afspraak of kom een keer vrijblijvend kijken bij ons vijvercentrum

Wilt u toch graag zelf aan de slag en heeft u de kennis om dit zelf te doen? Dan kunnen wij u uitgebreid voorzien van alle benodigde materialen. U bent hiervoor welkom op openingsdagen in ons vijvercentrum in Oirschot.

Liever online shoppen? Ook dat kan natuurlijk via onze webshop: Vijverwinkel.com. 24 uur per dag / 7 dagen in de week kunt u hier terecht voor al uw materialen voor zwemvijvers.

Verschillende soorten zwemvijvers

Er zijn verschillende soorten zwemvijvers, wat past het beste bij u? Het verschil zit hem het meest in de waarde die u hecht aan de natuurlijkheid, helderheid, veiligheid en de continuïteit van het water. Hoe helderder en veiliger u de vijver wilt hebben des te meer bemoeienis er nodig zal zijn aan de vijver. Met veiligheid van de zwemvijver bedoelen wij de gezondheid van het water om in te zwemmen. 

U kunt uiteraard kiezen voor een zwemvijver waarbij u het biotoop van de vijver grotendeels zijn eigen gang laat gaan met minimale bemoeienis, met bijvoorbeeld alleen een plantenfiltratie, die de vijver zuivert. Grotendeels zal het vijverwater perfect zijn om in te zwemmen. Net als bij een natuurlijk recreatief meer kunt u hier meestal zonder risico in zwemmen. Maar dit betekent ook dat er momenten bij kunnen zijn dat het water uit balans is. Dan kan het water tijdelijk troebel zijn of kan het zijn dat er tijdelijk ongezonde bacteriën, virussen of schimmels in het water aanwezig zijn. Zoals bijvoorbeeld blauwalg. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren gedurende extreme weer periodes zoals een hitte golf, onweer of een lange tijd regenval. Bij weinig tot geen bemoeienis aan uw vijver heeft het weer veel meer invloed op de kwaliteit van uw vijverwater dan bij een zwemvijver met meer techniek. 

Het andere uiterste is een Biopool. Dit is nog steeds een zwemvijver, maar is het meest verwant aan een zwembad. Alleen hierbij wordt met absoluut minimale hoeveelheid chemicaliën gewerkt. Deze variant van zwemvijver heeft ook de meeste techniek en filtratie nodig en heeft daarbij het meeste continuïteit in helderheid. Maar hiertussen zitten nog meerdere mogelijkheden. Zonder chemicaliën maar met de juiste balans in natuur en techniek dat u toch met een gerust hart het hele jaar lekker kan zwemmen.

Het is dus maar net wat uw wensen zijn en waar u het meeste waarde aan hecht. Wij maken onderscheid in 4 soorten basis zwemvijvers waarop nog vele mogelijkheden zijn om geheel naar eigen smaak te ontwerpen. Hierin wordt natuurlijk elk project uniek op de wensen van de klant aangepast. De mogelijkheden zijn enorm!  

U kunt zelf in een vrijblijvend gesprek aangeven hoe u uw droomplaatje ziet. Wij beschikken over alle expertise voor wat betreft het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van vijvers en zwemvijvers. Dit is onze specialisatie en kunnen ons dan ook geheel focussen op alle trends en nieuwste technieken in deze branche. Wij adviseren vrijblijvend en kunnen vervolgens het gehele project op ons nemen en uitvoeren. Heeft u interesse maar bent u aan het onderzoeken wat precies bij u past? Zie op de volgende pagina’s de diverse soorten zwemvijvers.

De ecologische zwemvijver

Dit type zwemvijver biedt een veelzijdige natuur ervaring. Hierbij komt slechts een minimum aan techniek aan te pas en voegen wij alleen plantenfiltratie toe. Daarnaast is er aanvullend de mogelijkheid om gebruik te maken van een waterval of waterattractie voor een rijkere natuurlijke ervaring. Er is een grote variëteit aan flora en fauna te vinden in en rondom dit type zwemvijver. Over het algemeen is het water helder door de UV-C filter en het plantenfilter (helofytenfilter). Het gebruik van bacteriën voor deze zwemvijvers wordt aangeraden om een zo optimaal mogelijke waterkwaliteit te behouden. Voor een bufferende werking is hiervoor wel een zeer grote inhoud nodig.

