Graskarpers

Een vijver is natuurlijk pas echt compleet als er mooie vijvervissen rondzwemmen. Om een gezond vijvervissen-bestand te hebben en te behouden zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Op deze manier kunt u pas echt veel plezier aan uw vijver beleven. Want vijvervissen zorgen voor leven en kleur in uw vijver. Dagelijks voeren is al een mooie bezigheid. Dit geeft plezier en rust. En zeg nu zelf: wat is er mooier om in uw eigen tuin te genieten en tot rust te komen?

Hoe herken je een graskarper?

De graskarper is een vissoort die behoort tot de karperfamilie. Het lichaam van de graskarper is langwerpig en zijdelings afgeplat. Op de flanken heeft de graskarper vaak een goudachtige glans. De kleur van de graskarper varieert van donkerbruin tot olijfgroen.

Hoe groot kan een graskarper worden?

Deze vis kan een indrukwekkende lengte bereiken van ongeveer 1 meter en kan een gewicht van wel 25 kilogram bereiken. De kop van de graskarper is groot en heeft een onderstandige bek met kleine tandjes.

Wat eet een graskarper?

De kleine tandjes maken het mogelijk voor de graskarper om algen en planten te eten, wat een belangrijk onderdeel vormt van zijn dieet. Graskarpers worden vaak gebruikt in vijvers om de vegetatie onder controle te houden. Ze staan bekend om hun vermogen om grote hoeveelheden waterplanten te eten, waardoor ze ideaal zijn voor vijvers die lijden onder overwoekerende plantengroei.

Graskarper in koivijver

Deze vis kan ook worden gebruikt in koivijvers om algen te voorkomen en het water helder te houden. Maar let wel op een graskarper blijft grote hoeveelheden planten eten. Dus in siervijvers waar de vegetatie op orde is zullen ze het nou juist uit balans trekken door te veel waterplanten weg te eten. Daarbij eet een graskarper veel dus heeft hij ook veel ontlasting. Hiervoor is vaak een filtersysteem nodig om dit te verwerken.

Graskarper prijs

Graskarpers zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen. Denk ook aan albino graskarpers. Kleine graskarpers kunnen worden gekocht voor een betaalbare prijs, terwijl grote graskarpers duurder kunnen zijn vanwege hun indrukwekkende grootte en gewicht. Voor het actuele aanbod en de actuele prijs neem gerust contact met ons op.

Grote graskarper of kleine graskarper?

Het is belangrijk om de juiste maat graskarper te kiezen voor uw vijver, zodat ze effectief kunnen zijn bij het beheersen van de plantengroei. 

Al met al is de graskarper een vis met een opvallend uiterlijk en unieke kenmerken. Met zijn langwerpige, zijdelings afgeplatte lichaam en goudachtige glans op de flanken is deze vis zeker een opvallende verschijning in elke vijver. Daarnaast is de graskarper ook een nuttige vis die kan helpen bij het beheersen van waterplanten en algen, waardoor hij een populaire keuze is voor vijvereigenaren. Wilt u weten of een graskarper past bij uw vijver? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!