Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Goede vijver beluchting

Waar moet je op letten?

Om voldoende zuurstof in het vijver water te hebben en te houden is het gebruik van een goede vijver beluchting eigenlijk essentieel. Zeer warm weer zorgt er voor dat het zuurstof gehalte in uw vijver afneemt. Daarentegen staat kouder weer voor een hoger zuurstofgehalte.

De mate van vijver beluchting is afhankelijk van de grootte van uw vijver. Bij een grotere vijver zult u meer moeten beluchten dan bij een kleinere vijver. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Hoe kunt u het zuurstofgehalte op peil houden?

Er zijn diverse manieren om het zuurstofgehalte op peil te houden. We geven een aantal voorbeelden:

 • Gebruik van een luchtpomp en lucht
 • Zorg voor voldoende schaduw in de vijver
 • Voorkom vijverslib op de bodem
 • Regelmatig water verversen
 • Zorg voor voldoende watercirculatie

Met name bij warm weer zullen uw waterplanten en vissen zeer veel zuurstof opnemen uit het vijverwater. Op dit moment is water circulatie eigenlijk de beste manier om snel het zuurstofgehalte van uw vijver op peil te krijgen.

Daarnaast is het gebruik van luchtpompen als vijver beluchting een veel gebruikte methode. Een goede luchtpomp zorgt in principe altijd voor voldoende zuurstof in het water. Via een luchtpomp wordt zuurstof naar bijvoorbeeld een luchtsteen gepompt waarna de lucht gelijkmatig in het vijverwater komt, ook extra circulatie geeft. Vijverbeluchting kan daarnaast ook in de winter gebruikt worden ter voorkoming dat uw vijver helemaal dicht zal vriezen.

“Een goede belichtingspomp voor de vijver is bij warm weer geen overbodige luxe. Zorg voor voldoende zuurstof in uw vijver.”

– Vijver beluchting ook voor waterplanten noodzaak– Capaciteit van de luchtpomp
Luchtpomp vijver
Zuurstofplanten

Vijver beluchting ook voor waterplanten noodzaak

Het spreekt voor zich dat veel waterplanten ’s nachts ook veel zuurstof opnemen uit het water. Een teveel aan waterplanten kan ertoe bijdragen dat uw vijver onvoldoende zuurstof bevat tijdens de nacht. Goede vijverbeluchting bij veel vijverplanten is dan ook onontbeerlijk, zeker als de temperaturen ook nog eens hoger zijn dan 21 graden Celsius.

Indien u zorgt voor voldoende schaduw in de vijver betekent dat automatisch dat de temperatuur van het water minder snel hoog zal oplopen en waardoor het zuurstofgehalte minder snel daalt.

Bij de aanleg van de vijver kunt u daar natuurlijk rekening mee houden. Indien de vijver in de morgen zonlicht krijgt, zal dit ervoor zorgen dat de temperatuur geleidelijk hoger wordt.

Capaciteit van de luchtpomp

Erg belangrijk om een goede vijver beluchting te krijgen, is het om de capaciteit van de luchtpomp te kennen. Hoe groter de vijver, des te groter de capaciteit van de luchtpomp dient te zijn. Er zijn vele goede luchtpompen in de vakhandel te krijgen.

Uiteraard kunnen wij u adviseren bij de juiste keuze voor vijverbeluchting. U kunt ook ons luchtpompen assortiment bekijken op onze webshop.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

2024-02-26T13:27:09+01:00
Ga naar de bovenkant