De natuurlijke zwemvijver

Ook dit type zwemvijver wordt benadrukt door de natuurgetrouwde ervaring. Aanvullend op de ecologische zwemvijver wordt hierbij veel vervuiling die in de vijver komt door techniek verwijderd. Bloesem en blaadjes uit de omgeving worden middels skimmer werkende plantenfilters en bodemdrains aan het zwemgedeelten onttrokken. Dit vermindert het manueel onderhoud en zorgt voor schoner vijverwater. De vervuiling wordt verzameld in een zeef of spoelt automatisch weg naar een hemelwaterafvoer. Ter conclusie; de natuurlijke zwemvijver lijkt veel op de ecologische zwemvijver maar heeft als toevoeging skimmers en bodemdrains die nog meer het vuil in het water afzuigen en afvoeren. 

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

De hybride zwemvijver

Deze vorm van zwemvijver aanleg is het meest populair. Aanvullend op de ecologische en natuurlijke zwemvijver wordt hier met nog meer techniek gewerkt. Door een extra vijverfiltratie kan het helofytenfilter ofwel plantenfilter gedeelte kleiner worden. Om het water zo helder en gezond mogelijk te houden wordt er constant actief vervuiling uit het water gehaald en wordt er gezorgd voor een maximale desinfectie. Ook kan bij dit type zwemvijver eventueel vijververwarming worden toegevoegd. Door warmtepompen te gebruiken kan het water worden verwarmd, zo kunt u nog langer genieten van uw zwemvijver.

Biopool

Dit type zwemvijver ziet er vaak qua vormgeving uit als een traditioneel zwembad, maar onder de motorkap wordt gebruik gemaakt van filtertechniek voor vijvers. Tevens worden voedingsstoffen van het water onttrokken of eventueel aangevuld door middel van hydrolyse of ionisatie. Dit soort zwemvijvers maken geen gebruik van plantenfilters. Zowel in de hybride zwemvijver als in de Biopool kan een zwembadrobot worden gebruikt om de bodem en wanden schoon te houden.

Natuur en techniek komen samen

Een heldere zwemvijver is in elk seizoen van belang. Omdat zeker te stellen, is het belangrijk dat het natuurlijke aspect wordt aangevuld met een stukje techniek. De zwemvijver kan gereinigd worden door bijvoorbeeld een combinatie van een vijverfilter en een plantenfilter. Alle technische aspecten zullen worden weggewerkt, zodat er niets verloren gaat van het natuurlijk visuele aanzicht. Zo krijgt u gezond en helder zwemwater, dat tevens visueel aantrekkelijk is en u uitnodigt voor een verfrissende duik.

De aanleg van een zwemvijver kan dan ook opgedeeld worden in twee gedeeltes. De onderverdeling bestaat uit het zwemgedeelte en de regeneratiezone. De reiniging ofwel de biologische filter, wordt ook wel de regeneratiezone genoemd. In de plantenfilter (helofytenfilter) worden de waterplanten gescheiden van het zwemwater, waardoor er geen plantresten in het water terecht komen. Deze scheiding vindt plaats onder water. Hierdoor kan de zwemvijver er ondanks de twee gedeeltes, toch als één geheel uit zien.

Vijver techniek filter

Uw eigen wellness paradijsje op aarde

De vijver; een oceaan aan rust, een plek van leven en een plek van samenkomst! Ook in de winter is een vijver een ware toevoeging voor uw tuin. Denk aan betoverend vijververlichting of een eigen wellness met een heerlijke privé sauna langs de zwemvijver. Dan heeft u helemaal uw eigen paradijsje op aarde!

Een vijver is een weerspiegeling van balans. Balans van water, balans van groen en leven. Balans van de natuur, rust en sereniteit. Een vijver in uw tuin hebben geeft van zichzelf al een plek van rust en samenkomst. Samenkomst van natuurlijk leven zoals salamandertjes en kikkertjes, maar ook samenkomst van mensen. Water heeft aantrekkingskracht om bij te zitten, naar te kijken, naar te luisteren en in het geval van een zwemvijver zelfs om in te zwemmen. Samen komen bij het water, samen plezier maken, samen genieten van het heerlijke heldere verkoelende water. Of nou juist alleen tot rust komen, je geest verfrissen in het verkoelende water, in balans komen met jezelf en met de natuur.

In de zomer is het heerlijk om bij de vijver te vertoeven. Te genieten van de geur van het natuurlijke water. Te genieten van het geluid van het kabbelend water. Met familie en vrienden te zwemmen in het verkoelend helder vijverwater. Zeker met de steeds hetere zomers is het heerlijk om water in uw tuin te hebben. Maar ook in de herfst en winter kunt u ontzettend veel genieten van een vijver in uw tuin. Naast dat het een toevluchtsoord blijft voor kikkertjes en andere waterwezentjes. Is het ook een prachtig aanzicht als u het water mooi verlicht. 

