Graskarpers

Alles over graskarpers

Een vijver is natuurlijk pas echt compleet als er mooie vijvervissen rondzwemmen. Om een gezond vijvervissen-bestand te hebben en te behouden zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Op deze manier kunt u pas echt veel plezier aan uw vijver beleven. Want vijvervissen zorgen voor leven en kleur in uw vijver. Dagelijks voeren is al een mooie bezigheid. Dit geeft plezier en rust. En zeg nu zelf: wat is er mooier om in uw eigen tuin te genieten en tot rust te komen?

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Hoe herken je een graskarper?

De graskarper is een vissoort die behoort tot de karperfamilie. Het lichaam van de graskarper is langwerpig en zijdelings afgeplat. Op de flanken heeft de graskarper vaak een goudachtige glans. De kleur van de graskarper varieert van donkerbruin tot olijfgroen.

– Hoe groot kan een graskarper worden?– Wat eet een graskarper?– Graskarper in koivijver– Graskarper prijs– Grote graskarper of kleine graskarper?

Hoe groot kan een graskarper worden?

Deze vis kan een indrukwekkende lengte bereiken van ongeveer 1 meter en kan een gewicht van wel 25 kilogram bereiken. De kop van de graskarper is groot en heeft een onderstandige bek met kleine tandjes.

Wat eet een graskarper?

De kleine tandjes maken het mogelijk voor de graskarper om algen en planten te eten, wat een belangrijk onderdeel vormt van zijn dieet. Graskarpers worden vaak gebruikt in vijvers om de vegetatie onder controle te houden. Ze staan bekend om hun vermogen om grote hoeveelheden waterplanten te eten, waardoor ze ideaal zijn voor vijvers die lijden onder overwoekerende plantengroei.

Graskarper in koivijver

Deze vis kan ook worden gebruikt in koivijvers om algen te voorkomen en het water helder te houden. Maar let wel op een graskarper blijft grote hoeveelheden planten eten. Dus in siervijvers waar de vegetatie op orde is zullen ze het nou juist uit balans trekken door te veel waterplanten weg te eten. Daarbij eet een graskarper veel dus heeft hij ook veel ontlasting. Hiervoor is vaak een filtersysteem nodig om dit te verwerken.

Graskarper prijs

Graskarpers zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen. Denk ook aan albino graskarpers. Kleine graskarpers kunnen worden gekocht voor een betaalbare prijs, terwijl grote graskarpers duurder kunnen zijn vanwege hun indrukwekkende grootte en gewicht. Voor het actuele aanbod en de actuele prijs neem gerust contact met ons op.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Grote graskarper of kleine graskarper?

Het is belangrijk om de juiste maat graskarper te kiezen voor uw vijver, zodat ze effectief kunnen zijn bij het beheersen van de plantengroei. 

Al met al is de graskarper een vis met een opvallend uiterlijk en unieke kenmerken. Met zijn langwerpige, zijdelings afgeplatte lichaam en goudachtige glans op de flanken is deze vis zeker een opvallende verschijning in elke vijver. Daarnaast is de graskarper ook een nuttige vis die kan helpen bij het beheersen van waterplanten en algen, waardoor hij een populaire keuze is voor vijvereigenaren. Wilt u weten of een graskarper past bij uw vijver? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen, trends en ontwikkelingen op vijvergebied? Schrijf u HIER in