Om het natuurlijk paradijsje helemaal compleet te maken zou een sauna een ware toevoeging zijn! Dan kunt u nog langer genieten van het aanzicht en de sereniteit van uw vijver en in het geval van een zwemvijver ook nog langer genieten van het water. De zwemvijver dient dan als afkoel-bad ofwel als “plunge-bad” na het sauneren.

Match made in heaven

Wij kunnen dit totaalplaatje voor u aanbieden! Heeft u al een vijver of zwemvijver en wilt u hier graag een sauna bij dan kunnen wij dit realiseren. Bent u opzoek naar een nieuwe invulling van uw tuin en wilt u graag uw eigen wellness paradijsje op aarde creëren dan kunnen wij het gehele ontwerp en de aanleg van zowel de vijver, sauna en eventueel zelfs natuurlijke jacuzzi op ons nemen. Lees hier meer over bij onze pagina over natuurlijke jacuzzi’s

Wellness en sauneren is zeer bevorderlijk voor de lichamelijke en geestelijke welgesteldheid, net als een vijver. Een vijver geeft rust om naar te kijken, sereniteit om naar te luisteren en in het geval van een zwemvijver geeft het natuurlijke water heling aan het lichaam om in te zwemmen. Zowel in de zomer als in de winter. Denk aan de Wim Hof methode. Ofwel een match made in heaven!

Een eigen sauna geeft de vrijheid om te sauneren wanneer het u uitkomt! Even na het eten, even na uw werk, na het sporten, met uw vrienden of vriendinnen op zaterdagavond, of lekker op zondag ochtend om de dag goed gezond te beginnen! U bent niet meer afhankelijk van openingstijden van een wellnessresort. U hoeft ook niet meer de drukte op te zoeken of nog de auto in te stappen en de drukke weg op te gaan als u helemaal lekker ontspannen bent. Een eigen sauna geeft u rust en vrijheid!

Tonsauna Barrelsauna

Barrel sauna’s

Onze sauna’s worden ook wel tonsauna’s genoemd of Barrel sauna’s. Met zijn natuurlijke ronde vormen en houten afwerking sluiten deze tonsauna’s naadloos aan in zijn natuurlijke omgeving. Doormiddel van een hele of halve glazen ruit heeft u prachtig uitzicht over uw tuin en uw vijver. De tonsauna’s kunnen op hout gestookt worden of met een elektrische kachel. Als u kiest voor een elektrisch kachel dan kunt u de tonsauna gemakkelijk van tevoren aanzetten zodat deze zonder omkijken de perfecte sauna temperatuur bereikt. Dit kan zelfs op afstand doormiddel van een app, of timer via Wifi. Zo kunt u gemakkelijk in voren de sauna aanzetten wanneer het u schikt, onderweg van werk naar huis, vanaf de sportschool, ’s ochtends bij het ontbijt, wanneer u maar wilt! Wanneer u kiest voor een elektrische saunakachel is het wel goed om te weten dat deze altijd aangesloten moet worden op krachtstroom.

Met een hout gestookte kachel zult u fysiek de sauna aan moeten steken, dit kan natuurlijk niet op afstand. Maar u bespaart hiermee wel heel veel meer energiekosten. De sauna wordt dan geheel op hout verwarmd en heeft alleen een beetje stroom nodig voor de verlichting. En ook op hout gestookt is uw Barrel sauna zeer snel, binnen een uur gebruiksklaar. U moet hiervoor alleen iets meer aandacht geven aan de voorbereiding maar dit geeft daarentegen wel veel sfeer en een echte Finse sauna beleving doormiddel van het vuur, de geur van hout en de rook die uit de schoorsteen van de tonsauna komt.

Ultiem genieten

De sauna’s worden ter plekke in uw tuin opgebouwd waar u hem wilt hebben en zijn verkrijgbaar in diverse maten van 2 tot 8 personen, met of zonder kleedkamer, met hout of elektrische kachel, alles geheel naar uw eigen wens! 

Eventueel met vlonder over uw vijver, waarvandaan u in het water kan plonzen of uit kan stomen en kan nagenieten in uw ligstoel kijkend naar uw prachtig verlichte zwemvijver en ‘s nachts kijkend naar de sterren. 

Vrijwel alles is mogelijk om uw droom wellness paradijsje te creëren in uw eigen tuin! Alles om in uw vrijetijd ultiem te genieten!

Bent u getriggerd en heeft u interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum waar u een showmodel kunt bezichtigen bij onze zwemvijver.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.